Zombii sunt la modă de zeci de ani. Oamenii îi îndrăgesc și se pare că nu se vor opri niciodată din a vedea filme sau seriale cu ei. Din fericire, există o industrie cinematografică gigantică special destinată lor, iar dacă ești în căutarea unui serial, noi te putem ajuta. Din fericire unele dintre acestea pot fi găsite și pe Netflix, însă fără să o mai lungim, iată care sunt și despre ce este vorba.

1. Kingdom

https://www.<a class="wpil_keyword_link" href="https://geeki.ro/tag/youtube/" title="youtube" data-wpil-keyword-link="linked">youtube</a>.com/watch?v=4l-yByZpaaM

Dramă, Horror | IMDb: 8.3

Kingdom este, fără niciun dubiu, cel mai bun serial cu zombie la ora actuală. Această producție din Coreea de Sud nu se axează pe clasica premisă în care umanitatea trebuie să supraviețuiască acestei apocalipse, ci oferă o acțiune plasată în Coreea de Sud medievală, intrigi politice și o perspectivă culturală interesantă.

În timp ce multe seriale cu zombie suferă de repetitivitate de-a lungul sezoanelor (care parcă nu se mai termină), Kingdom este realizat inteligent și știe cum să ne captiveze atenția. Primul sezon are șase episoade, iar narațiunea în mare parte este bazată pe un webcomic Sud Coreean.

În plus, nu vreau să îți dau spoilere, dar ceva este în neregulă cu zombii…

2. The Walking Dead

Dramă, Horror | IMDb: 8.3

Nu cred că trebuie să mai prezint The Walking Dead. Există șanse foarte mare să fii auzit de el, chiar dacă nu l-ai văzut. Potrivit Variety, în 2016, The Walking Dead a fost a patra cea mai populară dramă a întregului an.

Poate ești printre cei ghinioniști și nu ai văzut sau auzit nimic despre el. Ei bine, iată ce trebuie să știi: acțiunea are loc în orășelul Georgia, unde șeriful acestuia se trezește într-o lume apocaliptică, plină cu zombii care îi periclitează viața. Acesta trebuie să-și găsească familia cât mai rapid, doar că se împiedică mereu de tot felul de obstacole.

The Walking Dead este un serial produs așa cum trebuie: atmosferă palpitantă, efecte incredibile și poveste care prinde. Sincer, mi-a plăcut, mai ales primele sezoane… doar că spre sfârșit a început să se axeze mai mult pe relațiile intersociale și certurile dintre tot felul de grupări umane, care mai de care cu figurile lor. Acum, producția promite să se reîntoarcă la acțiunea de odinioară cu noul sezon, însă… rămâne de văzut.

3. Z Nation

Acțiune, Dramă | IMDb: 6.7

Z Nation este, în multe feluri, opusul lui The Walking Dead. Acolo unde TWD s-a concentrat pe suspans, serialul de față este numai despre acțiune. E rapid și te lasă fără aer.

Z Nation se inspiră de la filmul 28 Days Later, unde zombii sunt plini de ferocitate și semi-inteligență. Iar dacă ești plictisit de povești și episoade care parcă nu se mai termină, aici ești luat prin surprindere cu tot felul de răsturnări de situație la care nu te poți aștepta.

4. iZombie

Dramă, Comedie | IMDb: 7.9

iZombie este un serial adaptat după un comic book cu același nume. Povestea are la bază o studentă la medicină care se transformă în zombie și care trebuie să mănânce creier uman pentru a nu se transforma într-o „mortăciune”. Însă ceea ce vine la pachet cu asta, e faptul că personalitatea și amintirile creierului persoanei în cauză sunt asimilate. Dat fiind faptul că e un serial cu un carater polițist, personajul principal se folosește de acest lucru pentru a rezolva niște cazuri criminale fără răspuns.

Pentru unii, premiza poate fi mai ieșită din comun, însă îți zic eu, este executată așa cum trebuie. Actorii își joacă rorurile așa cum trebuie și reușesc să transmită groaza, comedia, etc.

5. Santa Clarita Diet

Comedie, Dramă | IMDb: 7.8

Santa Clarita Diet este un serial un pic mai ciudățel, în special primele două episoade… care ar putea să te bage în ceață. Eu zic să-i acorzi o șansă și să urmărești mai mult din el până să-i prinzi gustul. Ce este mai greu de acceptat, e stilul său intenționat prin care pune în lumină tot felul de situații în care actorii își exagerează rolul.

Până la urmă care-i povestea? Joel și Sheila sunt un cuplu din California ce lucrează ca agenți imobiliari, doar că… într-o zi oarecare, Sheila se trezește cu o poftă nestăpânită pentru carnea umană. Serialul poartă privitorul prin tot felul de situații care mai de care ciudate și comice. Dacă ai chef să vezi ceva mai relaxant și să nu stai în suspans, îți recomand cu încredere Santa Clarita Diet.

6. Black Summer

Acțiune, Dramă | IMDb: 6.3

Black Summer are o premisă simplă: o mamă este separată de fiica sa și nimic din lume nu o poate opri pentru a o găsi din nou. Problema este că lumea este întoarsă cu susul în jos, datorită apocalipsei zombie, care-i pune tot felul de piedici în aventura sa.

Serialul este produs de aceeași companie care stă și în spatele lui Z Nation – deci dacă ți-a plăcut, ar trebui să știi la ce să te aștepți. Există tot felul de elemente diferite ce oferă unicitate acestui show, astfel încât, poate fi încadrat fără doar și poate în lista cu cele mai bune seriale cu zombie pe care le poți vedea chiar acum.

Distribuie.

Pasionat de lumea digitală și cultura geek. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns