Dacă sunteți interesat să aflați care este cel mai bun soundbar din 2021, în acest articol veți găsi un ghid complet cu modele atent alese și testate. Vom explica ce este un acest produs și aspectele de care trebuie să țineți cont atunci căutați un sfat de achizitie soundbar.

Recomandare soundbar: Cele mai bune soundbaruri în 2021

  • Samsung Soundbar HW-T450
  • Bose Solo 5
  • Sonos Beam
  • Sonos Playbar
  • JBL Bar Studio

Samsung Soundbar HW-T450

Soundbar Samsung HW-T450
2.1 Canale, 200W, Wireless Subwoofer, BluetoothSamsung are echipamente de sunet foarte bune, precum și televizoare, deci nu este de mirare că-l plasăm pe primul loc. HW-T450 este un soundbar ieftin si bun care include un subwoofer separat ce adăuga claritate excelentă la sunetul deja foarte bun pe care-l oferă produsul.

Cu o putere de 200W, nu lasă nimic de dorit și ar trebui menționat faptul că cornul subwooferul este wireless. Cu sistemul Sound Connect TV, totul poate fi operat de pe aceeași telecomandă.

Bose Solo 5

Soundbar Bose Solo 5Bose intră întotdeauna pe scenă atunci când vorbim despre sunet de înaltă calitate, acest caz nu este o excepție. Aceasta crește claritatea sunetului televizorului și are, de asemenea, integrat tehnologia bluetooth dar și WiFi pentru a reda muzică directă de la servicii cum ar fi Amazon și Spotify.

Conectat la TV soundbar oferă o atmosferă magnifică. Acesta dispune de o funcție Extra Bass pentru a crește sunetele de frecvență joasă și să îndeplinească funcția de un subwoofer.

Sonos Beam

Soundbar Sonos BeamSonos redă sunetul la o calitate foarte bună. Sistemul Alexa vine integrat și puteți cere soundbarulu să redea orice muzcă doriți. Acesta are, de asemenea, bluetooth, wi-fi și AirPlay pentru a accesa ceea ce aveți nevoie.

Soundbarul are o dimensiune foarte confortabilă de numai 65 cm, prin urmare, nu are nevoie de mult spațiu. Acesta se poate conecta la TV printr-un cablu HDMI sau printr-un cablu audio optic. Sonos Beam este, de asemenea, compatibil și cu alți asistenți de vocali.

Sonos Playbar

Sonos PlaybarSonos ne aduce un alt soundbar excelent, de data aceasta este unul high-end. Modelul de față este scump, dar își merită banii. Combinația dintre un subwoofer Sonos și cele două Play 1s ale aceluiași brand vă va oferi una dintre cele mai bune experiențe.

Soundbarul are built-in Alexa și dispune de o conexiune Wi-Fi, ceea ce înseamnă că duce fără probleme orice stream. De altfel, vine cu două cabluri, cel de alimentare și audio iar la nevoie poate fi folosit modul de noapte pentru a face atmosfera mai relaxantă.

JBL Bar Studio

Soundbar JBL BAR Studio
30W, bluetooth, NegruJBL este un alt brand arhicunoscut în ceea ce privește sistemele de sunet iar acest model e cel mai bun soundbar de buget de pe piață. Conexiunea la televizor se face cu ușurință printr-un singur cablu HDMI.

Este compatibil cu dispozitive bluetooth, dar nu are wi-fi. Cu toate acestea, vine cu sistemul Double Bass pentru a îmbunătăți sunetele joase și are o claritate mai bună decât alte produse din categoria sa de preț.

Întrebări și Răspunsuri

În această secțiune vom încerca să răspundem la cele mai frecvente întrebări adresate de clienți. Un soundbar este un produs nou, este normal să aibă parte de întrebări.

Soundbarurile au fost concepute pentru a umple principala lipsă la televizoarele moderne: sunetul. Majoritatea modelelor de televizoare cu ecran plat au difuzoare foarte slabe.

Brandurile trebuie să decidă între instalarea difuzoarelor bune sau a ecranelor din ce în ce mai subțiri. Difuzoarele ajung de obicei în partea din spate a acestora, ceea ce le face să emită sunetul într-un mod ineficient și, de obicei, își pierde din calitate.

Întrucât ele mai multe persoane se află în procesul de alegere soundbar deoarece nu au informațiile pe care le-am prezentat în această secțiune. Așa că dorim să țineți cont de ele.

Ce este un soundbar?

Soundbarurile au devenit aproape obligatorii. Ele sunt o alternativă ideală pentru home theater. Ele ocupă puțin spațiu, sunt discrete și ieftine.

Care este diferența dintre soundbar, sound base și home theater?

Sounbarul este instalat sub televizor. După cum sugerează și numele acestea sunt în formă dreptunghiulară sau cilindrică și nu ocupă prea mult spațiu. Modelele sunt alungite, discrete și elegante. Dintre cele trei sisteme este cel mai simplu.

Sound Base-ul are un design în formă de cutie. Acesta este greu și se plasează sub televizor. Un sound base dispune de subwoofer incorporat, astfel încât bass-ul să fie mai putrnic.

Sound Base-urile sunt mai scumpe și nu se bucură de o reputație foarte bună în rândul experților. Ele nu sunt o opțiune atât de preferată precum soundbarurile. Dar acestea vă ajută să scăpați de fire și să aveți un dispozitiv care vă va ajuta să redați muzică sau conținut media la calitate foarte înaltă.

Home Theater 5.1 și 7.1: Home Theaterele sunt sisteme audio superioare. Ele sunt excelente pentru crearea de medii captivante. Marea problemă este că vin în set de cinci sau șapte, plus un subwoofer pe care va trebui să îl poziționați corect în jurul camerei.

Un alt mare dezavantaj este că acestea sunt cele mai scumpe sisteme de sunet. Merită doar dacă intenționați să acoperiți camere mari. Sunt foarte bune pentru a vă putea concentra la filmul sau serialul pe care îl urmăriți, așa că nu funcționează prea bine pentru muzică.

Iată o diagramă de comparație:

Bare de sunet Baze de sunet Home Theater 5.1 și 7.1
Design Design mai simplu Design mai puțin practic Design mai discret
Sistem Sistem de sunet limitat Sunet bun Sunet surround real
Structura Fără subwoofer integrat Subwoofer integrat Până la cinci difuzoare

De ce conexiune are nevoie un soundbar?

Soundbarurile au de obicei două tipuri de conexiuni: wireless și prin cablu. Printre cabluri putem găsi HDMI (High Definition Multimedia Interface), care vă permite să utilizați codec-uri de înaltă rezoluție – cum ar fi Dolby, TrueHD sau DTS HD Master Audio. De asemenea, sunt disponibile ieșiri și intrări bazate pe fibră optică.

Conexiunile wireless au părți bune dar și rele. Uneori, își pierd semnalul sau sunetul este distorsionat, cu toate acestea, ele sunt mai confortabile și vă salvează de fire. Cele mai multe soundbaruri au Bluetooth integrat, deși acestă opțiune nu face vreo diferență. Este mai bine să optați pentru WiFi, care oferă o conexiune mai stabilă.

Iată un tabel de comparare a conexiunilor:

Conexiune fizică Conexiuni fără fir
Hdmi Wifi
Ieșire optică Bluetooth
Mufă de 3,5 mm
Mini-jack
Usb

Cât de mare este un soundbar?

Cu cât soundbarul este mai mare, cu atât benefciați de mai mult difuzoare. Dacă difuzoarele sunt distanțate, sunetul va fi clar și echilibrat. Cu toate acestea, soundbarurile sunt concepute pentru a fi discrete.

Soundbarurile se plasează sub televizor. Acestea adaugă o notă modernă și distinsă camerei în care se află. Înainte de a alege un model, trebuie să fiți sigur că se potrivește cu locul în care plănuiți să-l plasați. Va trebui să măsurați spațiul și să alegeți modelul care vi se potrivește cel mai bine.

De unde pot cumpăra un soundbar?

Soundbarurile  sunt disponibile în toate magazinele. Le veți găsi în departamentele de electronică oriunde vă aflați sau online.

Rezumat

Soundbarurile sunt o alegere ideală pentru a îmbunătăți sunetul televizorului. Ele sunt un bun gadget pentru camera ta și nu costă prea mult.

Dacă sunteți în căutarea unui sunet ambiental, alegeți un soundbar cu subwoofer extern și canale separate. Dacă nu aveți o mulțime de bani și nu sunteți un adept al sunetului, alegeți unul ieftin, cu difuzoare full-range. Iar pentru cei care se intreabă dacă se merita soundbar, ei bine, da! Este cea mai bună alegere pentru cinefili și nu numai!

Distribuie

Scrie ceva...