ChatGPT Începe să Refuze Cererile Utilizatorilor

Recent, abonații serviciului GPT-4, versiunea plătită a popularului asistent virtual ChatGPT, au început să se plângă de o problemă neobișnuită: ChatGPT pare să devină „leneș”. Utilizatorii raportează că, în anumite situații, ChatGPT refuză să execute sarcinile solicitate, sugerând în schimb ca utilizatorii să le efectueze singuri. Această problemă nu a fost observată în versiunea anterioară, GPT-3.

Există speculații că această schimbare ar putea fi o încercare deliberată a OpenAI de a reduce costurile operaționale. Cu toate acestea, compania neagă că ar fi programat intenționat această „funcție de lene”. OpenAI a promis să investigheze și să corecteze problema, sugerând că aceasta ar putea fi legată de faptul că modelul de inteligență artificială nu a fost actualizat de ceva timp, ultima actualizare majoră având loc pe 11 noiembrie.

Implicații și Perspective

Această situație ridică mai multe întrebări despre fiabilitatea și sustenabilitatea modelelor de inteligență artificială la scară largă, precum și despre modul în care companiile care le dezvoltă gestionează așteptările și experiența utilizatorilor. De asemenea, pune în lumină provocările legate de actualizarea și întreținerea acestor sisteme complexe.

Situația actuală cu ChatGPT refuzând anumite cereri ale utilizatorilor ar putea fi un moment de reflecție pentru industria IA, subliniind importanța unei comunicări transparente și a unui management eficient al resurselor și așteptărilor utilizatorilor.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *