Ce trebuie să știți despre nivelele de fermitate ale saltelei

Alegerea unei saltele depinde de câțiva factori, unii foarte subiectivi. Multe persoane aleg să cumpere o saltea moale, alții preferă o saltea mai dură, care le atenuează durerile de spate, de exemplu. Preferințele sunt diferite, iar firmele producătoare de saltele au modele adaptate oricăror gusturi.

Cea mai importantă caracteristică de care clienții țin cont la alegerea unei saltele este, fără îndoială, fermitatea. Nivelele de fermitate sunt esențiale atunci când alegi saltele pat pentru dormitor, camera copilului sau pentru camera de oaspeți.

Să vedem așadar ce trebuie să aveți în vedere despre nivelele de fermitate ale saltelei.

Ce este fermitatea saltelei?

Fermitatea saltelei este, în esență, modul în care se simte moale sau dură o saltea, atunci când te culci pentru prima dată pe ea.

Deoarece nu există un sistem universal acceptat pentru fermitatea saltelei, fiecare producător poate utiliza propriul său sistem. Cu toate acestea, mulți fabricanți indică anumite niveluri de fermitate, care vă pot facilita alegerea atunci când cumpărați o saltea.

Modelele extra moi permit corpului să se scufunde semnificativ și se adaptează îndeaproape profilului corporal al celui care doarme pe saltea. Saltelele moi asigură confort și o senzație de scufundare și se deformează considerabil. Saltelele cu fermitate medie nu au aceeași elasticitate, corpul se scufundă mai puțin iar deformarea este moderată.

Saltelele cu nivel de fermitate mare nu oferă senzația de scufundare, ci dimpotrivă, susțin corpul și asigură o suprafață fără deformări vizibile.

Cum aleg o saltea în funcție de greutatea corporală ?

Ca regulă generală și făcând referire la nivelul de fermitate a saltelei, o persoană cu greutatea sub 55 kg ar trebui să aleagă o saltea cu nivel de fermitate „moale”. Cei cu greutatea între 55 kg și 85 kg ar trebui să acorde prioritate saltelelor cu nivel de fermitate „mediu”. Cei ce depășesc 85 kg dorm cel mai confortabil pe o saltea cu nivel „înalt” de fermitate.

Nivelul de fermitate este perceput de cei ce dorm pe saltea ca o senzație de scufundare în moliciunea saltelei : mulți preferă confortul unei saltele moi, iar alții dorm mult mai bine pe o saltea tare.

Poziția preferată de dormit influențează alegerea saltelei

Diferite poziții de dormit determină ce fermitate a saltelei este mai potrivită pentru noi. De ce ? Simplu. Modul în care greutatea corpului nostru este distribuită pe suprafața saltelei în timp ce dormim determină formarea unor puncte de presiune și influențează direct confortul în timpul somnului

Persoanele care preferă să doarmă pe spate sau pe burtă, vor distribui greutatea în mod uniform pe suprafața saltelei și atunci evident că opțiunea unei saltele cu nivel de fermitate mai mare este una mai bună. Cei ce dorm mai comod așezat pe lateral preferă o saltea mai puțin fermă. Evident dormitul pe lateral permite corpului să se scufundă mai bine într-o saltea moale decât să doarmă pe o saltea fermitate înaltă care ar face ca propria lor coloană vertebrală să aibă o poziție incorectă în timpul somnului și ca atare să conducă la dureri de spate.

Saltelele un nivel de fermitate medie susțin poziția corpului în mod confortabil și reduc presiunea în 7 zone fiind recomandate celor care dorm în poziție laterală, pe o parte.

Nivelul de fermitate al saltelei e influențat de material

Tipul de saltea poate influența fermitatea generală . Există patru tipuri generale de saltele, în funcție de materialele folosite la fabricarea lor.

1. Saltele cu arcuri

Acest model de saltele a fost cândva unul dintre cele mai comune, folosind arcuri fabricate din material dur, un model elastic, dar care nu asigură un grad înalt de confort ceea ce înseamnă că de multe ori oferă o senzație de fermitate a saltelei.

2. Saltele hibride

Acest gen de saltele îmbină miezul de susținere spiralat al arcurilor interioare cu straturi mai groase, confortabile fabricate din spumă sau latex. Astfel de saltele sunt preferate de cei care își doresc o saltea de fermitate medie, dar există și saltele hibride un nivel de fermitate scăzut, saltele moi și foarte comode.

3. Saltele din spumă sau latex

Modelele de saltele fabricate din spumă poliuretanică, spumă cu memorie sau latex sunt de cele mai multe ori menite să se conformeze siluetei corpului și să reducă presiunea. Mai moi decât alte tipuri de saltele acestea sunt preferate de persoanele care își doresc un confort deosebit în timpul nopții. Latexul este un material receptiv care împrăștie greutatea corpului pe o zonă mai largă, limitând în același timp scufundarea. Durabile, rezistente, saltelele din spuma cu memorie au nivele de fermitate foarte diferite, de la cele mai moi până la modele destul de dure.

Dacă nu sunteți sigur ce nivel de fermitate este potrivit pentru dumneavoastră, există câteva sugestii care vă pot facilita alegerea saltelei potrivite :

  • Luați în considerare greutatea pe care o aveți și poziția de dormit preferată.

  • Gândiți-vă dacă vă place o saltea mai tare sau mai moale atunci când utilizați salteaua actuală de acasă sau dacă ați stat recent la un hotel. Pentru referință, majoritatea saltelelor de hotel sunt cu o fermitate de nivel mediu până la mediu ferm, preferate de majoritatea clienților.

  • Vizitați un magazin de saltele și încercați câteva modele. Asigurați-vă că stați pe o saltea cel puțin 10-15 minute pentru a evalua pe care saltea vă simțiți cel mai confortabil.

Ținând cont de toate aceste sfaturi și sugestii, cu siguranță veți putea identifica salteaua ideală pe care veți dormi confortabil și plăcut.

Distribuie
WhitePress

WhitePress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *