Reclama

Cele mai bune telefoane din 2022, recomandari de telefoane bune – Unii le numesc flagship, produse atât de avangardiste încât întruchipează valorile companiei care le-a proiectat. Până la urmă, cele mai bune telefoane nu sunt dispozitive ca celelalte: ele încorporează adesea tehnologii care tocmai au apărut din departamentele de cercetare și dezvoltare ale celor mai bune companii de tehnologie, care vor vedea lumina și pe alte dispozitive luni sau ani mai târziu.

Reclama

Din acest motiv și din alte motive, aceste gadgeturi costă cu mii de lei mai mult decât alternativele care acum fac tot ce se așteaptă de la un telefon inteligent în mod corespunzător. Motivele pentru care le avem raman insa variate: o experienta de utilizator de neegalat, un sector fotografic stelar, un design care iese in evidenta printre altele si certitudinea de a avea in buzunar un telefon care va ramane actual cativa ani.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung Galaxy S22 Ultra

Samsung se află pe vârful valului cu seria sa Galaxy S de mai bine de 12 ani, iar acest dispozitiv este rezultatul unei evoluții care durează din 2010. De fapt este moștenitorul spiritual al seriei Note, iar în interiorul lui încorporează totul: camere uimitoare, ecran fermecat, un stilou precis și versatil pentru notițe. În recenzia noastră a obtinut o nota aproape de perfectiune, dar pentru cei care preferă o variantă mai compactă există Galaxy S22 și Galaxy S22 + (puțin) mai ieftine.

>>>DETALII PREŢ ŞI DISPONIBILITATE


Apple iPhone 13 Pro

Apple iPhone 13 Pro

Din multe puncte de vedere, reprezintă una dintre cele mai bune experiențe posibile de smartphone: de la ușurința de utilizare a camerei combinată cu puterea algoritmilor săi, trecând prin intuitivitatea utilizării și un sistem de operare care este din ce în ce mai bogat în funcții. Nu e de mirare că iPhone 13 este încă obiect de dorință pentru mulți, iar varianta Pro reprezintă cel mai bun echilibru între compactitate și ofertă din cele lansate. De la efectul cinema până la toate diferențele față de modelele anterioare, am răspuns la toate cele mai frecvente întrebări despre cel mai discutat gadget, deci trebuie doar sa cautati pe geeki si veti gasii.

>>>DETALII PREŢ ŞI DISPONIBILITATE


Vivo X80 Pro 5G

Vivo X80 Pro 5G

Poate prezenta o surpriza ca pe locul trei nu se afla nici Xiaomi dar nici Huawei, totusi acest telefon, isi merita cu totul locul in articolul nostru: Sectorul fotografic este excelent și versatil, complet cu 4 + 1 camere fiecare usor și distractiv de folosit; display-ul amoled cu reîmprospătare rapidă (120Hz) este o plăcere de admirat și folosit, iar procesorul Snapdragon 8 Gen 1 se descurcă cu toate operațiunile cu o viteză fulgerătoare. Designul este, de asemenea, deosebit, în aspect (acel bloc uriaș de cameră nu va mulțumi pe toată lumea) și în geamul mat din spate.

>>>DETALII PREŢ ŞI DISPONIBILITATE


Oppo Find X5 Pro

Oppo Find X5 Pro

Cu Find X5 Pro, Oppo se dovedește acum ferm printre cei mai avangardişti producători datorită unui terminal care oferă un telefon de ultimă generație datorită diverselor elemente. Primul este, evident, un echipament hardware de rang înalt, complet cu fiecare opțiune; urmeaza un design ceramic, elegant dar in acelasi timp plin de personalitate chiar si in limitele permise de o categorie in care inovarea este din ce in ce mai dificila. O experiență foto-video ridicată închide cercul, cu stabilizare optică pe cinci axe pe senzorul principal și cu ajutorul unei unități de calcul neuronale dedicate, dezvoltată de Oppo.

>>>DETALII PREŢ ŞI DISPONIBILITATE


Xiaomi 12 Pro

Xiaomi 12 Pro

Familia Xiaomi 12 include numeroase terminale, printre care Xiaomi 12 Pro se remarcă în acest moment, cel mai echipat din gamă în așteptarea variantei Ultra neanunțate încă la noi in tara. Totusi acest model nu lasă de dorit: camera triplă din spate este o bucurie de folosit chiar și în videoclipuri, stilul din metal și sticlă convinge, iar încărcarea ultra-rapidă și performanța îți da batai de cap in ceea ce priveste alegerea unui telefon cand vine vorba de performanta. Păcat pentru preț, nu la fel de competitiv ca acum cativa ani, dar este un destin împărtășit cu cel al altor câteva smartphone-uri de top.

>>>DETALII PREŢ ŞI DISPONIBILITATE


Cum ar trebui să fie cel mai bun telefon?

Numele în acest caz spune totul: cel mai bun telefon, telefoanele de top ies în evidență nu numai prin putere și fiabilitate, ci și prin experiența utilizatorului și dotarea suplimentară. Deasupra lor, puțin sau nimic. Prețul, de altfel, vă invită să nu acceptați minusuri: sunt dispozitive care costă în jur de 5.000 de lei și care în configurațiile lor maxime pot solicita chiar și peste 7.500 de lei.

În lista de caracteristici, raportul calitate-preț nu este o prioritate; acestea sunt produse excepționale unde soluțiile tehnologice folosite sunt adesea avangardiste și costisitoare. Cert este că atunci când un smartphone reușește să fie plătit cu câteva zeci de euro mai puțin decât adversarii săi, merită totuși subliniat.

Din punct de vedere al performanței dure și pure, încetinirile nu sunt permise în nicio zonă, supraîncălzirea nu este binevenită și chiar și erorile trebuie reduse la minimum.

Actualizările de sistem trebuie să fie de lungă durată, în timp util și, dacă este posibil, frecvente, pentru a menține dispozitivul în stare maximă chiar și la ani de la cumpărare. Încărcarea rapidă și fără fir sunt luate de la sine înțeles, la fel ca și un ecranul de înaltă calitate, de înaltă rezoluție, capabil să afișeze conținut HDR și cu actualizare rapidă. Recunoașterea biometrică, fie că este digitală sau facială, trebuie să aibă loc instantaneu și fără erori.

Pentru a distinge produsele care trec de această selecție sunt câteva caracteristici foarte specifice. De la experiența utilizatorului garantată de sistemul de operare și interfața acestuia până la designul produsului, trecând prin reproducerea audio și sectorul fotografic – cel mai greu de implementat cu succes.

Selecția celor mai bune telefoane este actualizată destul de frecvent pe acest website. Cele mai recente modificări datează din august 2022. De altfel, ținând cont ca telefoanele bune nu ies prea des, unele dintre cele de pe listă s-ar putea să fi fost prezentate cu luni în urmă; echipamentul hardware pe care îl au în niciun fel nu te va face să simți timpul petrecut.

Criterii de a alege cel mai bun telefon

Înainte de a cumpăra cel mai bun telefon, multe întrebări vă pot trece prin minte. Am enumerat câteva aici cu răspunsuri care sperăm să vă aprindă felinarul.

Cum sa-ti alegi telefonul

Designul, ecranul, durata de viață a bateriei, performanța și calitatea fotografiei sunt toate elemente importante, pe lângă preț, de luat în calcul la achiziționarea unui nou telefon bun. Cel mai important va fi să determinați care sunt criteriile esențiale pentru utilizarea pe care urmează să o faceți.

Rețineți că nu există un produs perfect din toate punctele de vedere, dar combinând criteriile corecte veți găsi unul potrivit. Pentru a vă ajuta, am creat un ghid la îndemână, pas cu pas, pentru alegerea telefonului potrivit . De asemenea, vă explicăm în detaliu modul în care Geeki testează telefoanele mobile pentru a vă garanta transparența maximă.

Telefoane cu camera buna

Mulți utilizatori acordă o atenție deosebită camerei telefonului lor și, din motive întemeiate: ce ar putea fi mai practic decât un telefon pentru a vă imortaliza momentele preferate din vacanță? Pentru a înțelege cum funcționează o cameră pe un telefon mobil, trebuie să luați în considerare diafragma, definiția, dimensiunea senzorului, procesarea software etc.

Care este marimea potrivita pentru un telefon

Astăzi, ecranele de dimensiuni mari sunt deosebit de populare pentru dezamăgirea unor utilizatori. Din fericire, toate gusturile sunt întotdeauna în natură și datorită numeroaselor evoluții de design, telefoanele pot găzdui ecrane mai mari în formate moderate. Smartphone-urile de 5 până la 6 inch pot fi de interes pentru persoanele cu mâini mici, dar acestea devin din ce în ce mai rare. Cei care preferă dimensiunile mari, pe de altă parte, vor fi mulțumiți și pot apela la numeroasele smartphone-uri mari disponibile pe piață.

Ce marca de telefon sa alegeti?

Samsung, Xiaomi, OnePlus, Google, Apple? Experiența utilizatorului variază enorm în funcție de marca smartphone-ului din mâinile noastre. Interfața poate fi diferită de la un producător la altul, dar același lucru este valabil și pentru aplicațiile compatibile, anumite caracteristici și calitatea serviciului pentru clienți. Este frumos să te atașezi de un brand și de ecosistemul acestuia, dar este și tentant să arunci o privire asupra concurentului pentru a vedea dacă iarba este mai verde în altă parte.

Alte articole ce te-ar putea interesa:

Ce preț sunteți dispus să plătiți?

În general, un telefon de nouă generație (cele mai bune telefoane costa in general mai mult) vă poate costa între 3.000 și 4.000 de lei, deși există și altele disponibile pentru mai mult de 5.000 de lei, cum ar fi cel mai recent iPhone. Dacă decideți să cumpărați telefonul mobil cu o rată de contract, prețul va fi de 150 până la 300 de lei pe luna

Este clar că acest plan poate crește în preț dacă aveți nevoie de mai multe date mobile sau de un telefon care este deja mai scump. În opinia noastră, este mai bine să cumpărați un telefon mobil la liber, deși înțelegem că acest lucru nu este întotdeauna posibil.

Doriți un iPhone sau un telefon Android?

Deși există mai mult de două sisteme de operare pentru telefoane, este de netăgăduit că cele care predomină pe piață sunt Android și iOS. Vă va fi totuși ușor să găsiți telefoane mobile HarmonyOS (in viitor).
Marea majoritate a telefoanelor rulează pe Android, a cărei cea mai recentă versiune se numește Android 13. Pe de altă parte, platforma Apple are o piață mai mică, dar chiar și așa, dezvoltatorii se bazează întotdeauna pe sistemul lor pentru a lansa noi aplicații.

Dacă aveți deja un telefon mobil inteligent, vă recomandăm să rămâneți cu sistemul de operare pe care îl utilizați în prezent, deoarece vă va fi mai ușor să treceți de la un Android la alt Android și de la un iPhone la un alt iPhone.

În schimb, dacă aveți nevoie de o modificare, vă sugerăm să verificați mai întâi tutorialul nostru despre cum să treceți de la Android la iPhone. Veți vedea că nu este un proces atât de dificil pe cât pare, deși nu veți putea transfera aplicațiile dvs. de plată de pe un dispozitiv pe altul.

De ce ar trebui să cumpărați un telefon la liber?

Un telefon la liber este unul care nu este legat de un anumit operator, cum ar fi Vodafone sau Orange. Aceasta oferă mai multă libertate atunci când vine vorba de schimbarea dispozitivelor, tarifelor mobile sau companiilor de telefonie.

Când cumpărați cele mai bune telefoane la liber, trebuie să achiziționați cartela SIM separat. Pe de altă parte, atunci când cumperi un telefon la abonament, îl plătești le platesti impruna, dar întotdeauna cu dobândă. Asta înseamnă că un telefon mobil la liber este întotdeauna cea mai ieftină opțiune.
Singura opțiune pare să fie iPhone-urile, deoarece de multe ori și datorită marii lor popularități, companiile de telefonie își asumă o parte din costul telefonului, astfel încât să fie legat de un contract pe termen lung și foarte profitabil pentru ei.

Ce cartelă SIM aveți?

Un alt aspect de luat în considerare este la cele mai bune telefoane este dimensiunea și forma cartelei SIM compatibile cu telefonul pe care urmează să îl cumpărați. În acest sens, în mod logic, asigurați-vă că aveți o cartelă Nano SIM dacă telefonul în cauză are doar un slot pentru cartelă Nano SIM.

Dacă se dovedește că SIM-ul pe care îl aveți în prezent nu este compatibil cu telefonul pe care doriți să îl cumpărați, nu intrați în panică: este ușor de rezolvat. Va trebui doar să vă contactați operatorul și să solicitați unul nou.

Cam a cesta este topul nostru si micul ghid cu cele mai bune telefoane 2022, asteptam si recomandarile sau parerile voastre la rubrica de comentarii.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".