Cum sa transferi contactele de pe Android pe iPhone usor

© Mr.Mikla / Shutterstock.com
© Mr.Mikla / Shutterstock.com

În trecut, procesul de transferare a contactelor de pe un Android pe iPhone era migălos și dificil de efectuat. Acum se pare că acest aspect a devenit unul facil, deoarece atât Apple cât și Google au depus toate eforturile necesare pentru a îmbunătăți compatibilitatea între cele două sisteme de operare.

Având în vedere acest lucru, oricine poate transfera contactele de pe telefonul vechi pe un nou iPhone în timp real. De altfel, metodele pe care le vom prezenta mai jos funcționează și pe iPad.

Ar putea să-ți placă și: Cum poti schimba limba de pe Facebook in romana pe Android sau Desktop

Cum poti transfera contactele de pe Android pe iPhone ușor

Prima metodă este una dintre cele mai populare și ar trebui să fie de foarte mare ajutor utilizatorilor noi de iOS care nu doresc să-și bată capul prea mult. Nu e necesar să descarci numerele de telefon ca mai apoi să le urci în iCloud. Trecerea de la Android la iOS este acum mult mai simplificată doar printr-o apăsare de buton.

Iată care sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a importa contactele de pe un Android (fie el Samsung, Huawei sau orice alt model) pe un iPhone automat:

Citeste si:  Cea mai buna tableta Android: Samsung, Huawei sau Lenovo?

1. Pe iPhone intră în aplicația Settings (Setări)

2. Derulează în jos până găsesști secțiunea denumită Password and Accounts (Parole și Conturi)

Transfer Android iPhone Contacts Sync 1

3. Apoi, apasă pe Add Account (Adaugă cont) și alege Google

Transfer Android iPhone Contacts Sync 2 1

4. Apasă pe Continue (Continuă) atunci când apare căsuța din imaginea de mai jos.

Transfer Android iPhone Contacts Sync 3

5. Următorul lucru pe care trebuie să-l faci este să completezi câmpurile libere cu contul tău de Google.

6. Alege ce dorești să sincronizezi din cont.

7. Apasă pe Save (Salvează)

Transfer Android iPhone Contacts Sync 4

Odată ce ai terminat configurarea, contactele de pe contul de Gmail vor fi descărcate în iPhone. De altfel, dacă ai selectat și alte informații pe care să le sincronizeze, acestea vor apărea imediat după descărcarea lor automată (indiferent că e vorba de notițe, calendar, ș.a.m.d.).

Sincronizarea contactelor de pe iPhone cu contul de Google

iPhone Contacts Default Gmail

Un alt lucru important ce trebuie luat în considerare, atunci când e pusă în aplicare această metodă, este sincronizarea noului telefon cu contul de Google, astfel încât, tot ce va fi adăugat să fie salvat în cloud. Pentru a face asta intră la Setări > Contacte > Cont implicit > selectează Gmail. Acum, totate contactele nou salvate vor apărea și pe contul de Google.

Citeste si:  Cele mai bune jocuri android 2020 - 2019 | Jocuri Android

Partea cea mai bună este că nu va mai trebui să te chinui nici în viitor cu transferul contactelor de pe Android pe iPhone (dacă va fi cazul).

Gmail Sync Android iPhone

Pentru a testa sincronizarea, poți intra pe vechiul dispozitiv și să înregistrați în agendă un număr de contact. Dacă acesta apare și pe iPhone, înseamnă că totul e în regulă.

Atenție, pe ambele telefoane trebuie să ai același cont de Gmail ca totul să funcționeze, altminteri efortul va fi în zadar.

Cum poti transfera contactele de pe Android pe iPhone prin intermediul unei aplicații

Dacă prima metodă nu este pentru tine sau dacă nu a funcționat, atunci mai există o variantă testată, respectiv recomandată, și anume folosirea unei aplicații. Cea despre care vorbim se numește Move to iOS. Indiferent că vorbim de contacte, mesaje, bookmarkuri, calendare, fotografii sau videoclipuri, aceasta se va ocupa de toată treaba pentru ca ele să fie disponbilie pe noul gadget.

Move to iOS transfer Android contacts to iPhone 1024x576 1

Pentru a începe, mai întâi trebuie să intri pe Magazin Play și să descarci aplicația. În următoarea fază, după ce totul s-a instalat, e necesar să o deschizi. În ecranul principal vei observa că există mai multe setări. Cea pe care trebuie să o selectezi este Apps & Data iar mai apoi să apeși pe Move Data from Android unde vei fi îndrumat în continuare de câteva texte explicative pentru a putea demara procesul și pe celălalt telefon.

Citeste si:  Cum se descarca si se instaleaza iOS 14 si iPadOS 14

Singurul dezavantaj este că dacă ai efectuat deja configurarea din fabrică a noului iPhone, va trebui să îl resetezi la zero pentru a putea importa tot ce ai pe Android.

Pe parcursul procesului vei fi întrebat ce dorești să transferi și ce nu, unde e necesar să acționezi manual fiindcă aplicația nu are de unde ști ce dorește fiecare utilizator.

Spre final…

Acestea sunt cele mai des folosite metode de migrare și care funcționează incredibil de bine dacă sunt utilizate corespunzător. Noi sperăm că ți-am fost de ajutor, iar dacă ai întrebări, te încurajăm să ni le pui în secțiunea de comentarii 😁👍

Sursa: puregiga.com

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Nvidia: RTX 3080 comparatie cu 2080 Ti pentru jocurile 4K

Nvidia: RTX 3080 comparatie cu 2080 Ti pentru jocurile 4K

Articolul următor
Huawei Watch GT 2

Huawei Watch GT 2 (42 mm), smartwatch-ul care nu necesită încărcare timp de două săptămâni

Postări Asemănatoare
Total
0
Share