Cum funcționează pariurile sportive?

Geeki.ro
By Geeki.ro
7 Min

Pariurile sportive sunt una dintre piețele de divertisment cu cea mai rapidă creștere la nivel mondial. Cu toate acestea, există încă aspecte ale experienței legate de pariurile sportive care nu sunt pe deplin înțelese de către pariori, fanii ocazionali sau chiar mai experimentați.

Care sunt șansele de a câștiga un pariu și modul în care interpretezi cotele sunt elemente pe care este esențial să le înțelegi dacă ești pasionat de jocurile de noroc sportive. Ce este biletul zilei azi sau care sunt diferențele între sporturi? Este important să fii capabil să faci diferența pentru a putea să prezici scenarii câștigătoare. Mai întâi, să vedem cum funcționează pariurile sportive și cum poți folosi aceste cunoștințe în avantajul tău.

Ce sunt pariurile sportive?

Pariurile sportive sunt practica de a plasa bani pe un rezultat potențial al unui eveniment sportiv. Rezultatul poate fi simplu, cum ar fi ce echipă va câștiga jocul, sau ceva mai complicat, cum ar fi cu scorul cu care va câștiga.

Pentru a putea face un pariu, în primul rând e nevoie să îți alegi o casă de pariuri sportive licențiată, un sport dar și un meci anume. Odată plasat un pariu, acesta este blocat și nu va fi eliberat până când o echipă câștigă sau nu este îndeplinită o altă condiție, stabilind astfel piața și alocând câștigurile.

Fiecare casă de pariuri sportive va percepe o taxă care este direct corelată cu suma pariată. Cunoscând acest lucru, îți va fi mai ușor să calculezi nu doar șansa de a câștiga un anumit pariu, ci și să ajustezi valoarea așteptată drept câștig.

Ce tipuri de pariuri există?

Există tot felul de scenarii de pariuri disponibile în lumea extrem de competitivă a pariurilor, iar înțelegerea acestora este o modalitate bună de a fi mai aproape de câștig.  Scorurile vor varia, la fel și probabilitatea, dar în cele din urmă, dacă înțelegi matematica din spatele pariurilor, vei putea fi mai bine pregătit și vei avea șansa de a transforma chiar și o sumă mică într-un mare câștig. Având în vedere acest lucru, vom trece acum prin câteva tipuri principale de pariuri și cote.

Care sunt principalele tipuri de cote?

Vei vedea că multe case de pariuri oferă un meniu care listează diferite tipuri de cote. Acestea sunt de obicei trei principale, mai exact cote zecimale, americane și fracționale. Toate trei îți arată aceeași probabilitate ca un eveniment să se desfășoare într-un fel sau altul, dar sunt afișate ușor diferit.

Cotele americane

Echipa A -435

Echipa B +340

Cotele americane arată cât de mult trebuie să pariezi pentru a câștiga 100 RON. Linia de bază câștigă întotdeauna 100 RON, dar nu există nicio obligație de a paria suma afișată, deoarece formula este ajustabilă.

După cum se poate observa, Echipa A are o probabilitate remarcabilă de a reuși un rezultat câștigător. Ar trebui să riști substanțial pentru a obține un profit de 100 USD pe această selecție.

Nu-ți face griji, casele de pariuri fac calculele pentru tine și îți oferă o estimare a cât de mult ai de câștigat în funcție de cât de mult vei plasa pe un pariu.

Cote zecimale

Echipa A (1,23)

Echipa B (4,40)

Cotele zecimale sunt oarecum mai simplu de calculat dacă nu ești obișnuit cu linia monetară. Modul în care funcționează este următorul: pentru fiecare RON pariat, te poți aștepta să câștigi înapoi 1,23 Ron în cazul echipei A și 4,40 RON în cazul echipei B. Amintește-și însă faptul că numărul reprezintă plata totală, nu profitul.

Cu alte cuvinte, trebuie să contabilizezi taxa de pariuri sportive și să ai în vedere faptul că trebuie să scazi și propria sumă de pariu.

Cote fracționale

Echipa A 2/9

Echipa B 17/5

Exprimate sub formă de fracții, aceste cote sunt ușor de înțeles. Partea stângă indică suma pe care ai de câștigat dacă câștigi pariul. Suma din partea dreaptă este ceea ce trebuie să pariezi. Așadar, pentru fiecare 9 RON pariați pe echipa A, vei câștiga 2 RON, iar pentru fiecare 5 RON pariezi pe echipa B, vei câștiga 17 RON.

Aceste sume pot arăta puțin diferit în funcție de diferitele tipuri de cote, dar probabilitatea rămâne exact aceeași.  

Cum funcționează pariurile sportive live?

O variantă excelentă care s-a dezvoltat rapid în ultimii ani este piața de pariuri live. Dacă ești nou în lumea pariurilor sportive, poate că ai auzit doar de acest tip de pariu. 

După cum sugerează și numele, poți plasa un pariu în timpul unui joc, adică în timp real. Pentru mulți fani ai sportului, aceasta este doar o altă modalitate de a se implica în meci alături de echipa lor preferată de fotbal sau baschet.

Toate selecțiile din timpul unui concurs de pariuri live se vor modifica pentru a reflecta ceea ce cconsideră casele de pariuri a fi cea mai probabilă probabilitate. Acest tip de pariuri necesită concentrare, timp de reacție rapid și o înțelegere foarte bună a strategiei celor două echipe sau a celor doi jucători care participă la un eveniment sportiv.

Jocul este distractiv, dar este o activitate de pariere cu risc mai mare, așa că este întotdeauna important să fii atent la deciziile pe cae le iei. O caracteristică excelentă a pariurilor live este că poți „încasa” un pariu mai devreme și fie poți atenua potențialele pierderi, fie poți continua înainte ca piața să se stabilească.

Concluzie

Pariurile sportive sunt foarte populare și probabil vor rămâne așa mult timp de acum înainte. Sfatul nostru este să căuți întotdeauna case de pariuri sportive licențiate, fie online, fie terestre, și să te documentezi bine înaintea fiecărui meci. Alegerea unei case de pariuri sportive poate fi o sarcină oarecum provocatoare la început, dar există mulți operatori de încredere despre care poți să găsești toate informațiile online. Mult succes!

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Geeki.ro
Articolele contorizate de acest "autor" sunt de regulă comunicate de presă, anunţuri, şi alte articole guest post ce nu sunt atribuite niciunui autor de pe site-ul geeki.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.