Controller-ul de PS5 a fost dezvăluit pentru prima dată într-un videoclip

dualsense ps5 hands on1

DualSense, noul controller care vine la pachet cu PlayStation 5, o nouă generație a consolei PS pe care Sony o va lansa, în teorie, pe data de 20 noiembrie, a fost prezentat pentru prima dată în toată splendoarea într-un videoclip.

Toată lumea discută despre impactul pe care îl va avea PS5 asupra nișei de jocuri video și despre rivalul său Xbox Series X, care nu se știe dacă îl va întrece la anumite aspecte sau nu. Indiferent de păreri, ce-i drept este că ambele se folosesc de tehnologia hardwareaccelerated, fapt ce îi face pe developeri să-și concentreze eforturile astfel încât să poată realiza jocuri care să poată beneficia de acest suport.

Desigur, nu există niciun dubiu în privința potențialului pe care îl va avea hardware-ul integrat în DualSense. Nu doar că acesta aduce un design aerisit, o ergonomie îmbunătățită, ci și un nou sistem denumit haptic feedback care ar trebui să-l înlocuiască pe cel vechi de vibrații.

Citeste si:  Cât costă PlayStation 5?

Cei care au avut oportunitatea să experimenteze vechea tehnologie bazată pe motoare pentru vibrații, încă de când a apărut Nintendo 64 Rumble Pack iar mai apoi PS1 DualShock, vor fi de acord cu mine că mai nimic nu s-a mai schimbat de atunci și nu s-a adus nimic spectaculos pe tot parcursul acestor ani, până în prezent. Chiar dacă debutul acestui concept a fost promițător pentru anul 1997, în mijlocul anului 2020 acesta pare o nimica toată, mai ales datorită faptului că nu s-a mai schimbat nimic de atunci.

DualSense: interacțiune prin atingere

Un joc poate să interacționeze cu playerii în trei moduri. Primul și cel mai evident este grafica. Acest aspect pune accentul pe detaliu deoarece, cu cât grafica este mai realistă, cu atât cel din fața ecranului poate interacționa mai bine. Al doilea este sunetul iar al treilea gameplay-ul.

Ei bine, DualSense va permite să simți jocul într-un fel în care nu ai mai avut de-a face. Acesta prezintă o tehnologie revoluționară care va întrece cu mult clasica vibrație. Mulțumită motoarelor intitulate haptic feedback, controllerul va putea recrea diferite nivele de vibrație și rezistență în butoate.

Citeste si:  Google lanseaza telefoane mid range iar unul dintre ele va avea 5G

De exemplu, în cazul în care alergăm în joc pe o suprafață noroioasă, butoanele pe care le folosim pentru a ne mișca mai rapid, vor prezenta o rezistență mai puternică atunci când sunt apăsate, iar în caz contrar, când terenul este curat, atingerea va trebui să fie mult mai ușoară atunci când controlăm caracterul.

Acest aspect și multe altele, pot fi văzute rapid atât în videoclipul de mai sus, cât și în cel de mai jos în care Geoff Keighley prezintă controllerul în detalui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Redmi Airdots 2 01

Redmi AirDots 2: castile True Wireless lansate in China la un pret de 13 euro

Articolul următor
Galaxy Note 20 Ultra

Galaxy Note 20 Ultra – fisa tehnica este in sfarsit disponibila

Postări Asemănatoare
Total
0
Share