Astăzi vorbim despre anime-uri, micile seriale animate japoneze care ne fac tuturor o viaţă mai frumoasă atunci când nu avem la ce ne uita. Bineînţeles numărul celor ce urmăresc aceste anime-uri este restrâns, însă se caută iar dacă doriţi să citiţi o listă personală a celor mai bune anime-uri în 2019 mai jos aveţi detaliile necesare în a vă alege următorul anime.

Ordinea aleasă în acest articol nu este sub formă de top, pur şi simplu toate pentru mine au fost foarte bune şi voi începe cu ultimele văzute. De obicei sunt pretenţios şi în alegerea acestor anime-uri fac un research mult înainte de a mă uita la ceva, deci puteţi fii siguri ceea ce vă recomand va fi bun, măcar pentru jumătate dintre cititorii acestui site.

A, şi era să uit, precizez că m-am uitat la aceste anime-uri în 2019 şi le voi pune aici, chiar dacă ele nu au apărut neapărat în acest an. Aştept şi la comentarii unele dintre recomandările voastre, deocamdată şi eu am rămas fără „resurse” de aceea fac şi acest articol pentru a ajuta pe alţii ce au rămas ca mine.

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (2019)

Animeuri
Anime-uri
  • Data lansării: 9 aprilie
  • Regizor: Haruo Sotozaki
  • Producție de animație: Ufotable

Încă de la moartea tatălui său, povara de a sprijini familia a căzut pe umerii lui Tanjirou Kamado. Deși trăiesc săraci pe un munte îndepărtat, familia Kamado se poate bucura de o viață relativ liniștită și fericită. Într-o zi, Tanjirou decide să coboare în satul local pentru a face câțiva bani pentru vânzarea cărbunelui. La întoarcere, cădea noaptea, forțându-l pe Tanjirou să se adăpostească în casa unui bărbat ciudat, care-l avertizează despre existența demonilor care mănâncă carne si care pândesc noaptea în pădure.

Când a ajuns în sfârșit a doua zi acasă, este întâmpinat de o priveliște îngrozitoare – întreaga sa familie a fost sacrificată. Mai rău, singurul supraviețuitor este sora sa Nezuko, care a fost transformată într-un demon însetat de sânge. Consumat de furie și ură, Tanjirou jura să-și răzbune familia. Alături de misteriosul grup care se numește „Demon Slayer Corps”, Tanjirou va face tot ce trebuie pentru a ucide demonii și a proteja umanul din sora lui iubita.

Fruits Basket (2019)

Animeuri
Anime-uri

Data lansării: Apr 6, 2019
Regizor: Yoshihide Ibata
Producție de animație: TV Tokyo, TV Osaka, Nihon Ad Systems, Hakusensha

După accidentul în care și-a pierdut mama, Tooru, în vârstă de 16 ani, se mută cu bunicul său, dar, din cauza renovării casei sale, nu poate să continue să locuiască cu el. Susținând că va găsi pe cineva cu care să rămână, dar temându-se și de criticile aduse din partea familiei sale și că nu dorește să-și împovărească niciunul dintre prieteni, Tooru recurge să trăiască în secret pe cont propriu, într-un cort din pădure.

Într-o noapte întoarsă de la serviciu, își găsește cortul îngropat sub o alunecare de teren. Yuki Souma, „prințul” școlii sale, și vărul său Shigure Souma, un autor celebru, se mira de situația lui Tooru și o invită să rămână cu ei până când renovările casei bunicului său vor fi finalizate.

Dororo (2019)

Animeuri
Anime-uri

Data lansării: 7 ianuarie
Regizor: Kazuhiro Furuhashi
Producție de animație: MAPPA, Tezuka Productions

Pământul lordului Daigo Kagemitsu un lacom este pe moarte, și ar face orice pentru putere, chiar si să renunțe la Buddha și să facă un pact cu demonii. Rugăciunile sale sunt răspunse de 12 demoni care îi acordă puterea pe care o dorește, ajutând creșterea prefecturii sale, dar la un preț. Când se naște primul fiu al lui Kagemitsu, băiatul nu are membre, nici nas, nici ochi, nici urechi, nici măcar piele – totuși, el trăiește.

Acest copil este aruncat într-un râu și uitat. Dar, după cum va avea norocul, el este salvat de un medic care îi oferă protetice și arme, permițându-i să supraviețuiască și să se apere singur. Băiatul trăiește și crește și, deși nu poate vedea, auzi sau simți nimic, trebuie să învingă demonii care l-au luat drept sacrificiu. Odată cu moartea fiecăruia, își recapătă o parte din sine care este pe bună dreptate a lui. Mulți ani rătăcește singur, până când într-o zi un „băiat” orfan, Dororo, îi se face prieten. Acestia pornesc la drum amandoi pentru a invinge demonii si pentru a avea o viata mai buna in ciuda soartei neiertatoare.

Attack on Titan (sezonul 3)

Animeuri
Anime-uri

Data lansării: 23 iulie 2018 -; 1 iulie 2019
Autor: Hajime Isayama
Studiouri: Wit Studio, Production I.G

Încă amenintati de „titani” care îi jefuiesc de libertatea lor, omenirea rămâne încuiată în interiorul celor doua ziduri rămase. Eforturile pentru eradicarea acestor monștri continuă; cu toate acestea, amenințările nu apar numai din partea titanilor de dincolo de ziduri, ci și a oamenilor din interiorul lor.

După ce a fost salvat de la titalul colosal si blindat, Eren Yaeger se dedică perfecționării formei sale de Titan. Krista Lenz se luptă să accepte pierderea prietenului ei, căpitanul Levi îl alege pe Eren și pe prietenii săi pentru a-și forma noua echipă personală, iar comandantul Erwin Smith se recuperează avand rani grave. Totul pare bine pentru soldați, până când guvernul cere brusc custodia lui Eren și lui Krista. Succesele recente au atras atenția și o față familiară din trecutul lui Levi este trimisă să strângă soldații căutați. Cercetați de guvern, Levi și noua sa echipă trebuie să se sustragă in fata adversarilor lor în speranța de a-l păstra pe Eren și Krista în siguranță.

În Shingeki no Kyojin Sezonul 3, Eren și colegii săi soldați nu luptă numai pentru supraviețuirea lor împotriva titanilor terifianti, ci și împotriva terorii unui inamic mult mai cunoscător: oamenii.

Tate no Yuusha no Nariagari (2019)

Animeuri
Anime-uri
Autor: Aneko Yusagi
Episoade: 25 (List of episodes)
Studioul: Kinema Citrus
Gen: Fantezie întunecată
Cei Patru Eroi Cardinali sunt un grup de oameni obișnuiți din Japonia modernă, chemați în regatul Melromarc pentru a deveni salvatorii săi. Melromarc este o țară afectată de Valurile Catastrofei care au făcut ravagii în mod repetat pe pământ și au adus dezastru cetățenilor săi timp de secole. Celor patru eroi li se acordă respectiv o sabie, o suliță, un arc și un scut pentru a învinge aceste Valuri. Naofumi Iwatani, un otaku, devine blestemat cu soarta de a fi „Eroul scutului”. Înarmat doar cu un scut rușinos, Naofumi ridiculizat de colegii săi eroi și de oamenii regatului datorită slabelor sale capacități ofensive și personalității sale lipsite de luptă.
Mentiuni
  • One-Punch Man 2
  • The Promised Neverland
  • Vinland Saga
  • Domestic Girlfriend

Acestea au fost anime-urile mele preferate, văzute în 2019, sper că această listă a fost de folos, menţiunile specificate au fost şi ele de asemenea foarte bune, însă anime-urile evidenţiate mi-au oferit o plăcere uimitoare de a le viziona.

Aştept şi părerile voastre cu privire la aceste anime-uri sau alte recomandări.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns