image2

Lucrezi de ceva timp la proiectul casei tale și a venit momentul decorării? Ei bine, acum începe cea mai interesantă parte. E un prilej numai bun să îți dai frâu creativității. E important să realizezi o paletă cromatică armonioasă, astfel încât fiecare zi să fie o încântare. Nimic nu poate egala impactul deosebit pe care îl aduc elementele cromatice atent selecționate.

Înainte să treci la fapte, e important să ai în vedere o serie de criterii esențiale după care să te ghidezi.

Sfaturi și idei practice:

Atunci când vine vorba de proiecte case este important să acorzi o atenție deosebită fiecărui detaliu. De la culoare, dimensiune și design fiecare element are capacitatea să înfrumusețeze spațiul.

Iată cum să alegi paleta cromatică:

  • Alege o culoare dominantă: Adaugă culoare și textură în living sau dormitor prin alegerea pernelor și păturilor în culorile sezonului. Accesoriile pot fi ușor de înlocuit în funcție de schimbările recurente. 
  • Decorează cu flori și plante: Oferă o notă de prospețime și culoare în interior prin amplasarea aranjamentelor florale. Alege flori și plante care sunt specifice sezonului și care să se potrivească cu paleta cromatică dorită.
  • Conferă o notă inedită mobilierului: Adaugă accente de culoare prin alegerea pieselor de mobilier sau elementelor decorative în nuanțele sezonului. De exemplu, un scaun sau o masă de cafea în nuanța Viva Magenta pot transforma instant atmosfera camerei.
  • Alătură accesorii în tonuri puternice: Explorează arta în culori sezoniere prin amplasarea tablourilor sau a altor opere de artă pe pereți. Astfel, poți conferi un plus de rafinament și personalitate locuinței.
  • Optează pentru alternarea elementelor: Schimbă draperiile, perdelele, covorul sau alte textile din casă cu opțiuni mai vibrante. Variantele de portocaliu pământiu, verde măsliniu și lavandă devin alegerile inspirate. Alternarea constată a elementelor va da o senzație de prospețime și modernizare.

Ce culori alegi pentru locuințele mici?

image1

Dacă îți faci griji în privința alternării culorilor în ceea ce privește proiecte case mici, află că ai multe variante la dispoziție:

Iată câteva dintre cele mai relevante:

  • Culori deschise și neutre: Albul, bejul și nuanțele pastelate sunt opțiuni excelente pentru a conferi senzația de amplitudine. Culorile deschise reflectă lumina și creează o atmosferă aerisită.
  • Culori puternice: Chiar dacă majoritatea culorilor într-o locuință mică ar trebui să fie neutre, poți adăuga puncte de accent în anumite zone. Poți alege un perete în culori stridente sau accesorii contrastante.
  • Nuanțe de gri: Un gri cu o tentă perlată sau sidefată poate adăuga un aspect sofisticat și elegant într-o locuință mică. De asemenea, va da senzația unui spațiu modern cu accente urbane.
  • Tonuri de verde: Asocierea cu nuanțe vibrante de verde aduce prospețimea naturii în casa ta. Verdele deschis contribuie la crearea unei atmosfere relaxante și echilibrate, care te va face să uiți de stresul cotidian. 
  • Culori metalice: Adaugă locuinței tale elemente aurii sau argintii. De asemenea, poți utiliza trucuri de design, cum ar fi utilizarea oglinzilor pentru a crea impresia de expansiune a spațiului.

O casă cu un design cromatic inedit îți va conferi o stare bună în fiecare zi.

Transformă-ți locuința într-un paradis al culorilor și bucură-te de o atmosferă relaxantă!

Leave a comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *