Mulți oameni nu cunosc acest lucru, dar tot ce este online poate fi urmărit. Rețelele publicitare află ce ați căutat și astfel pot să prezică ce produse vă pot interesa și este în același timp un mod prin care site-urile web știu când să oprească conținutul din cauza restricțiilor geografice. Toate acestea se realizează prin intermediul adresei dumneavoastre IP.

Ce este însă o adresă IP?

O adresă IP este un fel de număr de identificare conectat la dispozitivul dumneavoastră care arată site-urile web de unde provine traficul de internet. Spre exemplu, Google poate păstra pentru mult timp istoricul căutărilor dumneavoastră și se poate conecta la adresa IP pe care o dețineți. Există totuși metode prin care vă puteți ascunde adresa IP și astfel să vă mențineți confidențialitatea online.

Ce este un VPN?

Acest lucru se poate realiza prin intermediul unui VPN (rețea privată virtuală), care are drept scop crearea de conexiune sigură la serverele lor. Activitatea online este direcționată prin rețeaua lor și astfel vă este oferită o nouă adresă IP. Ca să vă convingeți de eficiența folosirii unui asemenea serviciu, puteți încerca gratuit timp de 7 zile un serviciu VPN. Un serviciu VPN bun nu vă va înregistra activitatea, așadar nimeni nu vă va putea urmări datele de navigare, iar căutările dumneavoastră vor fi protejate și în siguranță.

Care sunt motivele pentru care să utilizati un VPN?

Veți opri rețelele de publicitate să vă urmărească

Este probabil ca atunci când v-ați înscris pe Facebook sau Google să nu fi fost conștient că v-ați dat acordul acestor companii să vă urmărească istoricul de navigare și să vă trimită reclame relevante. Deși unii oameni găsesc acest tip de marketing direcționat unul convenabil, pentru unii este supărător.Dacă nu vă simțiți confortabil cu acest lucru, nu este nevoie să încetați utilizarea completă a instrumentelor lor. În schimb, puteți ascunde adresa folosind un VPN util și astfel căutările dumneavoastră vor fi în siguranță.

Activitatea dumneavoastră va fi ascunsă de ISP (furnizor de servicii de internet) pe care îl dețineți

La fel ca rețelele de publicitare, furnizorii de servicii de internet vă pot urmări activitatea online prin intermediul adresei IP. În acest moment, în SUA nu există restricții care să oprescă ISP-urile să facă acest lucru. Datele dumneavoastre sunt puse în pericol, deoarece mulți oameni nu au de ales în privința furnizorilor de internet, însă pot alege ce rețele de publicitate să acceseze. Când vă conectați la un serviciu  VPN, urmărirea acestor date nu mai este posibilă.

Vă păstrați anonime căutările

Dacă lucrați într-un domeniu cu multe cercetări confidențiale (jurnalism, politică, mass media), este posibil să nu doriți ca acea cercetare să fie urmărită. Așadar, ascunderea adresei IP prin utilizarea unui serviciu VPN păstrează aceste căutări private și anonime.

Protejați-vă datele de supravegherea guvernamentală

Nu este un secret că unele țări urmăresc activitatea onlne a cetățenilor lor și nu este exclus ca alte țări să înceapă să facă acest lucru în viitor. Deși poate nu faceți nimic greșit, nu este exclus să vă fie spionată activitatea pe internet. Perntru confidențialitatea dumneavoastră, o rețea VPN vă menține în afara oricărei supravegheri de acest gen.

Depășiți barierele geografice

Dacă vă aflați în străinatate sau nu locuiți în SUA, este posibil să întâmpinați dificultăți în accesarea diferitelor servicii și site-uri web. De exemplu, serviciile de streaming ca Netflix limitează conținutul disponibil utilizatorilor internaționali. De ce se întâmplă acest lucru? Din cauza legilor privind drepturile de autor. Cu toate acestea, ascunderea adresei IP vă poate ajuta în evitarea acestor bariere. Adresa dumneavoastră IP este legată de locul unde vă aflați, iar dacă furnizorul VPN vă direcționează  datele printr-un server în altă țară, va arăta ca și cum vă aflați deja acolo. Serviciul de streaming sau site-ul web nu știu că vă aflați în altă locație, așa că vor fi deblocate aceste restricții de conținut.

Serviciul VPN – util și recomandat

Ascunderea adresei IP este o chestiune de principiu. Dacă însă doriți ca activitatea dumneavoastră pe internet să rămână confidențială, este de dorit să utilizați un serviciu VPN. Acestea vă ascund datele de navigare, dar vor și cripta datele pentru un plus de securitate la navigarea web. În concluzie, utilizarea unui serviciu de tip VPN este nu doar foarte util, ci și unul recomandat. După cum bine știm, tehnologia este într-o continuă schmbare și adaptare,așa că nu știm niciodată la ce riscuri ne expunem în mediul online.

Distribuie

Scrie ceva...