Cele mai bune filme din toate timpurile: Top cele mai bune filme

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
23 Min
Cele mai bune filme din toate timpurile
Cele mai bune filme din toate timpurile

Daca esti in cautarea de cele mai bune filme din toate timpurile, astazi am sa iti ofer un top al celor mai bune filme pe care le puteti vedea online, ideea din spatele acestui top este ca nu vom clasa filmele pe ani, mai jos va vom lasa diferite link-uri cu topuri pe ani pentru cei ce vor sa vada „cele mai bune filme” din anul X, Y, si asa mai departe.

Clasificarea celor mai bune filme din toate timpurile este un exercițiu periculos. Jurnaliştii care se aventurează acolo ştiu foarte bine că dezamăgirile vor fi numeroase. Dar imposibilitatea de a fi obiectiv în această misiune vastă (cum să-l compari pe Sergio Leone cu Steven Spielberg sau Jimi Hendrix cu Eric Clapton într-un alt gen?) este paradoxal eliberator. Face posibilă amestecarea erelor, a modei și a genurilor. Acest clasament al celor mai bune filme din toate timpurile poate părea că le veti vedea peste tot, dar majoritatea acestor lungmetraje vă vor permite să vă distrați bine în fața televizorului.

Forrest Gump

https://www.youtube.com/watch?v=uPIEn0M8su0

Comedia dramatică regizată de Robert Zemeckis, Forrest Gump a fost lansată în 1994. Această adaptare a romanului cu același nume de Winston Groom (1986) relatează istoria turbulentă a Statelor Unite între anii 1950 și 1980 prin ochii unui „Simplu”. -minded”, Forrest Gump, care devine involuntar actorul central, chiar instigatorul principalelor evenimente din acest timp din America. Forrest Gump este distins cu șase premii Oscar, inclusiv cel mai bun film, cel mai bun regizor și cel mai bun actor (Tom Hanks). Acesta este cu siguranta unul dintre cele mai bune filme pe care le puteti vedea.

The Green Line (1999)

Adaptat după romanul lui Stephen King, The Green Line (1999) este un film regizat de Frank Darabont în care îl are în rol principal pe Paul Edgecomb ( Tom Hanks), directorul șef al penitenciarului Cold Mountain din Louisiana, în 1935. Responsabil cu asigurarea bunei execuții a execuțiilor capitale. în blocul E (linia verde) în timp ce încearcă să înmoaie ultimele momente ale condamnaților, întâlnește printre condamnați un colos pe nume John Coffey, acuzat de violul și uciderea a două fetițe. Cand vine vorba de filme bune, acesta nu va va dezamagi.

Your Name

Acest film de animație al lui Makoto Shinkai lansat la sfârșitul anului 2016 povestește aventurile lui Mitsuha, o adolescentă blocată într-o familie tradițională, care visează să-și părăsească munții natali pentru a descoperi viața agitată din Tokyo. Ea este departe de a-și imagina că poate trăi aventura urbană în pielea lui… Taki, un tânăr licean care locuiește în Tokyo. Prin visele ei, Mitsuha se vede literalmente propulsată în viața baiatului din Tokyo. Este unul dintre cele mai bune filme japoneze.

Green Book

Acest film biografic regizat de Peter Farrelly are loc în 1962, în plină segregare. Tony Lip ( Viggo Mortensen ), un bouncer italo-american din Bronx, este angajat să conducă și să protejeze celebrul pianist negru Dr Don Shirley (Mahershala Ali) într-un turneu de concerte. În timpul călătoriei lor de la Manhattan la Deep South, ei trebuie să se confrunte cu umilințe, percepții și persecuții, fiind nevoiți în același timp să găsească unități care să primească oameni de culoare. Succes de critică și de public, filmul a fost distins cu trei premii Oscar în 2019: în special cele pentru cel mai bun film și cel mai bun actor într-un rol secundar pentru Mahershala Ali. Cu siguranta unul dintre cele mai bune filme lansate in 2019.

Lista lui Schindler

Film american de dramă și istorie regizat de Steven Spielberg în 1993, Lista lui Schindler descrie modul în care industriașul german Oskar Schindler (Liam Neeson) a reușit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial să salveze aproximativ 1.200 de evrei care urmau să fie uciși în lagărul de concentrare de la Plaszów, fără a ascunde greșelile. a unui personaj care este puțin ambiguu și caută să obțină beneficii materiale din situație. Aclamat de critici, filmul a câștigat 7 premii Oscar, inclusiv cele pentru cel mai bun film și cel mai bun regizor.

12 Angry Men

Drama criminalistică americană regizată de Sidney Lumet, lansată în 1957, 12 Angry Men spune povestea unui juriu într-un proces penal. Doisprezece bărbați care trebuie să se pronunțe în unanimitate cu privire la soarta unui tânăr acuzat de uciderea tatălui său și riscând pedeapsa cu moartea. Unsprezece membri votează vinovat, dar decizia trebuie luată în unanimitate. Juratul care a votat nevinovat (Henry Fonda), somat să se justifice, explică că are o îndoială și că viața unui bărbat merită câteva ore de discuție.

Coco

Al 139-lea lungmetraj de animație produs de Disney (și al 19-lea de la studiourile Pixar), Coco a fost lansat în 2017. Filmul îl urmărește pe tânărul Miguel, iubitor de muzică, deși a fost interzis în familia sa de câteva generații. O adevărată durere de inimă pentru băiatul al cărui vis este să devină un muzician la fel de împlinit ca idolul său, Ernesto de la Cruz. Hotărât să-și demonstreze talentul, Miguel, printr-o combinație ciudată de circumstanțe, se trezește propulsat într-un loc pe cât de uimitor, pe atât de colorat: Țara morților. Acolo, se împrietenește cu Hector, un băiat drăguț, dar puțin șmecher pe margini. O poveste frumoasă care a câștigat două premii Oscar.

Nașul

Trilogia de cult a lui Francis Ford Coppola , a cărei prima parte a apărut în cinematografe în 1972, îi urmărește pe Corleone, una dintre cele 5 familii mafiote din New York în anii 1940. Don Vito Corleone (Marlon Brando), nașul acestei familii, își căsătorește fiica cu o casă de pariuri. Sollozzo, nașul familiei Tattaglia, îi oferă lui Don Vito o asociație în traficul de droguri, dar acesta refuză. Sonny, unul dintre fiii săi, este în favoarea acesteia. Pentru a avea de-a face cu Sonny, Sollozzo încearcă să-l ucidă pe Don Vito, dar acesta scapă. Un monument al cinematografiei a primit trei premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film și cel mai bun actor (refuzat de Marlon Brando). Acesta a preluat de foarte mult timp topul celor mai bune filme de pe IMDB.

Bohemian Rhapsody

Biografic Bryan Singer a lansat în 2018 , cu Rami Malek și Joseph Mazzello spune povestea legendarului grup Regina, succesul fugar al lui Freddie Mercury , în excesele sale, risca aproape implozie a grupului până la întoarcerea triumfală la scenă la de la Live Aid concert, în timp ce era lovit de boală. În ciuda unor critici, filmul a câștigat la Oscaruri câștigând 4 statuete, inclusiv cea de cel mai bun actor pentru Rami Malek.

Stăpânul Inelelor: Întoarcerea Regelui

Ultima parte a trilogiei Stăpânul Inelelor regizat de Peter Jackson spune povestea ascensiunii lui Aragorn pe tronul lui Minas Tirith. Capitala Gondor, un regat cândva puternic atacat de armatele lui Sauron, nu a avut niciodată atât de mult nevoie de regele său. Totuși, Aragorn va găsi în el voința de a-și îndeplini destinul? În timp ce Gandalf se luptă să sprijine forțele distruse din Gondor, Théoden îi îndeamnă pe războinicii din Rohan să se alăture luptei. Cu toate acestea, în ciuda curajului și loialității lor, forțele Oamenilor nu se potrivesc cu nenumăratele legiuni de inamici. Nominalizat de 11 ori la Oscar, filmul a câștigat… 11 statuete. Stapanul inelelor face parte dintr-o franciza cu cele mai bune filme lansate vreodata.

The Dark Knight

Cea de-a doua ediție a trilogiei Batman regizată de Christopher Nolan, The Dark Knight este lansată în 2008. Batman (Christian Bale) este mai mult ca niciodată hotărât să eradice crima organizată care seamănă teroare în oraș. Sprijinit de locotenentul Jim Gordon și de procurorul din Gotham City Harvey Dent, Batman își vede câmpul de acțiune extins. Colaborarea celor trei bărbați se dovedește a fi foarte eficientă și nu durează mult să dea roade până când Joker (Heath Ledger) vine să cufunde orașul Gotham City în haos. Cel mai mare succes al anului, filmul a câștigat două premii Oscar, inclusiv cel mai bun actor în rol secundar pentru Heath Ledger.

Gran Torino

Regizat și produs de Clint Eastwood, care joacă și el, Gran Torino îl urmărește pe Walt Kowalski, un veteran din Războiul Coreean, care tocmai și-a pierdut soția. Singur, mizantropic, morocănos și rasist, veghează gelos asupra Ford-ului său Gran Torino, gemând încontinuu împotriva locuitorilor cartierului său, majoritatea de origine asiatică. Într-o zi, tânărul său vecin, Tao, încearcă să-i fure mașina sub presiunea unei bande. Walt realizează curând că adolescentul este literalmente hărțuit de tineri șefi. Luând apărarea lui Tao, Walt devine fără să vrea eroul cartierului. Succes al publicului și al criticii, Gran Tornio a obținut în special premiul César pentru cel mai bun film străin în 2010.

Django Unchained

Acest western semnat de Quentin Tarantino cu Jamie Foxx, Christoph Waltz și Leonardo DiCaprio spune povestea unui fost sclav care își unește forțele cu un vânător de recompense de origine germană care l-a eliberat: acceptă să vâneze criminali împreună cu el în cercetare. În schimb, el o va ajuta să-și găsească soția pierdută de mult și, de asemenea, un sclav. Un western uluitor, recompensat în special cu două premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun actor într-un rol secundar pentru Christoph Waltz. De neratat daca doriti sa vedeti cele mai bune filme ce au fost lansate pana acum.

Închisoarea îngerilor

Această dramă a lui Frank Darabont lansată în 1994, adaptată după romanul scurt al lui Stephen King, spune povestea lui Andy Dufresne (Tim Robbins), un tânăr bancher condamnat la închisoare pe viață pentru uciderea soției sale și a iubitului ei. În ciuda faptului că este nevinovat, el este închis în Shawshank, cel mai sever penitenciar din statul Maine. Acolo îl întâlnește pe Red (Morgan Freeman), un bărbat deziluzionat, reținut timp de 20 de ani. Apoi începe o mare poveste de prietenie între cei doi bărbați.

Pulp Fiction

Regizat de Quentin Tarantino și lansat în 1994, acest film de gangsteri cu distribuție XXL (John Travolta, Samuel L. Jackson, Bruce Willis, Uma Thurman etc.), Palme d’Or la Festivalul de Film de la Cannes 1994, spune odiseea sângeroasă. și burlesc al micilor bătăuși din jungla de la Hollywood prin trei povești care se împletesc. Un film uluitor.

Regele Leu

În Țara Leilor, Regele Mufasa și Regina Sarabi le prezintă animalelor copilul nou-născut Simba. Dar unchiul său Scar este gelos pentru că și el ar dori să conducă. El inventează un șiretlic care se va sfârși cu moartea regelui. Tânărul fiu, asistând la moartea tatălui său și crezându-se responsabil, va fugi de hoarda lui. Acest incredibil film de animație Disney a câștigat două premii Oscar.

Stăpânul Inelelor: Frăția Inelului

Prima parte a trilogiei Peter Jackson, The Fellowship of the Ring povestește aventurile unui tânăr Hobbit, Frodo Baggins (Elijah Wood), care moștenește un inel magic. Departe de a fi un simplu bibelou, este un instrument de putere absolută care i-ar permite lui Sauron, Lordul Întunecat, să conducă Pământul de Mijloc și să-și înrobească oamenii. Frodo trebuie să ajungă în Crevasa Sorții pentru a distruge inelul. Lansat în 2001, filmul a câștigat 4 premii Oscar.

Saroo: Drumul spre acasă (Lion)

Acest film din 2016 al lui Garth Davis spune povestea adevărată a lui Saroo care, la vârsta de 5 ani, se trezește singur într-un tren care traversează India, luându-l fără să vrea la mii de kilometri de familia sa. Pierdut, băiețelul trebuie să învețe să supraviețuiască singur în imensul oraș Calcutta. După luni de rătăcire, a fost internat într-un orfelinat și adoptat de un cuplu australian. 25 de ani mai târziu, Saroo a devenit un adevărat australian, dar încă se gândește la familia sa din India.

Fight Club

Filmul lui David Fincher din 1999, cu Brad Pitt, Edward Norton și Helena Bonham Carter, îl urmărește pe Jack, un tânăr expert în asigurări insomniac, dezamăgit de viața sa personală și profesională. Când medicul său îl sfătuiește să facă o terapie pentru a-și pune disconfortul în perspectivă, o întâlnește pe Marla într-un grup de sprijin cu care reușește să găsească un echilibru.

Parazit

Câștigător în unanimitate al Palme d’Or 2019, filmul lui Bong Joon-ho urmărește șmecheria familiei lui Ki-taek, șomeră și foarte interesată de stilul de viață al bogatei familii Park. Într-o zi, fiul lor a reușit să fie recomandat să dea lecții private de engleză in aceasta casa. Este începutul unei spirale incontrolabile…

Zbor deasupra unui cuib de cuci

În capodopera lui Milos Forman lansată în 1976, deținutul de drept comun Randall P. McMurphy (Jack Nicholson) este internat în timp ce simulează nebunia pentru a scăpa de închisoare. Imediat ce a ajuns la spitalul de psihiatrie, a urmat tratamentele terapeutice eliberate de domnișoara Ratched, asistenta șefă autoritara și tiranică ale cărei metode a căutat să le răstoarne. Un film emoționant care a câștigat 5 premii Oscar: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun actor pentru Jack Nicholson, cea mai bună actriță pentru Louise Fletcher și cel mai bun scenariu adaptat.

Să nu ucizi (Thou Shalt Not Kill)

La zece ani după Apocalypto , Mel Gibson este din nou în spatele camerei cu You Shall Not Kill . Povestea lui Desmond, un tânăr american care s-a confruntat cu o dilemă la izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial: ca oricare dintre compatrioții săi, a vrut să-și servească țara, dar violența era incompatibilă cu credințele și principiile sale morale. El s-a opus chiar să țină o armă și a refuzat să ucidă cu atât mai mult.

Stăpânul Inelelor: cele două turnuri

A doua parte a sagăi semnată de Peter Jackson, Cele două turnuri începe după moartea lui Boromir și dispariția lui Gandalf. Comunitatea s-a împărțit în trei. Pierduți pe dealurile lui Emyn Muil, Frodo și Sam descoperă că sunt urmăriți de Gollum, o creatură versatilă coruptă de Inelul Magic. Gollum promite să-i conducă pe Hobbiți la Poarta Neagră din Mordor. Pe Pământul de Mijloc, Aragorn, Legolas și Gimli se îndreaptă spre Rohan, regatul asediat al lui Theoden. 2:59 de nebunie și două Oscaruri la sfârșitul zilei.

Gladiatorul

În 2000, Ridley Scott a reînviat cu brio moda peplum. În această poveste epică, generalul roman Maximus (Russell Crowe) este cel mai loial susținător al împăratului Marcus Aurelius, pe care l-a condus din victorie în victorie. Gelos pe „prestigiul lui Maximus și chiar mai mult pe dragostea împăratului pentru el, fiul lui Marcus Aurelius, Commodus (Joaquin Phoenix), se aroga cu brutalitate la putere, apoi ordonă arestarea și execuția generalului. Maximus scapă de asasinii săi, dar nu poate împiedica masacrul familiei sale. Capturat de un comerciant de sclavi, el devine gladiator și își pregătește răzbunarea. O capodoperă recompensată cu cinci premii Oscar, inclusiv cel pentru cel mai bun film și cel mai bun actor pentru Russell Crowe.

A fost odată în America (Once Upon a Time in America)

Ultimul film regizat de Sergio Leone în 1984, Once Upon a Time in America povestește, de la Prohibition până în anii șaizeci, patruzeci și cinci de ani de vicisitudinile dramatice ale mafiotului David Aaronson cunoscut sub numele de „Noodles” (Robert De Niro) și prietenii săi, de la ghetoul evreiesc din copilărie până la cele mai înalte niveluri ale crimei organizate din New York. Acest (foarte) lungmetraj este a treia ediție dintr-o saga care acoperă mai multe perioade cheie din istoria Americii după Once Upon a Time in the West și Once Upon a Time in the Revolution .

Interstelar

Pentru acest film științifico-fantastic, Christopher Nolan reunește o distribuție XXL incluzând Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jessica Chastain, Michael Caine, Casey Affleck și Matt Damon. Prețul: Pe măsură ce Pământul este pe moarte, o echipă de astronauți traversează o gaură de vierme care a apărut lângă Saturn și duce la o altă galaxie, pentru a explora un nou sistem stelar și în speranța de a găsi o planetă locuibilă și de a înființa acolo o colonie spațială pentru a salva. umanitatea.

Războiul stelelor – Episodul V: Imperiul contraatacă

Al doilea episod al primei trilogii (și probabil cel mai bun dintre toate), The Empire Strikes Back după distrugerea Stelei Morții. Imperiul își menține stăpânirea asupra galaxiei și își continuă fără încetare lupta împotriva Alianței Rebele. Bazați pe planeta înghețată Hoth, rebelii sunt atacați de trupele imperiale. După ce au reușit să evadeze, Prințesa Leia, Han Solo, Chewbacca și C-3P0 se îndreaptă spre Bespin, orașul norilor condus de Lando Calrissian, fostul tovarăș al lui Han. Capodopera a operei spațiale.

Cel bun, cel rău, cel urât

Acest mare clasic occidental al lui Sergio Leone pune trei bărbați în timpul Războiului Civil în căutarea unui cufăr care conține 200.000 de dolari în monede de aur furate de la armata de Sud. Tuco (Eli Wallach) știe că comoara se află într-un cimitir, în timp ce Blondie (Clint Eastwood) știe numele înscris pe piatra funerară care servește drept cache. Fiecare are nevoie de celălalt. Dar un al treilea bărbat intră în cursă: Setenza (Lee Van Cleef), un bătăuş care nu ezită să masacreze femei şi copii pentru a-şi atinge scopurile.

A fost odată în vest

Acest alt mare clasic al western-ului lui Sergio Leone are loc în timpul cuceririi Occidentului american. Evocă rivalitatea amară a intereselor pentru însuşirea pământului prin construirea căii ferate şi pune în scenă diferite personaje reprezentative ale westernurilor clasice pentru a le devia mai bine. O operă impunătoare și personală, un adevărat eșec comercial în Statele Unite, spre deosebire de Europa, care a făcut-o un triumf.

Se7en

În celebrul thriller al lui David Fincher, polițistul deziluzionat inspectorul William Somerset (Morgan Freeman) este însărcinat să facă echipă cu un tânăr idealist, David Mills (Brad Pitt). Ei investighează mai întâi uciderea unui om obez pe care ucigașul său l-a forțat să-l mănânce până la moarte. Ancheta abia a început că se săvârșește o a doua infracțiune, la fel de macabră, apoi o a treia. Încetul cu încetul, cei doi polițiști au făcut legătura între toate aceste asasinate.

Aceasta este lista noastra pentru cele mai bune filme din toate timpurile, intr-adevar lista va fi actualizata cu timpul, de asemenea, asteptam la rubrica de comentarii si parerile voastre despre aceasta lista, sa ne spuneti ce film v-a placut cel mai mult, sau ce film ati vrea sa vedeti in acest top.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.