Cea mai mare teapa din istoria Bitcoin: 3,6 miliarde de dolari

By
Marian Ciobanu
Redactor-șef
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce...

Deși se laudă că este descentralizată, lumea criptomonedelor este deschisă manipulării și fraudei, deoarece nu are un mecanism de control precis. Cea mai mare înșelătorie Bitcoin de până acum a avut loc în Africa de Sud.

Scandalul AfriCrypt

Fondată în 2019 în Cape Town de Ameer Cajee, în vârstă de 17 ani, și fratele său, Raees, în vârstă de 20 de ani, platforma AfriCrypt a atras până acum investitorii promițând profituri ridicate.

AfriCrypt a devenit o platformă uriașă, care este inundată de investitori care doresc să își înmulțească rapid investițiile. Cu toate acestea, fondatorii nu au fost foarte bine intenționați și au dispărut cu toate bunurile lor.

Platforma, care a pretins că a fost piratată în aprilie, a spus investitorilor să tacă pentru ca fondurile sunt în siguranță. Cu toate acestea, investitorii, care nu și-au putut accesa fondurile, au continuat procesul prin angajarea unui avocat.

Incidentul a ieșit la iveală odată cu implicarea forțelor de ordine. Fondatorii platformei au părăsit țara cu investiții în valoare de 3,6 miliarde de dolari în valoare de criptomonede. Criptomonedele au fost, de asemenea, atrase în diferite portofele, pentru a evita atragerea atenției.

Curtea Supremă a decis lichidarea activelor firmei și a dat fondatorilor un termen până pe 19 iulie. Cu toate acestea, nu se știe dacă acești oameni se vor întoarce sau nu. Astfel, a apărut cea mai mare poveste de fraudă din istoria Bitcoin.

Etichetat:
Distribuie acest articol
Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.