Consumer Technology Association, organizatorul CES, a anunțat joi (7) telefoanele mobile câștigătoare din categoria Dispozitive și accesorii mobile ale CES 2021 Innovaton Awards, competiție anuală a târgului care onorează proiectarea și ingineria produselor tehnologice de consum.

Dintre cele opt smartphone-uri câștigătoare, trei sunt de la Samsung și două aparțin LG , ambii producători sud-coreeni. Chinezii de la TCL și OnePlus au fiecare un model, urmat de Asus, compania taiwaneza.

Modelul mid-range Galaxy A51 5G , lansat în aprilie 2020 alături de versiunea 5G a modelului A71, au fost onorate la târg pentru „combinarea puterii conectivității 5G cu inovațiile mobile de care consumatorii se preocupă cel mai mult, precum ecranul captivant, sistemul cu mai multe camere, longevitate, reîncărcare rapidă și design atractiv “. În Romania, Galaxy A51 este vândut în versiunea sa 4G.

Un alt punct culminant pentru Samsung în 2020 a fost Galaxy Z Flip 5G pliabil, oficializat în iunie. Smartphone-ul are o „estetică izbitoare și elegantă, combinată cu viteze ultra-rapide de 5G și un sistem multitasking simplificat”. Z Flip 5G este o versiune mai puternică a modelului lansat la începutul anului trecut, înlocuind Snapdragon 855 cu puternicul Snapdragon 865 Plus.

În ciuda criticilor legate de construcția lui Galaxy Note 20 , noua generație a familiei Samsung axată pe productivitate a fost, de asemenea, onorată datorită puterii sale de procesare capabile să funcționeze și să ofere o calitate superioară oriunde s-ar afla utilizatorul. În plus, ecranul adaptiv de 120 Hz al lui Note 20 Ultra a fost foarte apreciat.

LG Wing a adus cel mai diferit design din 2020
LG Wing a adus cel mai diferit design din 2020

LG a încercat să se diferențieze de concurenții de pe piața smartphone-urilor și a lansat pe piață două dispozitive complet neobișnuite. Wing este primul telefon mobil al mărcii în cadrul proiectului Explorer și are un ecran rotativ care expune un display secundar capabil să extindă posibilitățile dispozitivul. Spre deosebire de nenumăratele telefoane mobile lansate în ultimele luni, acesta are un modul de cameră fără precedent și un aspect elegant.

Top smartphone-uri la CES

Deși toate modelele menționate mai sus au o anumită importanță, OnePlus 8 Pro , oficializat în aprilie 2020, a fost ales rege al smartphone-urilor în cadrul premiilor CES 2021 Innovaton. Cu toate acestea, organizația nu a detaliat motivele care stau la baza deciziei.

Verificați mai jos top-ul telefoanelor mobile onorate la târg.

  • Telefon Asus ROG 3
  • LG Wing
  • LG Velvet 5G
  • TCL 10 5G UW
  • Samsung Galaxy Z Flip 5G
  • Samsung Galaxy Note 20 5G / Note 20 Ultra 5G
  • Samsung Galaxy A51 5G
  • OnePlus 8 Pro

Pentru tine, care a fost evidențiat în 2020? Spune-ne mai jos, în câmpul de comentarii!