Alegerea unei boxe portabile pare ușoară la prima vedere, dar în realitate lucrurile nu sunt atât de simple. Motivul principal este difuzorul, care în ultimii ani a fost perfecționat din ce în ce mai mult pe boxele portabile, fapt ce le-a făcut din ce în ce mai populare, nu doar datorită calității sunetului reprodus de acestea, cât și pentru faptul că sunt foarte compacte.

Piața actuală ne oferă multe soluții atât din partea celor mai cunoscuți producător, cât și din cea a celor mai puțini populari care concurează în oferirea unor produse aflate într-un raport calitate-preț foarte echilibrat. Din acest motiv am testat și selcționat cele mai bune boxe portabile bluetooth pentru ianuarie 2021.

Cele mai bune boxe portabile: recomandările noastre

Am ales cele mai bune boxe portabile pe baza unor factori fundamentali pe care orice produs din această categorie ar trebui să-i respecte.

Primul dintre aceștia este calitatea sonoră. Cele mai bune boxe portabile bluetooth sunt folosite pentru a asculta muzica pe Spotify sau orice altă sursă cum ar fi telefonul mobil, de aceea este foarte importantă calitatea audio. Reproducerea sunetelor înalte și joase nu este de neglijat, mai ales când avem un buget limiat. De asemenea, pentru a îmbunătăți experiența de pe Netflix sau a clipurilor video de pe Youtube este nevoie de o alegere bine documentată, întrucât nu toate boxele portabile sunt potrivite pentru toate tipurile de conținut media (filme, muzică, podcast-uri, etc.).

Calitatea construcției și portabilitatea sunt al doilea factor de luat în considerare atunci când alegem cea mai buna boxa Bluetooth. Întrucât cauți una fără fir, înseamnă că dorești să ai libertatea de a o lua oriunde cu tine indiferent că e în mașina, în baie, la mare, la sala de sport, în piscină, în bucătărie sau pe un teren de fotbal. Portabilitatea este decisivă, dar calitatea construcției face posibil ca boxa să fie impermeabile contra apei și a prafului care nu ar trebui subestimate atunci când o utilizăm în aer liber.

Alte aspecte primordiale de care trebuie să ții cont în alegerea celor mai bune boxe portabile bluetooth sunt forma și designul, funcțiile disponibile și autonomia.

Un alt aspect demn de a fi luat în considerare este existența unui slot pentru carduri de memorie. Chiar dacă poate părea a fi un mic detaliu, acesta face diferența. De altfel, durata de viață a bateriei este importantă, mai ales dacă plănuiești să utilizezi boxa pe o perioadă mai îndelungată de timp.

Înainte de a vedea recomandările noastre în ceea ce privește cele mai bune boxe portabile, este necesar să îți amintim că produsele pe care le-am listat nu sunt toate care există pe piață, ci sunt o selecție exactă a celor mai bune.

JBL GO2 – Cea mai bună boxă portabilă ieftină / buget redus

JBL Go2
Cea mai bună boxă portabilă ieftină / buget redusJBL a acaparat o mare parte din piață în ultimii ani. Produsele oferite de către această companie sunt de înaltă calitate și la un preț foarte accesibil. În ceea ce privește JBL GO, acesta are un stil retro, dar în același timp și modern și poate fi cumpărat în mai multe variante de culoare.

Bateria sa ține chiar bine (în jur de 5 ore). De asemenea, trebuie menționat faptul că dimensiunea acestei boxe este una micâ încât poate fi ușor de transportat. Încărcarea durează o oră și jumătate iar metoda de conectare este bluetooth.

Ultimate Ears MEGABOOM 3 – Cea mai bună boxă portabilă cu bass puternic

Ultimate Ears MEGABOOM 3
Cea mai bună boxă portabilă cu bass puternicGama Ultimate Ears a evoluat surprinzător de bine în ultimii ani. Fiecare versiune a sa a venit cu noi îmbunătățiri atât din punct de vedere al aspectului, cât și al rezistenței. De aceea, nu ar trebui să fie de mirare că l-am inclus în lista noastră cu cele mai bune boxe portabile. Chiar dacă trece cu brio peste provocările la care poate fi supusă în viața de zi cu zi (rezistență la praf și apă), nivelul de performanță pe care îl are este unul ridicat.

Acesta proiectează în jurul său orice sunet cu o mare ușurință, încât poate fi utilizată în orice tip de spațiu, indiferent că este mic sau mare. Distanța de operare este de 45 metri, durata de viața a bateriei este de 20 de ore iar bassul este de admirat deoarece concurează cu multe boxe non-portabile la acest capitol.

JBL Flip 4 – Cea mai bună boxă portabilă rezistentă

JBL Flip 4
Cea mai bună boxă portabilă rezistentăJBL Flip 4 este certificată IPX7. Acest lucru înseamnă că poate fi utilizată fără griji în apă la o adâncime de maxim 1 metru pentru cel mult jumătate de oră fără a se defecta. Ca și autonomie, aceasta nu este extraordinar de impresionantă precum cea a modelului anterior, întrucât ajunge pânp la 12 ore (însă noi credem că este mai mult decât suficient).

Un mare avantaj pe care îl oferă această boxă portabilă este faptul că se poate conecta la două dispozitive simultan. De altfel, pentru ceea ce ține de sunet, afirmăm că e puternic iar sunetele înalte și joase sunt reproduse fidel. Toate acestea, fac din JBL Flip 4 o boxă extraordinar de bună la un preț decent.

Ghid de cumpărături: Ce trebuie să știi despre boxele portabile

Atunci când dorim să cumpărăm o boxă portabilă, este esențial să luăm în considerare o serie de factori. Din acest motiv, în această secțiune încercăm să răspundem la toate întrebările și îndoielile pe care le ai înainte de cumpărare.

Ce sunt mai exact boxele portabile?

Boxele portabile permit ca sunetul să fie redat și amplificat după bunul plac oriunde dorim datorită faptului că pot fi transportate cu ușurință. Ele sunt, de obicei, fără fir și au propria baterie, iar unele rezistă atât la apă cât și la praf.

Avantajele și dezavantajele boxelor portabile

Cel mai mare avantaj al boxelor portabile este portabilitatea și ergonomia. Ele sunt echipamente mici și foarte ușoare. În schimb, au dezavantajul că oferă o autonomie limitată. Cu toate acestea, în ultimii ani, producătorii au început să ofere boxe cu baterii de capacitate din ce în ce mai mare.

Avantaje
  • poți asculta muzică oriunde
  • sunt mici și ușoare
  • se pot conecta fără fir
Dezavantaje
  • autonomie limitată
  • nu sunt la fel de puternice ca boxele clasice

De ce este recomandat să cumperi o boxă portabilă?

Este recomandat să cumperi o boxă portabilă în detrimentul celei clasice deoarece aceasta este foarte ușor de transportat și utilizat. Prin intermediul ei poți asculta muzica preferată oriunde mergi. Le poți folosi la plajă, în piscină, în parc, în timp ce mergi cu bicicleta, în hotel, în excursie sau chiar în duș.

În plus, o poți conecta la diferite dispozitive, cum ar fi telefoanele mobile, tablete, computere, etc. În acest fel, ele oferă o versatilitate ridicată.

Pentru cine sunt boxele portabile?

Există multe persoane care au nevoie de boxe portabile. Cei care au o casă cu piscină pot fi interesați și doresc să asculte muzica lor preferată în timp ce se relaxează într-o după-amiază de vară. Sau artiștii stradali care au nevoie de un o boxă care să le însoțească spectacolele.

De asemenea, ele sunt perfecte și pentru a asculta muzică cu prietenii în parc, pe plajă sau oriunde altundeva în aer liber. Ele sunt la fel de ideale pentru cei care au nevoie de un produs care să poată fi transportat cu ușurință în diferite locuri.

Criterii de achiziție

Atunci când cumpărați o boxă portabilă, este important să luați în considerare o serie de criterii. Pentru a face lucrurile mai ușoare pentru tine, le-am ales pe cele care le considerăm mai importante. Sperăm că acestea îți vor servi ca un ghid de cumpărare și te vor ajuta să alegi o boxă care îndeplinește toate necesitățile tale.

  • Calitatea sunetului
  • Conectivitate
  • Durata de viață a bateriei
  • Design, greutate și dimensiune

Calitatea sunetului

Cel mai bun mod de a măsura calitatea sunetului este cea mai evidentă metodă, și anume să îl asculți ?. Însă, acest lucru nu este întotdeauna posibil. De aceea, aspectele tehnice pot fi de ajutor. Prin urmare, trebuie să luăm în considerare trei parametri principali: impedanță, sensibilitate și putere.

Impedanța se măsoară în ohmi și cu cât este mai mare cu atât sunetul va avea mai puține interferențe. Sensibilitatea se măsoară în decibeli. Cu cât este mai mare sensibilitatea, cu atât calitatea sunetului este mai bună. De altfel, puterea garantează o calitate mai bună la volume mai mari.

Conectivitate

Dacă dorești să cumperi cea mai bună boxă portabilă, poți alege între două opțiuni: cu WiFi sau cu Bluetooth. Prima variantă are dezavantajul că poate fi utilizată numai în locuri, cum ar fi case, birouri sau studiouri. Adică, în spațiile în care acest tip de conexiune este disponibilă.

Boxele portabile care se conectează prin Bluetooth nu au acest dezavantaj. Este nevoie doar de un telefon, tabletă sau laptop. Pe de altă parte, este important ca echipamentul pe care îl cumperi să aibă și o intrare Jack pentru a putea conecta boxa prin cablu atunci când e nevoie, un port USB și chiar un cititor de carduri micro SD.

Durata de viață a bateriei

Fără îndoială, acesta este un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când cumperi o boxă portabilă. Nimănui nu-i place să i se întrerupă muzica pe neașteptate. De aceea, îți recomandăm să alegi o boxă care vă oferă cel puțin 8 ore de autonomie atunci când e utilizată la 50% din volumul maxim.

În general, boxele portabile sunt dotate cu baterii litiu-ion, deoarece oferă performanțe excelente la un preț bun. Unele modele actuale oferă până la 25 sau 30 de ore de autonomie, astfel încât nu trebuie să îți faci griji că rămâi fără muzică.

Design, greutate și dimensiune

Toate aceste trei caracteristici sunt diferite în funcție de proiectarea fiecărui model. Nu există o combinația perfectă dar părerea noastră este că dacă boxa nu te deranjează și este confortabilă pentru tine, atunci aceasta e perfectă.

Majoritatea persoanelor sunt interesate în boxe cât mai ușoare posibil, a căror dimensiune este cât mai mică. A fost o vreme când mărimea era echivalentă cu puterea. În prezent, acest lucru nu mai este general valabil.

Concluzie

Boxele portabile sunt soluția perfectă pentru cei care doresc să se bucure de muzica lor preferată oriunde. Cu ele poți asculta orice dorești în piscină, pe plajă sau în parc cu prietenii tăi. Funcțiile sunt desigur din ce în ce mai avansate, iar calitatea sunetului nu mai este de contestat atât de ușor ca în trecut.

Cu toate acestea, alegerea unei boxe portabile nu este o sarcină ușoară. Având în vedere popularitatea, numărul de producători și modele disponibile care există pe piață, ei bine, ele au crescut. De aceea, este important să luăm în considerare mai multe criterii înainte de a cumpăra cea mai bună boxă portabilă.

Distribuie

Scrie ceva...