În general, aparatele de rezonanţă magnetică (RMN) funcţionează folosind magneţi şi unde radio pentru a schimba modul în care protonii dintr-un obiect sau din corpul unui pacient se învârt, după care, cu ajutorul energiei produse de către aceste particule, se realizează o imagine.

Mai apoi, oamenii de ştiinţă au combinat tehnologia RMN cu un microscop de forţă atomică reuşind să obţină imaginea unui Atom. În acest experiment oamenii de ştiinţă au folosit atomi de fier şi titaniu, astfel folosind vârful magnetic şi ascuţit al microscopului, au reuşit să izoleze cu succes o colecţie de atomi de fier şi titaniu, în acest punct au supus atomii unui câmp magnetic foarte puternic care a interferat cu electronii acestora.

După ce au ajuns în punctul în care mişcarea electronilor a fost întreruptă, au folosit unde radio pentru obţinerea unui imagini cu energia eliberată de particulele atomice, fiind obţinută o hartă tridimensională a unui atom.

poza atom

Nu doar ca echipa de oamenii de ştiinţă a reuşit să inventeze o modalitate prin care să poată fi studiaţi atomii în detaliu, această descoperire poate oferi noi posibilităţi pentru dezvoltarea tehnologiei computerelor cuantice sau a proiectării unor noi materiale.

Acest articol este facut de catre WorldFacts, un canal de YouTube foarte interesant. Puteti ajuta canalul printr-o mica donatie pe Patreon sau macar un subscribe la canal daca ti-a placut acest articol si video-ul de mai sus.

Link-uri:

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.