Ghiduri

Cum să afli cine ți-a vizualizat profilul de TikTok

Dacă aveți un cont de TikTok și sunteți destul de activ pe această rețea de socializare, este posibil ca la un moment dat să doriți să știți cine v-a vizualizat recent profilul de TikTok. Acum puteți verifica aceste informații folosind funcționalitatea „Vizualizări de profil”, care este inclusă nativ în TikTok.

Vizualizările de profil au fost eliminate din TikTok în 2020, dar, din fericire, în februarie 2022, dezvoltatorii au decis să readucă această funcție. Mai jos, vă explicăm cum funcționează și cum îl putem activa în contul de TikTok.

Cum funcționează „Vizualizări de profil” pe TikTok

„Vizualizări de profil” este o funcție proprie a TikTok care ne permite să vedem istoricul vizitelor la profilul nostru în ultimele 30 de zile. Cu alte cuvinte, putem vedea o listă a tuturor utilizatorilor care au intrat în profilul nostru și au vizionat unul dintre videoclipurile noastre.

În plus, merită menționat faptul că utilizatorii vor fi enumerați în ordinea importanței. Astfel, utilizatorii care au vizitat profilul dvs. de cele mai multe ori vor apărea primii, în ordine descrescătoare.

Cu toate acestea, vizualizările de profil funcționează numai atunci când funcția este activată în ambele direcții. Cu alte cuvinte, în istoricul de vizualizare vor apărea numai utilizatorii care au și ei activată funcția de vizualizarea profilului.

Așadar, dacă activați funcția și vedeți că doar 4 persoane apar în istoricul profilului dvs., nu înseamnă că doar 4 persoane v-au vizualizat profilul, ci mai degrabă că doar 4 dintre persoanele care v-au vizitat profilul au această funcție activată.

Este, fără îndoială, un pic frustrant, deoarece nu vom putea avea o imagine de ansamblu a tuturor persoanelor care ne-au vizitat contul, dar trebuie să ținem cont de faptul că respectul pentru viața privată a utilizatorilor trebuie să prevaleze întotdeauna în aceste cazuri.

Pe scurt, nu putem „spiona” și „fi spionați” decât de cei care, de asemenea, spionează și nu se supără să fie spionați. Dacă sunteți de acord cu această premisă, în paragraful următor vă explicăm cum să activați această funcționalitate.

Cum să afli cine ți-a vizualizat profilul pe TikTok

Acum că știm cum funcționează acest mic sistem de spionaj pe care TikTok l-a pus la punct, să vedem cum îl putem activa pentru profilul nostru.

  • Deschideți aplicația TikTok.
  • În meniul de jos, faceți clic pe „Profil”.
  • Faceți click pe pictograma cu ochiul din dreapta sus a ecranului.
  • Faceți click pe butonul roșu „Activate” (Activare).
  • Asta e tot! Data viitoare când faceți click pe pictograma cu ochi, veți vedea istoricul tuturor persoanelor care v-au vizitat profilul.

Pe scurt, această funcție este pentru toți acei creatori de conținut care vor să știe ceva mai multe despre publicul lor și să știe ce fel de profiluri sunt fidele contului lor.

În cele din urmă, nu uitați că puteți dezactiva funcția și puteți reveni înapoi la normal, accesând „Profil -> Vizualizări de profil”, făcând click pe pictograma cu ochi din colțul din dreapta sus și dezactivând fila „Istoric vizualizări de profil”.

Marian Mărian

Marian este un adept al culturii geek și prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.

2 comentarii

  1. Buna!
    Din ce cauza nu beneficiază toate conturile de aceasta funcție, chiar dacă au fost create in perioada de restricționare a ei, trebuia actualizate normal nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button