Astăzi, China a trimis trei astronauți la stația spațială Tianhe, pe care tocmai a început să o construiască. După descoperiri majore în tehnologie în ultimii ani, China se va alătura acum cursei spațiale.

China și-a trimis primul echipaj format din trei astronauți la stația spațială, pe care a început să o instaleze pe orbita Pământului. Capsula spațială Shenzou-12 , care transporta astronauții care au fost trimiși, a fost lansată astăzi la ora 09:22, ora Beijingului, din centrul satelit Jiuguan din deșertul Gobi, cu o rachetă Long March 2F. 7 ore mai târziu, a andocat cu succes la stația spațială Tianhe .

Astronauții Nie Haisheng, Liu Boming și Tang Hongbo vor rămâne pe această stație spațială timp de aproximativ trei luni. În această perioadă de trei luni, astronauții sunt programați să efectueze diverse studii și experimente, să testeze echipamente și să se pregătească pentru extinderea stației pentru cele două module de laborator programate să fie expediate anul viitor.

Obiectivul spațial al Chinei

După ce Statele Unite au blocat Chinei participarea la programul Stației Spațiale Internaționale (ISS) , China și-a suflecat mânecile pentru a-și stabili propria stație spațială până în 2022. Dacă ne amintim, modulul central al stației Tianhe a fost lansat pentru prima dată pe 29 aprilie. Apoi, pe 29 mai, a fost organizat un serviciu de aprovizionare către statie cu naveta de marfă Tiencou-2. Acum, după ce cei trei astronauți au fost trimiși, modulele de laborator numite Vıntien și Mıngtien sunt planificate să fie trimise la stație până în 2022. Până în 2022 vor exista 4 zboruri cu echipaj și 4 zboruri de marfă pentru finalizarea stației spațiale.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns