CES 2021: data, programul, participanții și tot ce trebuie să știi despre eveniment

În ciuda insistenței și a eforturilor mari pentru a reveni la normalitate, CES 2021, primul mare eveniment tehnologic din acest nou an, își va menține în cele din urmă formatul complet digital.

Acest lucru nu înseamnă că vom avea parte de mai puține noutăți față de ​​edițiile anterioare. Dimpotrivă, evenimentul va avea aproximativ o mie de expozanți virtuali, aproximativ 100 de ore programate și o prezență care se așteaptă să ajungă la 150.000 de utilizatori.

Gary Shapiro, CEO al Consumer Technology Association și organizator al evenimentului și-a arătat încrederea că următorul CES 2022 poate avea loc din nou face-to-face, deși există șanse ca acest nou format virtual să se repete și anul viitor.

Astfel, în ceea ce ne privește anul acesta, este de așteptat ca principalele subiecte care vor fi discutate să se învârtă în jurul dispozitivelor cu ecran, accentul fiind pus pe îmbunătățirea monitoarelor și televizoarelor 8K, respectiv implementarea și extinderea noilor rețele fără fir 5G, realitate augmentată și virtuală, case inteligente, drone și noi tehnologii pentru sectoarele de afaceri și de asistență medicală.

Când are loc CES 2021?

Inițial, evenimentul a fost program să aibă loc în cadrul acestei săptămâni, însă organizația și-a mutat deschiderea oficială pentru săptămâna viitoare, începând cu luni, 11 ianuarie și finalizând în ziua de joi, 14 ianuarie.

Unde are loc CES 2021?

După cum am spus, locația care de obicei era în Las Vegas (Nevada, Statele Unite) va fi înlocuită anul acesta cu un format complet digital accesibil prin site-ul oficial al evenimentului de oriunde din lume.

YouTube video

Unde pot fi vizionate live prezentările de la CES 2021?

Prezentările live CES 2021 vor fi accesibile doar personalului din industria tehnologiei consumatorilor și a mass-mediei specializate.

Cu toate acestea, atât târgul, cât și companiile participante în sine au transmis unele dintre conferințe și anunțuri prin canalele lor oficiale de YouTube, precum și pe conturile din rețelele de socializare. Se așteaptă ca majoritatea acestor evenimente să fie disponibile gratuit publicului, dar unele vor putea fi accesate doar de participanții CES 2021.

CES 2021 program

Luni, 11 ianuarie:

  • Hisense, la ora 7:00 EST (ora 14:00 în România).
  • LG, la ora 8:00 EST (ora 15:00 în România).
  • Bosch, la ora 8:00 EST (ora 15:00 în România).
  • Samsung, la ora 9:00 EST (ora 16:00 în România).
  • HERE, la ora 9:00 EST (ora 16:00 în România).
  • Panasonic, la ora 10:00 EST (ora 17:00 în România).
  • Philips, la ora 10:00 EST (ora 17:00 în România).
  • Canon, la ora 11:00 EST (ora 18:00 în România).
  • TLC, at 11:00 EST (ora 18:00 în România).
  • Mercedes-Benz, la ora 11:00 EST (ora 18:00 în România).
  • Intel, la ora 1:00 EST (ora 20:00 în România).
  • Sony, la ora 17:00 EST (ora 00:00 în România).
  • Verizon, la ora 18:30 EST (ora 01:30 în România).

Marți, 12 ianuarie:

  • AMD, la ora 12:00 EST (ora 19:00 în România).
  • Razer, la ora 1:00 EST (ora 20:00 în România).

Miercuri, 13 ianuarie:

  • Microsoft, la ora 9:00 EST (ora 16:00 în România).
  • ASUS, la ora 12:00 EST (ora 19:00 în România).

A fost confirmată și prezența altor mărci precum Kingston, HyperX, Lenovo, HP, Acer, Dell, Alienware, BOSE, Audi și Volvo, printre multe altele, pentru care încă nu a fost atribuit un program.

La ce să ne așteptăm de la CES 2021: expoziții și prezentări

Hisense

În plus față de programul să pentru CS 2021, compania va dezvălui noua sa linie de televizoare cu tehnologie laser.

LG

Compania își va concentra cea mai mare parte a spațiului pentru a arăta cele mai recente progrese realizate în cadrul ecranele sale OLED, cu panouri transparente, flexibile și roll-up ; deși sunt de așteptat și alte noutăți legate de aparatele de uz casnic.

Samsung

Sperăm să avem parte de noutăți atât în categoria ​​audio, cât și în cea de televizoare, în special linia QLED de 8K. Pe de altă parte, având în vedere coincidența datelor și faptul că Mobile World Congress a fost anulat, se pare că și compania sud-coreeană se pregătește să anunțe noua sa gamă de smartphone-uri emblematice, Galaxy S21.

Panasonic

Așa cum era de așteptat, Panasonic își va concentra prezentarea pe segmentul de divertisment, cu cele mai noi inovații în cadrele auto și audio premium.

Philips

Nu există prea multe detalii despre ceea ce vor prezenta la CES 2021. Însă, credem că vor urma pașii de anul trecut, în care compania a prezentat televizoare și dispozitive pentru sănătate.

TLC

Liderii companiei vor avea prezentări interesante în categorii precum televizoare și audio, dispozitive mobile, electrocasnice și IoT.

Intel

Deși, în momentul de față, compania păstrează un voal de mister legat de prezentarea pe care o va face, există zvonuri care indică faptul că aceasta va dezvălui noile procesoare Intel Rocket Lake și Tiger Lake-H.

Sony

Este de așteptat ca Sony să ofere știri în diverse domenii din categoria entertainment.

Verizon

Închiderea primei zile a evenimentului CES 2021, va avea loc cu Hans Vestberg, CEO al firmei, care va susține un discurs despre rețelele 5G și alte tendințe precum telemedicina și teleeducarea.

AMD

AMD însăși și-a confirmat recent participarea la CES 2021, cu Lisa Su ca gazdă. Deși, din păcate, acesta a fost singurul detaliu oficial împărtășit, se speculează că seria Radeon RX 6700 și cea de procesoare Ryzen 5000 pentru laptopuri vor fi dezvăluite.

NVIDIA

La fel ca în cazul principalului său concurent, ne așteptăm ca NVIDIA să prezinte noile sale plăci grafice pentru laptopuri, împreună cu RTX 30 Mobile.

Razer

Compania a anunțat că va oferi „știri exclusive despre produse exclusive”.

Microsoft

Brad Smith, președintele firmei, va prezenta un instrument extraordinar capabil să stimuleze societatea și economia, dar care poate submina democrația și drepturile fundamentale ale omului.

ASUS

Închizând lista participanților confirmați, ne întâlnim din nou cu un alt brand care a dorit să opteze pentru tăcere. Cu toate acestea, zvonurile indică faptul că ne putem aștepta să vedem noutăți în gama sa de laptopuri și monitoare de jocuri din familia Republic of Gamers (ROG).

Distribuie
Marian Mărian

Marian Mărian

Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *