Cum să-ți recuperezi contul de Apple ID

Marian Ciobanu
Cum să-ți recuperezi contul de Apple ID

În zilele noastre, Apple ID este un cont all-in-one pe care Apple îl oferă utilizatorilor săi pentru a accesa o gamă largă de servicii, inclusiv iWork, iCloud, iTunes Store și Apple Store. Cu toate acestea, contul poate fi compromis de către persoane rău intenționate. În cazul în care îți pierzi accesul la contul tău Apple ID, Apple oferă o gamă de soluții pentru a ajuta la recuperarea acestuia.

- Publicitate -

Verifică dacă contul tău a fost compromis

În cazul în care îți pierzi accesul la contul tău Apple ID, primul pas este de a verifica dacă contul tău a fost compromis. Apple sugerează să fii atent la următoarele semne:

 • Dacă primești un e-mail sau o notificare care indică faptul că Apple ID-ul tău a fost folosit pentru a te conecta la un dispozitiv necunoscut sau la o aplicație la care nu ai accesat recent.
 • Dacă primești un e-mail de confirmare de la Apple care indică faptul că parola ta a fost schimbată sau că informațiile contului tău au fost actualizate, dar tu nu ai făcut aceste modificări.
 • Dacă dispozitivul tău a fost blocat sau pus în modul pierdut fără știrea ta.
 • Dacă există mesaje sau elemente pe dispozitivul tău pe care nu le-ai trimis sau șterse.
 • Dacă vezi tranzacții pe extrasele cardurilor de credit sau de debit care nu îți sunt familiare.
Cum să-ți recuperezi contul de Apple ID

În cazul în care observi oricare dintre aceste semne, este posibil ca contul tău Apple ID să fie compromis și ar trebui să iei măsuri imediate.

Recuperează-ți contul Apple ID

Dacă ai observat semne că contul tău Apple ID a fost compromis, următorul pas este să îl recuperezi. Apple oferă următoarele soluții:

Cum să-ți recuperezi contul de Apple ID
 1. Accesează pagina de conectare la contul tău Apple ID. Dacă nu poți să te conectezi sau dacă primești un mesaj care indică faptul că contul tău a fost blocat, încearcă să-l resetezi sau să îl deblochezi.
 2. Schimbă-ți parola și alege una puternică. Asigură-te că verifici și toate informațiile personale și de securitate asociate cu contul tău.
 3. Actualizează toate informațiile contului tău, inclusiv adresa de e-mail principală și toate adresele alternative de e-mail și numerele de telefon asociate cu contul tău. În plus, dacă ai adăugat contul tău Apple ID la alte servicii sau aplicații, asigură-te că actualizezi informațiile corespunzătoare pentru fiecare dintre ele.
 4. Dacă ai întrebări de securitate asociate cu contul tău, asigură-te că le schimbi. Dacă îți este ușor să ghicești răspunsurile la întrebările tale de securitate, încearcă să le schimbi.
 5. Verifică toate adresele de e-mail asociate cu contul tău Apple ID pentru a te asigura că sunt sub controlul tău. Dacă nu mai ai acces la o adresă de e-mail asociată cu contul tău, schimbă parola la acea adresă sau încearcă să folosești o altă adresă de e-mail.
 6. Activează autentificarea cu doi factori pentru contul tău Apple ID. Această caracteristică adaugă un nivel suplimentar de securitate, chiar dacă cineva cunoaște parola ta.

În general, este important să fii atent la modul în care îți protejezi contul Apple ID. Dacă observi orice activitate suspectă sau neobișnuită, ar trebui să contactezi imediat Apple pentru a primi asistență.

Contul tău Apple ID poate fi compromis de către persoane rău intenționate, dar există măsuri pe care le poți lua pentru a-l recupera. Asigură-te că îți protejezi contul cu o parolă puternică și îți verifici regulat informațiile de securitate asociate cu contul tău. Dacă observi orice activitate suspectă, contactează imediat Apple pentru a primi asistență. În cele din urmă, este important să îți protejezi contul Apple ID pentru a te asigura că informațiile tale personale și financiare sunt în siguranță.

Etichetat:
Distribuie acest articol
By Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *