Cum să recuperați datele de pe un hard disk

cum sa recuperati datele de pe un hard disk
cum sa recuperati datele de pe un hard disk

Cu toții sperăm să nu se întâmple niciodată, dar uneori este posibil să pierdeți date importante din computer. S-ar putea să fi șters ceva la care nu ai vruti sau este posibil ca problemele de formatare sau partiționare a discului să duca la stergerea anumitor fisiere. Uneori, problema se datorează blocării sistemului sau virușilor, si este recomandat restaurearea fisierelor cu un program de recuperare, precum EaseUS Data Recovery.

Oricare ar fi rezultatul, nu există niciun motiv de a intra în panică. Există instrumente disponibile care vă pot ajuta să recuperați datele despre care ați crezut că ar putea fi dispărute pentru totdeauna. În acest articol, vom arăta cum să recuperați fișierele șterse folosind unul dintre cele mai bune instrumente software de recuperare a datelor, o aplicație numită EaseUS Data Recovery Wizard, cu ajutorul căreia puteți restabili gratuit până la 2 GB. Există, de asemenea, o versiune plătită a EaseUS Wizard de recuperare a datelor, care permite recuperarea de date nelimitate (și are multe alte funcții).

Cum să recuperați datele de pe un hard disk: Pasul 1

Pentru a putea utiliza programul de recuperare a datelor EaseUS, mai întâi trebuie să accesați site-ul web EaseUS și să descărcați programul pentru platforma dvs. Există versiuni Windows și Mac disponibile.

cum recuperezi date

Rulați programul de instalare și apoi lansați aplicația. Dacă sunteți pe un Mac, poate fi necesar să acordați aplicației permisiunea de a accesa hard disk-ul. Apoi sunteti gata să începi procesul de recuperare a hard disk-ului.

Citeste si:  Android 11: Functii noi, data de lansare si lista de telefoane acceptate.

Pasul 2: Specificați o locație

Odată ce lansați aplicația, primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să specificați locația în care ar trebui să caute datele pierdute.

FMv57Z3ceJLLLmz4wCU4Z5 650 80.jpg 1

EaseUS poate căuta date pierdute pe hard disk-ul principal al computerului sau pe o gamă largă de dispozitive conectate, inclusiv unități USB, SD sau alte carduri de memorie, camere digitale, iPod-uri și alte playere MP3 și MP4, playere video și camere video. Cu unitatea selectată, faceți clic pe butonul Scanare.

În acest moment, dacă sunteți pe un Mac și nu ați făcut-o deja, vi se va solicita să acordați permisiuni aplicației prin deschiderea panoului de preferințe pentru sistemul de securitate și confidențialitate, deblocând pictograma de blocare în partea stângă jos. colț și făcând clic pe „Permite”.

Pasul 3: Scanați hard disk-ul.

În funcție de dimensiunea unității pe care o scanați, acest pas următor poate dura destul de mult. La testarea pe un Mac care rulează OS Catalina cu o unitate de 750 GB, scanarea a durat mai mult de opt ore pentru a fi finalizată. O scanare similară pe un laptop Windows cu hard disk de 1 TB a durat puțin peste două ore și jumătate.

HT3TSYguj57AF3KPWPRPpK 650 80.jpg 1

Trebuie subliniat faptul că puteți începe efectiv să căutați prin rezultate, în timp ce scanarea este încă în curs. Așadar, este posibil să puteți localiza și restaura ceea ce căutați înainte de finalizarea scanării complete.

Citeste si:  Lenovo Legion Phone Duel: o mică privire de ansamblu

De asemenea, puteți salva rezultatele scanării pentru importul data viitoare când utilizați aplicația, astfel încât nu trebuie să așteptați cât mai mult timp pentru scanările ulterioare. Deși, dacă fișierul pe care îl căutați într-o căutare ulterioară nu a existat încă pe unitatea selectată la momentul salvării rezultatelor, va trebui să faceți o scanare nouă.

În mod implicit, panoul din stânga va afișa fișiere în funcție de calea lor pe computerul dvs., adică. cu o interfață similară cu Windows Window Explorer sau Mac’s Finder unde trebuie să descărcați prin foldere. Dar puteți schimba în fila Tip pentru a avea fișiere grupate după grafică, documente, audio, video, e-mail, arhive sau alte, care poate fi mai ușor de căutat în funcție de ceea ce căutați.

Pasul 4: recuperați fișierele

Odată cu scanarea finalizată, sunteți gata acum să vă recuperați fișierele pierdute. În mod implicit, EaseUS vă va afișa toate fișierele pe care le-a găsit pe discul selectat, dar îl puteți schimba pentru a afișa doar fișierele pierdute, făcând mai întâi clic pe butonul de filtrare din stânga seriei de butoane de lângă bara de căutare, apoi pictograma de lângă butonul Resetare.

Selectarea unui folder sau a unui tip de fișier în panoul din stânga va selecta toate fișierele care apar în acel folder sau categorie din panoul din dreapta.

Citeste si:  5 Functii iPhone 11 care lipsesc de pe Galaxy S20

Dacă nu doriți să recuperați un dosar întreg, puteți face clic pe săgețile de lângă numele folderului pentru a descărca în subfoldere, în același mod în care îl puteți găsi în Windows File Explorer sau Mac’s Finder, apoi selectați fișierul individual din geamul drept.

dvxgoYipKpWyYNUhFsFAfb 650 80.jpg 1

După ce ați localizat fișierul pe care doriți să îl recuperați, faceți clic pe butonul Recuperați acum. Atunci vi se va cere unde doriți să salvați fișierul recuperat. Rețineți că, cu EaseUS, dacă doriți să recuperați fișiere mai mari de 2 GB, va trebui să fiți în planul Pro.

Cum să recuperați datele de pe un hard disk: Rezumat

Ștergerea fișierelor importante poate fi un motiv de îngrijorare inițial, dar așa cum am arătat, un instrument precum EaseUS Data Recovery Wizard poate fi folosit pentru a recupera datele în doar câțiva pași.

Aplicația este gratuită, rapid de configurat și ușor de utilizat, dar poate fi necesar să așteptați câteva ore pentru ca scanarea hard disk-ului să fie finalizată. Deși, întrucât puteți începe să căutați prin rezultate înainte ca scanarea să fie finalizată, este posibil să nu fie nevoie să așteptați până la sfârșitul scanării pentru a vă putea localiza datele.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Previous Article
cursed first look netflix 1173419 1280x0 1

Cateva informatii despre distributia serialului Cursed

Next Article
Twitter

Twitter: Un hacker a spart conturi importante si a postat un mesaj scam

Related Posts