Cele mai bune documentare istorice de vizionat pe Netflix – Din ce în ce mai mult, serviciile de streaming ne arată că sunt capabile să aducă multe facilități în viața noastră de zi cu zi. Nu a fost niciodată mai ușor să avem atât de mult conținut la dispoziția noastră pentru a fi consumat oricând dorim.

În acest sens, audiovizualul, ca artă, a jucat întotdeauna un rol formativ crucial în viața oamenilor. Învățarea istoriei prin filme , seriale și documentare poate fi o modalitate frumoasă de a pătrunde în subiecte delicate cu mare emoție și interes.

În această listă, vom vedea câteva dintre principalele documentare istorice disponibile pe Netflix și care, într-un fel, abordează probleme relevante din istoria lumii.

Cine l-a ucis pe Malcolm X?

Liderul afro-american al drepturilor civile Malcolm X a fost ucis în februarie 1965. Trei bărbați au fost arestați pentru crimă, dar doar unul recunoaște că a luat parte la acțiune. Astfel, incertitudinea care înconjoară ceea ce s-a întâmplat nu face decât să-i facă pe oameni din ce în ce mai curiosi.

În acest documentar, privitorul îl însoțește pe activistul Abdur-Rahman Muhammad în timp ce lucrează pentru a găsi adevărații ucigași și a descoperi tot adevărul ascuns despre caz.

Mă vor iubi când nu voi mai fi

Oricui îi place să înțeleagă puțin mai multe despre diferitele probleme din istoria cinematografiei nu poate să nu urmărească acest documentar realizat despre ultimul film al cineastului Orson Welles. În producție, există mai multe interviuri cu membrii producției filmului în cauză, care nu a fost finalizată niciodată de regizor.

Welles, care avea un geniu destul de dificil, filma în mod ironic Cealaltă parte a vântului , care spunea povestea unui cineast la sfârșitul carierei sale.

Anne Frank: Povești paralele

Una dintre cele mai amintite figuri despre holocaustul nazist și despre perioada celui de-al doilea război mondial este Anne Frank. Fata este firul ghid al narațiunii acestui documentar, cu narațiunea câștigătoare a premiului Oscar Helen Mirren, în care viața Annei Frank a fost reconstituită prin jurnalul ei și viața a cinci tineri care, ca și ea, au fost deportați în tabere. concentrare, dar care a reușit să supraviețuiască în cele din urmă.

Cu delicatețe și profunzime, filmul este capabil să reflecteze asupra mai multor probleme foarte pertinente ale vremii, dovedindu-se a fi foarte eficient în discuția de idei și fapte.

Five Came Back

Încă din cel de-al doilea război mondial, documentarul Five Came Back investighează modul în care unii dintre principalii și cei mai renumiți regizori de la Hollywood de atunci s-au înrolat în armata americană pentru a face o acoperire cinematografică detaliată a conflictului.

Povestit de mereu „oscarizat” Meryl Streep, filmul amintește gândurile lui John Ford, William Wyler, John Huston, Frank Capra și George Stevens, arătând cât de dispuși erau să-și asume riscuri în numele artei. Poveștile sunt extrem de interesante, de neuitat și de curioase, provocând să fie aduse la iveală multe fapte ale perioadei. O alegere excelentă pentru cei care vor să învețe ceva mai multă istorie.

Iarnă în flăcări: Lupta Ucrainei pentru libertate

Conflictele contemporane fac, de asemenea, parte din istoria noastră. În acest documentar, vedem cum demonstrațiile pașnice ale unor studenți din Ucraina s-au transformat, drastic, în 93 de zile de chin și violență pentru o revoluție a drepturilor civile. Regizat de Evgeny Afineevsky, documentarul a candidat la Oscar pentru cel mai bun documentar în 2016.

Aceasta este lista noastra temporara de cele mai bune documentare de pe Netflix, urmeaza sa fie actualizata, pana atunci te asteptam cu pareri si sugestii la rubrica de comentarii. Multumim!

Distribuie

Scrie ceva...