Cea mai bună tabletă Android de cumpărat astăzi, ce caracteristici sunt importante și ce marcă este cea mai bună dintre Samsung, Huawei, Amazon și Lenovo.

Piața tabletelor a fost destul de stagnantă în ultimii ani, în parte din cauza faptului că laptopurile au scăzut la preț, dar în principal din cauza faptului că smartphone-urile au crescut și, în cea mai mare parte, pot face aceleași lucruri pe le fac tabletele și pot fi utilizate eficient. de asemenea la muncă. Cu toate acestea, o tabletă rămâne un dispozitiv care poate avea aplicații practice, useful acasă pentru navigarea de pe canapea, util ca computer de bord în mașină, convenabil de transportat în geanță și excelent pentru vizionarea de filme si jucat jocuri. Odată cu scaderea cereri, putem spune că au rămas puține companii care să producă și să vândă tablete de înaltă calitate : iPad-urile Apple sunt în continue cele mai bine vândute, deși sunt cele mai scumpe, deoarece sunt rapide și practice de utilizat.

Dacă, pe de altă parte, dorim să ne concentram pe o tabletă Android , astăzi trebuie să alegem între mari producători: Samsung, Huawei sau Lenovo . În acest ghid vă vom arăta cea mai bună tabletă Android disponibilă de la acești producători, astfel încât să puteti alege noua tabletă de folosit acasă sau la serviciu.

Consultati si topul celor mai bune telefoane.

Cea mai bună tabletă Android

Înainte de a cumpăra orice tabletă, este recomandabil să aruncați întotdeauna o privire asupra caracteristicilor tehnice, astfel sa puteti alege doar modelele funcționale si eficiente. După ce am văzut caracteristicile, ne vom concentra pe cele mai bune modele de tablete de la producătorii Samsung, Huawei și Lenovo, arătându-vă doar cele mai bune tablete de pe piață.

Caracteristici tehnice

Deoarece există deja multe tablete pe piata, vă sfătuim să alegeți cu atenție pe baza caracteristicilor indicate mai jos și să evitati clonele sau tabletele chinezești (de la firme necunoscute), care Adesea nu oferă aceeași calitate pe care o putem folosi. Funcțiile de luat în considerare pentru o tabletă Android sunt:

  • Procesor și memorie RAM : Procesorul și memoria tabletei sunt importante pentru determinarea vitezei de procesare și rulare a aplicațiilor; în acest sens, recomand să nu cumpărați o tabletă cu mai puțin de 3 GB RAM. În ceea ce privește procesorul, totuși, există multe nume: Qualcomm, Cortex, Exinos, Intel, Mediatek MTK (care este cel mai ieftin), important este că are cel puțin 4 nuclee. Dacă nu doriți să țineți pasul cu detaliile hardware, în general, este mai bine să verificați dacă tableta nu este veche și, prin urmare. Acest lucru poate fi verificat pe magazine online.
  • Versiune și software Android: sistemul Android poate arăta similar pentru toate tabletele, deși fiecare producător are propriile personalizări pentru a-l face diferit de ceilalți. Important este ca Android sa fie actualizat la una dintre cele mai recente versiuni (cel puțin Android 9.0). În acest sens, compania care se ocupă cel mai mult de actualizările tabletelor și smartphone-urilor sale este cu siguranță Huawei, urmată îndeaproape de Lenovo. Samsung menține actualizările active în special ale modelelor de top, ignorându-le pe cele mai ieftine.
  • Dimensiune și raport de aspect : Cea mai importantă parte a unei tablete este totuși ecranul și trebuie să alegeți în funcție de preferințele dvs. personale. Tabletele Android disponibile pot fi de 7 inci, 8 inci, 10 inci, 11 inci și 13 inci. S-ar putea să găsiți și un raport de aspect 4: 3 pătrat sau 16: 9 ecran lat, similar cu monitorul laptopului. Nu există o dimensiune „ideală” și de preferat într-un sens obiectiv, dar cu siguranță trebuie să preferăm o rezoluție mai mare, mai ales dacă doriți să lucrați și să scrieți pe tabletă folosind-o ca și cum ar fi un computer sau pentru a viziona filme. Pentru a savura cu adevărat diferența cu smartphone-urile moderne, vă recomandăm să vă concentrați numai pe modelele cu un ecran de 10 inci sau mai mare, astfel încât să aveți un dispozitiv real cu o identitate definită în locul unui smartphone / tabletă hibrid, cum ar fi o tabletă de numai 7 inci.
  • Conectivitate : în zilele noastre putem alege cu ușurință o tabletă doar cu modulul Wi-Fi, deoarece este posibil să folosim hotspot- ul smartphone-urilor noastre Android sau iPhone pentru a ne conecta la Internet chiar și atunci când suntem departe de casă. Dacă, pe de altă parte, dorim sa introducem un SIM de date direct în tabletă, trebuie doar să știți că prețurile cresc și pot face alegerea unei tablete Android neeconomice.
  • Memorie internă : memoria este cu siguranță o caracteristică importantă pentru tablete, deoarece determină câte fișiere și câte aplicații pot fi salvate în ea. Minimul strict pentru o tabletă modernă este de 32 GB , important este că este extensibilă printr-un card microSD, astfel încât să puteți salva și mai multe fișiere. Toate tabletele noi ar trebui să accepte, de asemenea, conexiunea OTG pentru stick-urile USB .
  • Tastaturi : tastatura, destinată ca o tastatură fizică care poate fi adăugată tabletei, poate fi un dispozitiv foarte interesant si sa folositi tableta Android ca mini laptop (moștenitor al netbookurilor decedate), pentru a lucra și a scrie documente din mers. Aplicațiile Office pentru Android nu lipsesc, deci puteți înlocui laptopul cu tableta cumpărând o tastatură USB normală sau una Bluetooth.
  • Preț : prețul este întotdeauna decisiv atunci când se cumpără ceva din domeniul electronic și în cazul tabletelor Android poti alege într-adevăr dintr-o gamă foarte largă. Sfatul nostru este să renunțăm întotdeauna la modele prea ieftine și să vă concentrati asupra celor de la 150 € în sus , pentru a avea întotdeauna un echilibru bun între performanță și autonomie. Dacă putem cheltui 400 de euro , merită ne concentrăm doar pe modelele Samsung de ultimă generație, singurele care pot concura cu iPad-urile.

Ghid de cumpărare

După această introducere rapidă a caracteristicilor pe care trebuie să le aibă o tabletă Android modernă bună, să vedem care este cea mai bună tabletă Android pe care o poate cumpăra în acest moment cu cele mai atractive prețuri.

Cel mai ieftin model pe care îl putem avea printre cei trei producători menționați în ghid este HUAWEI MatePad T 10s , valabil pe eMAG la mai putin de 800 de Lei.

HUAWEI MatePad T 10s

Pe această tabletă găsit un display de 10,1″, Octa-Core procesor de ultimă generație, 3 GB RAM, internal memory de 64 GB extensibilă, Wi-Fi dual, configurație cu patru difuzoare și sistem de operare EMUI 10 cu Huawei Mobile Services (adică fără Play Store)

Dacă vrem să se concentreze pe o tabletă cu magazin pe Google Play fără a cheltui prea mult, putem considera, de asemenea ca cea mai buna varianta este Lenovo Smart Tab M10 Plus, valabil pe eMAG la mai putin de 800 de lei.

Lenovo Smart Tab M10 Plus

Pe această tabletă gasim un ecran Full HD de 10,3 „, procesor octa-core MediaTek Helio P22T, 4 GB RAM, 64 GB memorie interna (extensibilă până la 256 GB), WiFi + Bluetooth 5.0, 2 boxe, difuzor dedicat pentru audio, sistem de operare Android Pie și asistent vocal Alexa încorporat.

Dacă, pe de altă parte pretul nu conteaza și dorim sau tabletă Android care să rivalizeze cu un iPad, vă recomandăm Samsung Galaxy Tab S7 + , valabil pe eMAg la mai putin de 5000 de lei.

Această tabletă puternică are un display SuperAMOLED de 12.4″ WQXGA, processor Snapdragon 865 Plus de ultimă generație, 6 GB RAM, 128 GB memorie interna (extensibilă până la 1 TB), bateria de 10.090 mAh, Dual WiFi, sistem de operare Android 10 și S Pen integrat în corp.

In afara competiției putem evalua și achiziționarea unei tabletei Fire HD 8 , valabil pe eMAG la mai putin de 600 de lei.

Nuovo tablet Fire HD 8

Pentru tableta semnată de Amazon gasim un ecran HD de 8 inci, procesor quad-core, 2 GB de memorie RAM, 32 sau 64 GB memorii interne (extensibilă până la 1 TB), port USB Type-C, Wi-Fi Dual Band, Bluetooth 5.0 sistem de operare FireOS (bazat pe Android cu magazin de aplicații dedicat Amazon).

In concluzie

Piața tabletelor este destul de statică, dar acest lucru nu inseamna ca trebuie să cumparam doar tablete cu un sistem de operare, Android: există dispozitive pentru toate gusturile, de la Amazon Fire HD la altele mid-range vândute de Huawei și Lenovo; dacă vrem vârful de gamă, trebuie să ne concentrăm neapărat pe tableta Samsung cu S-Pen.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns