Plăcile grafice din seria NVIDIA RTX 40 sunt pe ordinea de zi cu prețurile lor. Judecând după declarația CEO-ului, trebuie să ne obișnuim cu acest preț pentru plăcile grafice high-end.

NVIDIA a introdus recent noile plăci grafice din seria RTX 40. Potrivit declarației CEO-ului, Nvidia GeForce RTX 4090 și GeForce RTX 4080, prețurile plăcilor grafice sunt la niveluri normale și nu vor fi ieftine.

CEO Nvidia: Obișnuiește-te cu aceste prețuri

Noile plăci grafice NVIDIA , GeForce RTX 4090 și RTX 480 se vorbește mai degrabă pentru prețul lor decât pentru caracteristicile lor. Prețurile GeForce RTX 4090, RTX 4080 12GB și RTX 480 16GB în Romania sunt la niveluri incredibile, dar noile prețuri ale plăcilor grafice au atras o reacție și în Statele Unite. Prețul RTX 4090, care este cea mai puternică placă grafică a Nvidia în acest moment, este de 1600 de dolari în străinătate. Oricine își dorește cea mai puternică placă grafică în acest moment are aceeași întrebare în minte: prețurile plăcilor grafice Nvidia vor deveni mai ieftine? În timp ce utilizatorii consideră că prețurile noilor plăci grafice Nvidia sunt prea mari, CEO-ul spune că este ceva cu care să te obișnuiești.

Prețurile plăcilor grafice nu vor fi mai ieftine

CEO-ul Jensen Huang a făcut o declarație cu privire la prețul plăcii grafice din seria RTX 40 în timpul unei sesiuni de întrebări și răspunsuri cu mass-media. Judecând după cuvintele CEO-ului, prețurile plăcilor video nu vor scădea, aceste așteptări sunt de domeniul trecutului.

Purtătorul de cuvânt al Nvidia: RTX 3080 este încă o placa video foarte puternica

Șeful Nvidia atribuie creșterea prețurilor plăcilor grafice creșterii costurilor componentelor și încetinirii puterii suplimentare. Nvidia se concentrează pe punctul de preț și pe îmbunătățirile generale. Nvidia, cel puțin în străinătate, nu crește prețurile plăcilor grafice între generații, ținându-le aproape la același nivel, dar există îmbunătățiri extraordinare în performanță. Adresându-se utilizatorilor care cred că atunci când sunt introduse noi plăci grafice, purtătorul de cuvânt al Nvidia spune: „Placa grafică 3080 este încă foarte valoroasă și va rămâne valabilă mult timp”.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns