BestŞtiriTelefoane

Cele mai bune telefoane noi sub 1000 de lei din aprilie 2023

Primul trimestru al anului 2023 a trecut, iar în aceste trei luni am asistat la o serie de premiere de produse. Printre noile completări se numără modele destul de interesante, iar într-o serie de materiale le vom distribui după prețuri și alte caracteristici distinctive. Începem cu unele dintre cele mai bune completări din clasa bugetară, cu un preț de până la 1000 de lei.

Motorola moto g23

Motorola moto g23
Motorola moto g23

Începem cu oferta Motorola. Acesta este moto g23 care folosește chipsetul MediaTek Helio G85 și este disponibil cu 4/8 GB RAM și 64/128 GB stocare pentru aplicații. Dispozitivul are un ecran LCD HD+ de 6,5 inchi cu o rată de reîmprospătare de până la 90 Hz și oferă o cameră principală triplă cu un senzor principal de 50 MP, 5 MP cu un obiectiv cu unghi ultra-larg și 2 MP pentru fotografie macro.

Pentru selfie-uri, a fost adăugată o cameră de 16 MP. Bateria are o capacitate de 5000 mAh și suportă încărcarea cu o putere de până la 30 de wați. Dispozitivul oferă și difuzoare stereo cu Dolby Atmos, rezistență la apă IP52 și senzor de amprentă lateral. Modelul vine pe negru, alb și albastru.

->>> Verifica pe eMAG

Nokia G22

Nokia G22
Nokia G22

Urmează Nokia G22 care oferă un chipset Unisoc T606 și un afișaj HD+ de 6,5 inchi cu o rată de reîmprospătare de până la 90 de herți și o luminozitate maximă de 500 de nits. Ecranul este acoperit cu Gorilla Glass 3. Dispozitivul include și un principal cameră cu un senzor principal de 50MP (f/1.8) și doi senzori de 2MP pentru fotografii macro și efecte bokeh. Pentru selfie-uri, există o cameră de 8MP (f/2.0).

Nokia G22 are o baterie de 5050 mAh care se încarcă rapid cu o putere de până la 20 de wați și, conform companiei, furnizează energie pentru 3 zile de funcționare. Bateria ar trebui să păstreze 80% din capacitatea sa după 800 de cicluri de încărcare. De asemenea, este adăugat un senzor de amprentă lateral, radio FM, NFC și protecție la stropire IP52. Smartphone-ul rulează Android 12 și va primi două upgrade-uri majore pentru Android și trei ani de remedieri de securitate.

O caracteristică importantă a smartphone-ului este posibilitatea de reparare acasă și înlocuirea ușoară a afișajului, bateriei sau portului USB-C. Acest lucru se face în parteneriat cu iFixit, cu manualele necesare, instrumentele și piesele de schimb disponibile utilizatorilor prin iFixit.com.

->>> Verifica pe eMAG

Samsung Galaxy A14

Samsung Galaxy A14
Samsung Galaxy A14

Iată și una dintre noile completări de la Samsung, și anume varianta 4G a lui Galaxy A14. Oferă un ecran PLS cu o diagonală de 6,6 inchi, rezoluție Full HD+ și o crestătură în formă de lacrimă pentru o cameră selfie de 13MP. Telefonul folosește un chipset Helio G80 cu 4/6 GB RAM, 64/128 GB stocare de fișiere și o baterie de 5000 mAh.

Camera principală este triplă cu un senzor de 50 MP cu deschidere f/1.8, 5 MP cu lentilă cu unghi ultra larg și 2 MP pentru fotografii macro. Există, de asemenea, un cititor de amprente plasat pe partea laterală a carcasei, precum și o mufă de 3,5 mm. În ceea ce privește software-ul, Android 13 este folosit cu One UI Core 5. Telefonul este disponibil în culorile negru, roșu, argintiu și verde.

->>> Verifica pe eMAG

Redmi Note 12

Redmi Note 12
Redmi Note 12

Modelele Redmi Note de la Xiaomi au atras în mod tradițional mult interes, iar acum ne uităm la versiunea 4G a lui Redmi Note 12. Are un display de 6.67″ FHD+ AMOLED cu o rată de reîmprospătare de până la 120Hz, o cameră selfie de 13 MP și protecție Gorilla Glass 3. Bateria are o capacitate de 5000 mAh cu încărcare rapidă la 33 de wați.

Telefonul se bazează pe un chipset Snapdragon 685, 4/6/8 GB RAM și 64/128 GB spațiu de stocare pentru fișiere. Camera principală are un senzor de 50MP (f/1.8), 8MP cu un obiectiv cu unghi ultra-larg și 2MP pentru fotografie macro. De asemenea, are certificare IP53, cititor de amprentă amplasat pe lateralul carcasei, jack de 3,5 mm și Android 13 cu MIUI 14.

->>> Verifica pe eMAG

Realme C55

Realme C55
Realme C55

Cea mai recentă completare accesibilă a lui Realme este, de asemenea, aici și acesta este realme C55. Dispune de o soluție numită Mini Capsule, care seamănă cu funcționalitatea insulei dinamice de la Apple. Cu toate acestea, este mult mai limitat, afișând date despre baterie, inclusiv la încărcare. Într-o etapă ulterioară, vor fi vizualizate mai mulți pași făcuți și datele consumate.

realme C55 se bazează pe un display cu o diagonală de 6,72 inci, o rezoluție Full HD+, o rată de reîmprospătare de 90 hertzi și o luminozitate de până la 680 nits. Există și un orificiu pentru camera selfie de 8 megapixeli. Telefonul folosește un chipset Helio G88 combinat cu 6/8 GB RAM și 256 GB memorie extensibilă.

Bateria are o capacitate de 5000 mAh, suportând o putere de încărcare de până la 33 de wați. Camera principală este dublă cu un senzor principal de 64MP secund pentru efecte bokeh. Alți parametri includ Android 13 cu realme UI 4.0, un cititor de amprente montat lateral și o mufă pentru căști de 3,5 mm.

->>> Verifica pe eMAG

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button