Cele mai bune monitoare de gaming 2022 – Dacă este posibil să renunțați la anumite periferice sau să faceți unele concesii cu privire la prețul și performanța altor hardware și componente, monitorul este, împreună cu placa grafică, elementul esențial al instalației dvs. de gaming: alegerea aceasta nu trebuie neglijată.
Spre deosebire de monitoarele PC-urilor destinate exclusiv utilizării în birou, monitoarele de gaming reunesc numeroase argumente pentru a oferi performanță, imersiune, receptivitate și confort vizual. Dacă sunteți încă puțin confuz între diferitele tipuri de panouri și tehnologii, sau cu termeni precum definiție, rezoluție, timp de răspuns sau raport de contrast, puteți scrola la sfarsitul articolului pentru a afla mai multe despre aceste criterii de selecție și astfel vă puteți orienta achiziția conform cerințelor dumneavoastră.
În selecția noastră, veți găsi referințe care sunt pe deplin compatibile cu placile recente NVIDIA sau Radeon, precum și cu tehnologiile G-Sync și FreeSync.
În cele din urmă, pentru o mai mare claritate, ecranele din selecția noastră au fost clasificate în funcție de preț în ordine crescătoare, astfel încât veți găsi mai întâi cele mai puțin costisitoare produse și veți termina cu referințe care flirtează cu extremitatea superioară, in limita a 5 produse.
Vom actualiza această comparație pe măsură ce această piață evoluează.
Acer Predator CG437KP
Cel mai bun monitor pentru jocuri 4K
Unul din cele mai bune monitoare de gaming. Să începem imediat dansul cu un model care poate fi asociat doar cu o configurație hardware foarte high-end, având în vedere și costul acestuia. Acer Predator CG437KP este un monitor de gaming de 43” cu un ecran plat VA cu rezoluție 4K și o rată de reîmprospătare de 144Hz. Dispunând de suport pentru tehnologia Nvidia G-Sync și standardul DisplayHDR 1000, acest dispozitiv minunat este capabil să ofere culori realiste și contraste cu alb strălucitor și negru închis, care sporesc detaliile datorită acoperirii spațiului de culoare DCI-P3 . Timpul de răspuns de 1 ms elimină neclaritatea și tulburările vizuale din jurul imaginilor în mișcare vor fi practic inexistente. Alocarea porturilor vede prezența a trei intrări HDMI și două DisplayPort, precum și a unui HUB USB 3.0 cu două porturi, însoțit de alte două porturi USB 2.0 și unul USB Type-C.
» Faceți clic aici pentru a cumpăra Acer Predator CG437KP
Samsung Odyssey Neo G9
Cel mai bun monitor curbat de gaming în format ultra widescreen 32:9
Dacă sunteți fascinat de monitoarele curbate care să vă facă literalmente „învăluit” de imagini, nu vă putem recomanda decât un produs de la Samsung, Odyssey Neo G9 , cand vine vorba de cele mai bune monitoare de gaming acesta este un monitor cu dimensiuni deosebit de generoase și echipat cu un panou curbat VA de 49” la rezoluție 5.120 × 1440 (deci în format 32:9 ) cu o rată de reîmprospătare de 240Hz și doar 1ms ca timp de răspuns. Tot in acest caz ne confruntam cu un dispozitiv dotat cu cele mai moderne tehnologii, incepand de la suport pentru Radeon FreeSync 2 si G-Sync, până la certificarea DisplayHDR 2000 și HDR10+, evident fără a uita folosirea tehnologiei Quantum Matrix cu Quantum Mini LED pentru a avea o calitate a imaginii cu adevărat sublimă. Furnizarea de porturi integrate vede prezența unei intrări HDMI 2.1, două DisplayPort 1.a și un hub cu două porturi USB 3.0, pe lângă ieșirea audio obișnuită prin mufa de 3,5 mm.
» Faceți clic aici pentru a cumpăra Samsung Odyssey Neo G9
LG 38GN950
Cel mai bun monitor de gaming în format ultrawide 21:9
LG 38GN950 este un monitor uimitor cu panou Nano IPS în format curbat 21: 9 la rezoluție de 3840 × 1600 pixeli cu suport VESA DisplayHDR 600. Ecranul are un timp de răspuns GtG de 1 ms (GtG), în timp ce rata de reîmprospătare poate fi overclockată până la 160Hz . Dispozitivul este compatibil G-Sync și acceptă tehnologia AMD FreeSync Premium Pro. Monitorul este capabil să satisfacă vederea și auzul datorită funcției Sphere Lighting 2.0 care luminează partea din spate a dispozitivului în funcție de sunetele jocului, oferind o experiență absolut captivantă. Datorită unui design atractiv, practic fără margini și un suport în V îmbunătățit, LG 38GN950 este capabil să ofere un confort vizual mai mare. Cât despre conectivitate, găsim două porturi HDMI , un Display Port și un hub USB 3.0 cu două porturi .
» Faceți clic aici pentru a cumpăra LG 38GN950
Acer Predator XB273U GS
Cel mai bun monitor de gaming 1440p
Acer Predator XB273U GS este un monitor echipat cu un display IPS de 27” cu o rezoluție de 2560 x 1440 pixeli care oferă un timp de răspuns de 1 ms (GTG), un raport de contrast de 1000:1, o rată de reîmprospătare de 165 Hz și peste toate, compatibilitatea perfectă cu tehnologia G-Sync care permite o experiență de joc extrem de lină prin sincronizarea frecvenței monitorului cu GPU-urile fabricate de NVIDIA. Pe spate avem un Display Port 1.2a și două porturi HDMI 2.0, în timp ce un hub USB 3.1 dual-port vă va permite să conectați rapid și ușor periferice suplimentare direct la monitor, fără a ocupa porturile USB ale carcasei sau plăcii de bază. În ceea ce privește restul caracteristicilor tehnice, ne confruntăm cu un dispozitiv capabil să reproducă 95% din spațiul de culoare DCI-P3 și care suportă tehnologia VESA DisplayHDR 400 .
» Faceți clic aici pentru a cumpăra Acer Predator XB273U GS
Gigabyte M32U
Cel mai bun monitor de gaming 4K pentru a fi folosit și împreună cu console
Dacă sunteți în căutarea unui monitor de gaming pe care să îl utilizați nu numai cu PC-ul, ci și cu consolele din generația actuală, Gigabyte M32U este cel potrivit pentru dvs. Echipat cu un panou IPS de 31,5 inchi la rezoluție 4K , cu suport pentru tehnologia HDR și FreeSync și rata de reîmprospătare de până la 144 Hz , acest monitor de gaming are toate acreditările pentru a vă face să jucați grozav chiar și cu Playstation 5 și Xbox Series X. De fapt, ca intrări găsim, pe lângă un Display Port 1.4 și un USB Type-C , două HDMI 2.1, care vă permit să vă bucurați de toate avantajele noului standard, inclusiv 4K la 120Hz .
» Faceți clic aici pentru a cumpăra Gigabyte M32U
Cum sa alegi cele mai bune monitoare de gaming?
Fie că este destinat utilizării profesionale, în special pentru munci grafice, sau pur și simplu pentru a afișa jocurile tale video preferate, nu este întotdeauna ușor să alegi un monitor de gaming. Nevoile și așteptările diferă de la jucător la jucător, deoarece tehnologiile se înmulțesc și uneori sunt greu de descifrat.
Înainte de a vă oferi sfaturile noastre și de a intra mai în detaliu în criteriile de selecție, trebuie să ne amintim că alegerea unui monitor de gaming este în mod necesar condiționată de echipamentul pe care îl aveți, în principal de GPU (placa video). Ca atare, dacă intenționați să vă îmbunătățiți instalarea pentru o performanță mai bună și un confort de joc sau dacă sunteți pe cale să configurați o nouă configurare, ar trebui să consultați mai întâi comparația noastră cu cele mai bune plăci video pentru a juca în Full HD, WQHD sau 4K UHD.
Ce dimensiune de ecran alegeți?
Dimensiunea ecranului corespunde diagonalei sale și este afișată în inci. În prezent, pe piața de cele mai bune monitoare de gaming, cea mai mare parte a ofertei este pentru dimensiunile de 24 și 27 inch, dar nu este neobișnuit să găsiți monitoare care depășesc aceste dimensiuni care pot ajunge la 35 inch pentru unele modele.
Dacă problema principală se referă la dimensiune (în funcție de spațiul disponibil pe birou), problema dimensiunii induce, de asemenea, o diferență puternică de preț între modelele mici și mari. În cele din urmă, ecranele mai mari vor beneficia în general de o definiție mai înaltă, ceea ce înseamnă că trebuie sa aveți un GPU care ține pasul. Această ultimă observație nu este totuși adevărată, anumite referințe în 27 de inci sau mai multe afișează uneori o rezoluție de 1080p, dpi (pixel per inch) va fi redus aici, ceea ce va influența claritatea imaginii în funcție de distanța la care vă aflați în raport cu ecranul.
Folosiți o configurație multi-monitor?
Unii vor decide, de asemenea, imediat să meargă pentru o configurație cu mai multe ecrane, adesea pe ecran dublu și, uneori, chiar și cu trei ecrane. Aici, senzația de scufundare va fi puternic întărită imediat ce alegeți ecrane de aceeași dimensiune și aceeași rezoluție; hardware-ul necesar va trebui să fie performant și acest lucru nu se referă doar la GPU. Cele mai exigente instalații vor necesita, de asemenea, utilizarea mai multor plăci grafice high-end.
O placă grafică de nivel mediu ar trebui să poată rula decent două monitoare la 1080p; instalațiile mai mari sunt adesea populare pentru streamere, deoarece le permit, de exemplu, să afișeze chat-ul și rețelele sociale în timpul sesiunilor lor de jocuri. sarcini variate și variate.
Ce format de ecran căutați?
Majoritatea monitoarelor de gaming sunt oferite într-un format 16/9 care a devenit standard prin înlocuirea 4/3. Cu toate acestea, cand vine vorba de cele mai bune monitoare de gaming unele monitoare afișează diferite formate, inclusiv Ultrawide (21/9), care beneficiază în general de modele curbe. Acesta este, de exemplu, cazul modelului Acer Predator X34A, un model de 34 inci care promite o senzație excelentă de imersiune.
Ce rezoluție căutați?
În mod ideal și conform nevoilor acceptate în mod obișnuit (un utilizator așezat în fața biroului său cu un ecran situat la mai puțin de un metru de privirea sa), vă recomandăm să optați pentru o rezoluție de 1080p pe ecranele de 24 inci și mai puțin, 1440p pe 27 – ecrane de inch și optează pentru 4K pentru ecrane cu diagonala mai mare de 28 inch.
Ce definiție căutați?
Definiția nu este altceva decât numărul de pixeli pe care ecranul este capabil să îl afișeze. Definiția este reprezentată de numărul de pixeli orizontal de numărul de pixeli pe verticală. O rezoluție de 1920 x 1080p conține astfel un total de 2.073.600 pixeli, indiferent de dimensiunea ecranului.
Rezoluția este confundată prea des cu definiția și găsim adesea abuzul de limbaj care constă în prezentarea unui ecran ca fiind „de rezoluție 2K” și așa mai departe. Cu toate acestea, acești termeni desemnează caracteristici diferite. Diferența este pur și simplu că rezoluția ia în considerare diagonala ecranului și este exprimată în dpi (denumită și dpi sau ppi pentru vorbitorii de engleză), așa cum am văzut în paragraful anterior. Concret, aici este vorba de a determina densitatea pixelilor pe un inch; această valoare face posibilă cunoașterea distanței optime de backing la care să fie poziționat pentru a beneficia de cea mai bună calitate a imaginii.
Astfel, cu cât mergem mai sus în definiții (Full HD, 2K, 4K), cu atât imaginea va fi mai precisă, detaliată și clară. Pentru comparație cu valoarea unei definiții 1080p pe care am dat-o mai sus, un ecran 4K afișează 8.847.360 pixeli.
Ce tip de panou să alegeți?
Mai multe tehnologii concurează la nivelul panourilor de monitoare de jocuri, cele mai relevante dintre acestea sunt în prezent panourile TN (Twisted Nematic) și IPS (In-Plane Switching). Amandoua au avantajele și dezavantajele lor, dar sunt poziționate ca fiind cele mai bune compromisuri prin afișarea unor performanțe foarte bune la prețurile care rămân limitate.
Panourile TN oferă cea mai bună reacție cu timpi de răspuns reduși adesea la milisecundă. Din acest motiv, sunt foarte des alese de jucători, și mai ales de cei care doresc să fie competitivi în jocuri FPS, lupte regale și alte jocuri de acțiune. Găsim astfel monitoare cu o reactivitate și o rată de reîmprospătare imbatabile, cum este cazul Alienware AW2818HF (240 Hz, 1 ms). În cele din urmă, prețul unui ecran TN este adesea mai mic decât cel al altor panouri.
Pe de altă parte, panourile TN prezintă unele dezavantaje. Dacă sunt perfecte pentru jocurile nervoase, s-ar putea dovedi dezamăgitoare în ceea ce privește titlurile în care cineva preferă privilegiul calității imaginii față de reactivitate. Colorimetria și raportul său de contrast rămân corecte, dar nu vor putea satisface un profesionist în imagine, vor lupta, de asemenea, pentru a convinge jucătorii care au gustat deja panourile IPS și calitatea lor foarte bună a imaginii. Dacă adăugăm aceste probleme la câmpul vizual redus în comparație cu alte tehnologii, atunci panoul TN se dovedește a fi destul de incomod în afara jocurilor care necesită un timp de latență foarte scurt; prin urmare, nu este recomandat pentru uz profesional (grafică, retușare foto), precum și pentru vizionarea de filme.
Panourile IPS sunt acum utilizate pe scară largă în rândul jucătorilor. Dacă oferă o reacție mai mică decât panourile TN, acestea oferă totuși o colorimetrie mult mai bună și unghiuri mari de vizualizare. În plus, tehnologia IPS evoluează de la an la an și nu este neobișnuit ca astăzi să găsim ecrane al căror timp de răspuns este aproape de panourile TN. Se va considera că un panou IPS reactiv trebuie să afișeze un timp de răspuns mai mic de 5 ms.
IPS apare ca cel mai bun compromis pentru a profita la maximum de grafica jocurilor care vor fi reprezentate aici cu fidelitate. Prin urmare, aceste plăci vor fi, de asemenea, mult mai eficiente pentru utilizarea în birou sau multimedia, fiind, de asemenea, cele mai bune pentru profesioniștii din domeniul imaginii. Celălalt argument puternic este că este posibil să redați mai multe fronturi cu un ecran cu un panou IPS!
Prețul lor este totuși mai mare decât media, chiar dacă decalajul a avut tendința de a scădea de ceva timp. În cele din urmă, consumul de energie al unui panou IPS este, de asemenea, mai mare decât a unui panou TN.
Panourile VA sunt poziționate pe un echilibru fragil între cele două tehnologii menționate anterior. Unghiurile de vizualizare sunt puțin mai puțin deschise decât cele ale unui panou IPS, dar mai bune decât pe un panou TN. Cu toate acestea, timpul lor de răspuns este mai mare și, în ciuda dezvoltărilor recente, panourile VA sunt încă cele mai puțin receptive de pe piață astăzi. Din aceste diverse motive, panourile VA sunt încă destul de rare pe piața jocurilor. Cu toate acestea, rețineți că oferă un raport de contrast excelent, diferențele dintre culorile întunecate și cele deschise sunt mai pronunțate și, prin urmare, aceste panouri afișează detalii grafice cu o precizie mai bună.
Panouri OLED (Dioda Organică Emițătoare de Lumină) încep să apară pe piața monitoarelor de gaming. Acestea sunt încă relativ rare, iar prețul lor este foarte ridicat ca a lui Alienware AW5520QF, un monstru de 55 de inci care va fi lansat în curând la un preț de 4000 USD. Tehnologia OLED este în mod clar cea mai promițătoare, deoarece afișează performanțe mult mai bune decât orice alt tip de panou. Cu toate acestea, anumite constrângeri sunt încă de observat pentru utilizarea computerului, în special în cazul fenomenului „burn in”, numit și imagine fantomă. Această problemă apare atunci când o imagine statică este afișată prea mult pe ecran, apoi imaginea devine încorporată pe ecran înainte de a dispărea uneori după câteva ore. În prezent, producătorii dezvoltă soluții pentru a depăși această problemă și În cele din urmă, trebuie remarcat faptul că aceste tehnologii au mai multe variante, dar, în termeni generali, avantajele și dezavantajele rămân similare.
Specificații și performanță
Discutat deja mai sus cu diferitele tipuri de ecran, vom detalia aici, încercând să fim scurți dar si mai precis cu specificațiile monitoarelor noastre de gaming.
Pentru început, trebuie să știți că producătorii folosesc metode de măsurare care sunt destul de îndepărtate de realitate pentru a „umfla” cifrele și astfel a atrage clienții. Este dificil de înțeles nuanța, de exemplu, între un raport de contrast static sau dinamic sau între un timp de răspuns gri-la-gri sau negru-la-negru și, de fapt, producătorii aleg să afișeze valorile care măgulesc majoritatea produsele lor.
Timpul de răspuns se măsoară în milisecunde, cu cât este mai scurt, cu atât imaginea va fi mai netedă și lipsită de „fantome”(neclaritate de mișcare). Multe ecrane prezintă timpi de răspuns de 1 ms G2G (gri până la gri), această valoare ar fi mai mare dacă timpul de răspuns ar fi măsurat prin metoda B2B (negru la negru) din simplul motiv că tranziția de la gri la gri nu necesită. o schimbare în alb din partea pixelului. Ceea ce trebuie amintit aici este că trebuie să comparăm ceea ce este comparabil: un ecran care afișează un timp de răspuns de 3 ms B2B poate fi mai receptiv decât unul care afișează 1 ms G2G. Cu toate acestea, majoritatea producătorilor, dacă nu toți, afișează aceste rezultate folosind metoda gri-gri.
Unele dintre ele afișează, de asemenea, un timp de răspuns MPRT (Moving Picture Response Time). Această măsurare ia în considerare lumina ulterioară a ecranului, altfel persistența afișajului, adică capacitatea sa de a face imaginile să dispară după afișarea lor. Vă sfătuim pur și simplu să nu vă bazați pe MPRT, în special pe monitoarele care nu au o funcție de reducere a estompării (Motion Blur Reduction sau Ultra Low Motion Blur pe ecranele compatibile G-Sync), acest criteriu fiind apoi influențat în principal de rata de reîmprospătare a ecranului .
Raportul de contrast este reprezentat de diferența de luminozitate dintre cea mai strălucitoare și cea mai închisă culoare afișată pe ecran. Cu cât această valoare este mai mare, cu atât raportul de contrast al ecranului va fi mai bun, cu toate acestea trebuie să fim atenți la faptul că vorbim despre contrast static și nu dinamic. De exemplu, găsim adesea pe fișele tehnice rapoarte de contrast foarte ridicate, 100.000.000: 1 pentru monitorul nostru TN Acer Predator! Din nou, nu vă bazați pe această valoare și comparați așa-numitele valori tipice sau statice.
Un raport de contrast static de 1000: 1 pare ideal, dincolo de care ochiul uman percepe diferențe mici, iar ecranele care prezintă valori mai mari sunt destinate în special profesioniștilor din domeniul imaginii. Un ecran care afișează un contrast mai mic de 500: 1 va afișa imagini plictisitoare, ceea ce este în general cazul panourilor TN. În cele din urmă, contrastul este în mod evident influențat de luminozitatea sau luminozitatea panoului, care este exprimată în candela pe metru pătrat, dar și de luminozitatea camerei în care este amplasat ecranul. Astfel, cu cât această valoare este mai mare, cu atât ecranul va fi mai luminos și imaginea sa va fi vizibilă chiar și într-un mediu foarte luminos.
Rata de reîmprospătare indică, în Hz (Hz), numărul de imagini pe care ecranul le poate afișa într-o secundă. Astfel, un ecran de 144 Hz este capabil să proceseze până la 144 de imagini pe secundă. Cu toate acestea, trebuie să faceți diferența dintre ceea ce GPU-ul dvs. este capabil să transmită, vorbim apoi de FPS (Frames Per Second) și rata de reîmprospătare a ecranului. Un ecran care afișează 144 Hz va fi, așadar, inutil dacă GPU-ul dvs. nu vă permite să atingeți mult mai mult de 60 FPS.
Astăzi, toate ecranele afișează cel puțin o frecvență de 60 Hz, permite crearea unei bune iluzii a mișcărilor, deoarece trebuie amintit că imaginile care se derulează pe ecran sunt serii de imagini statice. Sosirea 3D în urmă cu aproximativ zece ani a făcut necesară creșterea frecvenței monitoarelor la 120 Hz. De atunci, am văzut apariția ecranelor cu frecvențe cuprinse între 144 și 300 Hz!
Frecvența mai mare înseamnă că jocul dvs. va funcționa mai ușor. Diferența dintre 60 și 144 Hz este vizibilă, iar confortul vizual este mai bun cu o frecvență ridicată. Cu excepția jocului pe o definiție 4K în care 60 Hz rămâne relevantă, vă sfătuim să optați pentru un ecran de cel puțin 120 Hz. Ecranele de 144 Hz sau mai mult sunt recomandate în special concurenților, indiferent dacă sunt plini de jocuri sau altele.
G-Sync / FreeSync
NVIDIA și AMD duc o bătălie ascendentă când vine vorba de piața GPU-urilor. Această competiție între acești doi jucători se reflectă și în dorința de a oferi soluții din ce în ce mai puternice și mai eficiente cu partea lor de inovații. Tehnologiile G-Sync și Freesync fac parte din aceasta și își propun să îmbunătățească experiența de joc și confortul vizual, vă spunem ceva mai mult!
Promisiunile G-Sync și Freesync pleacă de la o observație foarte simplă: plăcile grafice oferă performanțe variabile în ceea ce privește FPS, ele depind de mulți factori: jocul, numărul de detalii și efecte grafice și așa mai departe. Ecranul este reîmprospătat într-un mod fix și constant; această lipsă de sincronizare provoacă anumite întârzieri, precum și probleme de rupere (rupere a imaginii) și bâlbâială. Aceste două tehnologii sunt, prin urmare, răspunsul producătorilor pentru a compensa această lipsă de sincronizare, deoarece, spre deosebire de opțiunea V-Sync, care a cauzat și cota sa de probleme, GPU-ul nu se va adapta la ecran aici, ci chiar opusul!
G-Sync este o tehnologie proprietară dezvoltată de NVIDIA. Acesta este un modul integrat în ecran, funcționează printr-un cablu DisplayPort. Ecranele echipate cu acest modul sunt, prin urmare, mai scumpe. În ianuarie trecut, NVIDIA a anunțat extinderea compatibilității afișajelor G-Sync la anumite afișaje FreeSync, ceea ce este cu siguranță o veste bună, dar lista referințelor compatibile este încă (foarte) subțire.
FreeSync este mult mai puțin restrictiv pentru producătorii și utilizatorii de ecran, deoarece este o soluție fără drepturi de autor. Modelele compatibile sunt, prin urmare, mai numeroase și mai puțin costisitoare.
Aceste două soluții oferă performanțe comparabile și au un efect redus sau deloc asupra întârzierii de intrare (diferența de timp dintre momentul în care monitorul primește imaginea și momentul în care o afișează, să nu fie confundat cu timpul de răspuns), atâta timp cât acestea sunt configurate corect.
Ergonomie și conectivitate
Pentru ca vorbim de cele mai bune monitoare de gaming multe alte criterii pot fi în continuare utile pentru a vă ghida alegerea către un ecran sau altul. Ne gândim, de exemplu, la diferitele tratamente antireflex, panourile mate / lucioase, caracterul său curbat sau chiar fără margini, consumul său de energie sau chiar tehnologii diferite precum HDR, Flicker Free și altele. Pentru a încheia această secțiune de sfaturi, ne vom mulțumi aici cu abordarea ultimelor două subiecte care ni se par importante, și anume ergonomia și conexiunile.
Ergonomie: pe această parte, știți că cele mai ieftine ecrane vă vor oferi mult mai puține opțiuni de reglare decât ecranele mid-range sau high-end. Vorbim despre reglarea înălțimii și a înclinării ecranului, prezența unui posibil pivot care să îl încline în poziție verticală sau chiar un sistem de montare VESA sau un suport de perete. Unele monitoare de gaming dedicate încorporează în cele din urmă anumite elemente, cum ar fi un mâner pentru transport ușor sau un suport pentru plasarea setului cu cască de joc.
Conexiuni: aici trebuie să vă asigurați în primul rând că conexiunile de ecran corespund nevoilor dumneavoastră. Unele modele au încă un port VGA sau DVI, dar acestea tind să dispară. HDMI și DisplayPort sunt cele două interfețe care domină astăzi oferind lățime de bandă ridicată și gestionând rate de reîmprospătare ridicate, 4K, sunet, precum și G-Sync și FreeSync și afișaj de până la 8K pentru DisplayPort.
Unele ecrane integrează o intrare audio, dar acesta este în mare măsură prescindibil, sunetul va fi întotdeauna de o calitate mai bună în timp ce trece pe lângă una dintre intrările audio ale computerului.
În cele din urmă, găsim adesea un hub USB cu mai multe porturi sau, mai rar, un conector Thunderbolt.
Acestea au fost recomandarile noastre pentru cele mai bune monitoare de gaming, nu uitati sa ne lasati un comentariu cu parerile voastre despre produsele prezentate, dar si despre alte produse pe care a-ti dorii sa le vedeti in acest top.