Profesia de frizer face parte din categoria ingrijirii personale, un frizer avand rolul de a taia si de a stiliza atat parul barbatilor, cat si barba acestora. Si cum aspectul ingrijit este intotdeauna la moda, frizerii vor fi mereu la mare cautare. Daca si pe tine te incanta sa devii frizer, trebuie sa stii ca, in mod obisnuit, aceasta meserie include folosirea anumitor unelte necesare, pe care trebuie sa le detii si pe care trebuie sa stii sa le manevrezi la perfectie. Tocmai din acest motiv, am alcatuit pentru tine o lista de unelte principale pentru frizeri la inceput de drum. Iata ce nu trebuie sa lipseasca din trusa unui frizer incepator! 

Masina de tuns 

Masina de tuns este un element principal din trusa unui frizer. Aceasta este, de regula, robusta si extrem de usor de manevrat, odata ce te-ai obsinuit sa o utilizezi. Suplimentar, e recomandata si o alta masina de tuns de rezerva, intrucat exista mereu accidente si nu ar fi cel mai placut lucru sa-ti intrerupi activitatea sau lasi clientul cu jumatate de tunsoare. Iti recomandam sa folosesti o masina de tuns cu cablu, deoarece aceasta are o forta mai mare de taiere. De asemenea, e de preferat sa optezi pentru un model cat mai fiabil si cat mai putin galagios. 

Masina de contur 

Si masina de contur este una dintre uneltele indispensabile din trusa unui frizer incepator, aceasta fiind folosita pentru eliminarea firelor de par putin crescute, pentru realizarea diverselor linii sau zone pierdute, dar si pentru curatarea zonelor in care nu ar trebui sa existe fire de par. Masina de contur poate fi folosita in modelul cu acumulatori, insa trebuie sa te asiguri ca vei avea cel putin cateva seturi de acumulatori de rezerva.    

Foarfece de tuns profesionale 

Stim cu totii ca foarfecele sunt principalele instrumente cu care un frizer isi face treaba. Si tocmai pentru a-si face cat mai bine meseria, aceste unelte trebuie sa fie de o calitate superioara. Fie ca vorbim despre foarfece de filat sau foarfece de tuns, acestea sunt disponibile in cele mai variate marimi, cu aspect cromat, lucios sau satinat. In functie de stilul oricarui frizer, aceste intrumente pot fi atat cu inele, cat si cu toarta. O foarfeca de tuns midashi japanese, de exemplu, este un instrument ce ar trebuie sa se regaseasca, cu siguranta, in trusa unui frizer incepator. Acest tip de foarfeca cu forma convexa a lamelor ceramice ofera tunsorilor un finish perfect, motiv pentru care astfel de modele sunt din ce in ce mai cautate de frizeri. 

Pieptan de frizerie

Printre instrumentele fundamentale ale unui frizer se regaseste si pieptanul, acesta facand o echipa minunata cu foarfecele frizerului. Este foarte important ca pieptanul de frizerie sa fie unul metalic, deoarece acesta va putea fi sterilizat dupa fiecare utilizare, fara a se deteriora. 

Accesorii pentru tuns 

In aceasta categorie iti vom aminti de sortul de frizer, mantaua pentru tuns, peria de curatat firele cazute, clemele sau agrafele pentru prins parul, briciul, bigudiurile, acestea fiind instrumente obligatorii ale unui frizer care stie sa-si faca bine meseria. Prosoapele de unica folosinta, manusile de unica folosinta sau gulerele pentru tuns sunt, de asemenea, indispensabile in meseria de frizer, pentru a pastra astfel igiena clientului. 

Cu toate aceste unelte la dispozitie, cu siguranta vei reusi sa pasesti cu brio in misiunea de infrumusetare si stilizare a oricarei persoane va trece pragul salonului in care lucrezi. Asigura-te ca vei invata sa le manevrezi cum se cuvine inscriindu-te la un curs de frizer profesionist si aplica toate tehnicile noi invatate in noua ta meserie! 

Distribuie.

Lasa un raspuns