Chrome te va avertiza atunci cand folosesti parole slabe

chrome passwds

De ceva timp, Google încearcă să-și îmbunătățească substanțial capabilitățile pe care le oferă prin managerul său de parole, o funcție a browserului Chrome disponibiliă nu doar pe calculatoare, ci și pe dispozitivele mobile, cunoscută sub denumirea de Google Passwords.

Chiar și așa, ceea ce până acum a părut a fi un simplu sistem de gestionare al parolelor integrat chiar și pe Android, datorită îmbunătătțirilor pe care le-a primit pe parcursul ultimelor luni, aceasta va deveni ceva mult mai folositor, așa cum a făcut Firefox cu propria funcție.

Pe parcursul acestui an, am fost martorii noutăților pe care le-a adus marea companie precum alertele ce avertizează utilizatorii că foloses o parolă slabă și abilitatea de a edita parolele care au fost adăugate și salvate, extrem de folositor și eficient pentru utilizatorul de rând, chiar dacă a fost disponibil pentru cei care folosesc versiunea beta.

Noutatea pe care o aduce Google este că oficial browserul va trage un semnal de alarmă când parola introdusă e una slabă și vulnerabilă, o greșeală pe care cele mai multe persoane ajung să o săvârșească atunci când își aleg o parolă în cadrul unui proces de înregistrare (cu toate că acum, Chrome îți oferă posibilitatea pentru a evita astfel de situații prin punerea la dispoziție a unui generator de parole puternice).

Citeste si:  Fortnite rulează acum la 90fps pe seria OnePlus 8 datorită unui nou parteneriat

Potrivit Techdows, funcția a fost recent implementată în ultima versiune de Chrome, chiar dacă acum nu este încă disponibilă publicului larg, însă nici mult timp nu ar trebui să treacă până va putea fi folosită de către toată lumea.

În momentul în care se va trece la ultimul pas, fiecare utilizator de Chrome va fi alertat, așa cum am menționat și anterior, în privința parolelor slabe, recomandând în această privință generarea automată a uneia mult mai puternice.

Așa cum știi deja, parolele sunt cruciale atunci când vine vorba de securitatea cibernetică și este responsabilitatea fiecăruia să aibă grijă de protecție sa. Nu există nici măcar o scuză pentru care ar trebui să faci contrariul acestui lucru, mai ales acum când tehnologia se îmbunătățește pe zi ce trece.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
samsung galaxy watch 3 1

Samsung Galaxy Watch 3: iata functionalitatile noului smartwatch Samsung

Next Article
Nintendo Switch Pro

Nintendo Switch Pro ar putea fi lansat în 2021

Related Posts