Certificat SSL
Certificat SSL

Utilizarea de certificate SSL este în prezent în categoria must-have pentru orice website care își propune să conteze cu adevărat în categoria în care activează, fie că este vorba despre e-commerce, publishing sau alte categorii online din sfera de business. Atât timp cât utilizatorii își lasă date personale pe website, este absolut necesară protejarea corespunzătoare a respectivelor date, iar acest lucru se poate garanta cu ajutorul certificatelor SSL.

Conexiune securizată între browser-ul clientului și website este asigurată de certificatul SSL, iar utilizatorul paginii web știe că datele sale personale sunt în siguranță – este așadar o chestiune inclusiv legată de încredere. De aici pornește și un alt mare câștig pentru website, dincolo de evitare problemelor de securitate: reputația. Crește încrederea în brand, căci clientul – tot mai bine informat – observă că website-ul pe care îl utilizează îi oferă această asigurare cu privire la siguranța datelor sale personale.

Emise de către o autoritate centrală (de exemplu Comodo, în cazul certificatelor propuse de THC.ro, unul dintre providerii de top de serverde dedicate si gazduire web), certificatele Secure Socket Layer (pe scurt, SSL) validează identitatea unui domeniu sau a unei companii și securizează conexiunea dintre website și vizitator (atât date primite, cât și date trimise). Utilizatorii pot observa ușor prezența lăcățelului verde în bara de adrese din browser, element care certifică navigarea online în siguranță. Spre deosebire de website-urile standard care rulează pe protocolul HTTP (Hyper Text Transfer Protocol), cele securizate folosesc protocolul HTTP, vizibil de asemenea în adresa web.

Un browser recunoaște website-urile cu certificate SSL și le consideră, evident, mai sigure. Există riscul ca browserul să afișeze ca nesigur un website fără certificat SSL, ceea ce îl face pe vizitator precaut sau chiar îl determină să părăsească website-ul respectiv. Rezultă probleme mari pentru business, care trebuie cu totul evitate! Un certificat SSL nu are cost mare (câteva zeci de euro, în funcție de opțiuni), se plătește anual, la fel ca un domeniu web.

Demn de menționat este că instalarea unui certificat SSL pe website poate îmbunătăți poziția pe motoare de căutare precum Google. Acest lucru se datorează faptului că, în prezent, certificatul SSL este unul dintre factorii SEO importanți pe care motoarele de căutare îi iau în considerare.

Pentru utilizator, este simplu: lăcățelul verde și prefixul https:// indică existența unui certificat SSL, adică existența unei conexiuni sigure, cu informații transmise criptat, ce nu pot fi accesate de către hackeri. Pe thc.ro se menționează că „certificatul SSL inițializează o conexiune sigură, criptată, între serverul unde website-ul este găzduit și browser-ul vizitatorului. În acest fel, conținutul important cum ar fi parolele, numele de utilizator, email-urile, datele cardului de credit este transmis în siguranță”.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.