Windows 10
Windows 10

Vrei să faci Windows 10 mai rapid şi nu ştii cum? În acest articol îţi voi prezenta 5 sfaturi utile de luat în calcul atunci când ai nevoie de mai multă viteză la cel mai popular sistem de operare în România dar şi în întreaga lume, Windows 10.

Se pare că şi la sfârşitul lui 2019, începutul lui 2020 avem probleme cu sistemul de operare iar acesta rulează destul de greu, aici nu vorbim doar despre PC-uri ci şi despre notebook-uri sau chiar laptopuri de gaming, totul este destul de simplu când vine vorba de ingreunarea sistemului de operare, însă când vine vorba să îl facem să revină că în prima zi, ei bine ne dă puţină virgulă.

Cele mai comune moduri prin care îi putem strica buna funcţionare a sistemului de operare sunt: Stricarea resurselor hardware, pricopsirea cu viruşi sau pricopsirea cu programe şi alte software de care nu avem nevoie.

Astăzi am să îţi prezint cele 5 sfaturi de urmat, puteţi face asta acasă, apoi dacă tot nu merge sistemul dumneavoastră Windows 10, mai rapid, atunci vă recomand să consultaţi un tehnician priceput, fie un service.

1. Fereşte-te de Windows 10 piratat

Am pus acest lucru pe primul loc pentru că contează foarte mult, mai bine descarci Windows 10 de aici şi îţi continui treabă decât să îl piratezi de undeva, sistemul de operare este gratis şi se poate activa cu o licenţă cumpărată la doar 30/50 de lei. Dacă îl descarci piratat de pe undeva o dată cu sistemul de operare poţi primi şi viruşi şi multe altele.

2. Curăţă componentele hardware de praf

Posibil nu ţi se pare o problemă, însă este, mai ales atunci când ai nevoie de placă video sau procesor din plin, aceste componente sunt vitale, iar dacă ventilatoarele sau micro cipurile sunt acoperite de praf nu vor mai funcţiona ca în prima zi.

3. Upgrade la hardware

Posibil ca acum câţiva ani când ai cumpărat PC-ul sau laptopul totuşi să fi fost bine însă cu alte update-uri la Windows 10 şi alte programe pe care le foloseşti fie cele de tip Office sau un joc, sistemul tău hardware nu mai poate duce, aşa că o placă video nouă sau un procesor, sau chiar un SSD în configuraţie nu strică.

4. Şterge programele şi softwarele ce nu sunt necesare

De fapt, acest lucru trebuie făcut prima oară, nu ştiu de ce l-am pus pe locul 4, dar totuşi sunt sigur că veţi parcurge toţi paşi. Da, este foarte comună problema aceasta, chiar şi eu o mai patesc, în primul rând multe dintre acestea îţi rulează pe fundal fapt ce îngreunează cel mai mult, şi în al doilea rând îţi mai consuma şi spaţiu pe hard disc sau ssd.

5. Instalează un antivirus

Poţi lua şi unul gratis, nu contează, măcar să te atenţioneze că eşti pe cale să descarci un virus sau să accesezi un site ce îţi bagă viruşi în sistemul de operare. Pe internet sunt foarte multe prostii iar dacă tu te ştii un necunoscător în site-uri şi mai şi descarci ceva conţinut ilegal sau piratat este foarte bun un antivirus.

Pe repede înainte, acestea sunt cele 5 sfaturi, dacă mai vreţi vă mai dau, însă de multe ori aceste sfaturi pot fi mai mult decât necesare. Voi cum vă rezolvaţi problemele cu sistemul de operare Windows 10?

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.