pasted image

Dacă vrei să ai succes în poker, este important să-ți înțelegi adversarii cât mai bine posibil. Pentru a face acest lucru, trebuie să fii capabil să te pui în locul lor și să vezi lucrurile din perspectiva lor. Din fericire, profesioniștii au câteva sfaturi de poker despre cum să faci exact asta. Așadar, dacă vrei să câștigi un avantaj față de rivalii tăi, citește mai departe pentru a afla câteva sfaturi direct de la profesioniști. S-ar putea să fiți surprins de ceea ce veți afla!

Pune-ți presiune pe adversari

Jessie Sylvia explică faptul că în jocurile full ring nu țintește niciodată anumiți jucători. Cu toate acestea, are câteva jocuri pe care le alege în mod deliberat. Preferă să dea raise decât să dea call, raise și atunci când există opțiunea unui fold. În mod similar, atunci când pe river poate paria și face check, preferă să parieze. De obicei, nu face flat înainte de flop – joacă un 3-bet.

Jucătorul de poker spune că încearcă să evite showdown-urile împotriva jucătorilor profesioniști de poker cu care a câștigat anterior multe poturi fără showdown. Sylvia a observat că oamenii devin intens frustrați atunci când el câștigă multe poturi împotriva lor înainte de river. Este chiar mai enervant decât să-și dea seama că au avut o mână slabă. Același lucru, de altfel, funcționează și invers, când pierde mai multe poturi înainte de river.

Strategia de presiune constantă asupra rivalilor poate avea beneficii nu doar în mâna în sine, ci și după aceea. Jucătorul profesionist de poker adaugă că, totuși, nu joacă prea multe bluffuri ieșite din comun și optimiste. Uneori, el face pur și simplu greșeala de a pune jetoane în pot într-o situație apropiată de 50% / 50%.

Înțelegeți dinamica mesei de poker

Michael Lech explică faptul că întotdeauna încearcă să înțeleagă dinamica mesei sale în primele mâini. Așa că nu joacă la telefon și nici nu ascultă muzică. În schimb, el încearcă să se implice în discuții și să înțeleagă abordările celorlalți jucători în materie de strategie.

De obicei, atunci când vorbește cu rivalii săi în timpul acestor prime mâini, încearcă să o facă într-un mod prietenos, desigur, pentru a le atenua poate puțin vigilența și a încerca să le ia jetoanele. Într-un astfel de moment, activează în el un jucător agresiv care poate ataca adversarii.

Jocurile de cărți sunt foarte interesante. Există o mulțime de personaje interesante care concurează la mese și trebuie să vorbești cu ele pentru a le descoperi. Oamenii se deschid mai mult atunci când vorbești cu ei într-un mod prietenos. Nu numai că ajungi să cunoști rivali grozavi și oameni interesanți, dar ai ocazia să concurezi cu ei. Uneori, câteva băuturi sau beri ajută și ele, iar atmosfera devine și mai prietenoasă.

Al șaselea simț la poker

Jeff Madsen este un jucător de poker experimentat care explică faptul că cheia este să îți dai seama ce informații îi oferă adversarul. Prin intermediul acestora va intra în mintea adversarului său. Odată ce a înțeles care sunt acele informații și își simte rivalul, poate fi cu doi pași înaintea lui.

Madsen explică faptul că totul se rezumă la analizarea unor informații specifice. Acestea sunt, de exemplu, mâinile pe care le arată rivalul la showdown, textura tabloului și acțiunea. La showdown, el notează informații despre gamele rivalului și despre modul în care acesta își joacă mâinile cu valoare, precum și despre bluffurile de pe fiecare stradă.

Informațiile adunate în urma showdown-ului și toate elementele de dimensionare a pariurilor și modelele de pariere îi oferă informații specifice despre cum gândește adversarul și ce tip de jucător de poker este. Cel mai important, TU trebuie să procesezi aceste informații. Cu cât ai însușit mai multe strategii și teorii, cu atât mai repede vei face față.

Există însă și informații mai puțin „tangibile”, datorită cărora Madsen poate intra în mintea rivalului. Este vorba despre pregătirea pentru a trăi, de exemplu, sincronizarea spuselor și înțelegerea limbajului corpului. Aceste lucruri sunt informații vitale despre starea emoțională și tiparele de gândire ale rivalului.

Astfel de indicii mai puțin evidente sunt încă o abordare instinctivă a fluxului jocului de poker și a energiei de la masă. Aici, jucătorul de poker adaugă că prin menționarea energiei se referă la percepția și simțirea generală a stărilor emoționale ale unui rival, de exemplu, prin observarea logică a informațiilor. El subliniază că, cu cât joci mai mult poker, cu atât vei avea un „al șaselea simț” mai bun. Este vorba despre procesarea și compararea informațiilor pe care le primiți.

Gânduri finale

În timp ce puteți folosi în continuare limbajul corpului și indicii pentru a vă face o idee despre mâna adversarului, jocurile de poker online sunt o bestie complet diferită. În pokerul online, trebuie să te concentrezi mai mult pe modelele de pariere și pe modul în care adversarii tăi își joacă mâinile. Acestea fiind spuse, există totuși câteva indicii comune pe care le puteți căuta la pokerul online.

De exemplu, dacă adversarul tău începe brusc să parieze mai agresiv, este posibil să încerce să blufeze. În schimb, dacă începe să parieze mai puțin, este posibil să încerce să joace la sigur. Acordând atenție la aceste tipuri de comportamente, puteți să vă faceți o idee mai bună despre mâna adversarului și să luați decizii mai informate la masă.
În cazul în care nu sunteți un fan al unui joc atât de complicat precum pokerul, există o mulțime de jocuri de cazino care să vă distreze, cum ar fi sloturile grozave online de pe HotSlots.