Gigantul Coca-Cola a lansat 300 de sticle facute din plasticul marin, acest lucru pare nesimnificativ in lupta cu poluarea, insa potrivit informatiilor de la companie, aceast lucru prezinta un test, a fost testata tehnologia dar se va testa si impactul sticlelor cu publicul larg.

Dupa cum am mai spus mai sus au fost create un esantion de 300 de sticle, pentru aceste sticle s-au folosit 25% de procente din plasticul adunat de pe apele marii Mediteraneene și de pe plajele acesteia.

Testul a fost facut pentru a vedea in mod special tehnologia care este foarte bine pusa la punct si din plastic inferior se pot obtine sticle si alte produse ce pot fi puse in uz comercial.

Sticlele au fost facute intr-un parteneriat cu Ioniqa Technologies, Indorama Ventures și Mares Circulares, intr-un viitor apropiat planurile acestor companii constau in aplicarea tehnologiei la scara larga.

Coca Cola Hellenic Bottling Company prezinta cel mai mare îmbuteliatori de suc Coca-Cola la nivel mondial, cu peste 2 miliarde de navete pe an, bineinteles ca 300 de sticle nu se compara cu cifra de 2 miliarde, insa ar fi frumos ca in viitorul apropiat sa vorbim despre mult mai multe sticle de plastic facute din plasticul marin. Este un inceput bun si sparam sa nu fie doar Marketing sau o strategie de a face companiile ce sustin salvarea planetei.

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns