De unde poti cumpara bitcoin – Cumpara bitcoin 2021 – Astăzi, nu mai trebuie să fii un geek pentru a cumpăra Bitcoin. În câțiva ani, criptomoneda s-a democratizat pentru a ajunge în mâinile multor economisitori romani. Un studiu IFOP publicat în martie arată că 3% dintre francezi au cumpărat deja Bitcoin – și că chiar și 14% vor să-l cumpere în anii următori. In Romania, aceasta moneda de schimb a urcat foarte mult in popularitate, iar intrebarea din titlu poate fi o provocare pentru tine daca esti la inceput de drum sau daca doresti noi modalitati de a achizitiona bitcoin sigur in 2021.
Cel mai usor de utilizat

- O aplicație mobilă simplă și intuitivă
- Deschideți un cont în 19 secunde
- Bonus 10$ in Bitcoin
Nr.1 In Lume

- Cel mai de incredere
- Taxe de depozit zero (transfer)
- O gamă mai largă de criptomonede
Nr.2 in Lume

- Cel mai intuitiv de pe piață
- Ideal pentru începători
Celebrul cripto-activ a cunoscut un interes reînnoit de la sfârșitul anului 2020, când PayPal a anunțat că oferă clienților săi posibilitatea de a cumpăra și vinde Bitcoin (în Statele Unite, la început). În acest proces, banca americană Goldman Sachs a anunțat crearea unui nou departament pentru a da acces clienților săi la Bitcoin. La fel, Morgan Stanley a făcut și un pas către criptomonedă.
La rândul său, JP Morgan recomandă acum ca investitorii să dețină aproximativ 1% din Bitcoins în portofoliu. În timp ce Bitcoin a depășit acum marca de 60.000 de dolari, nebunia pentru cripto-active este la vârf. Unii experți, bazându-se pe modele matematice (S2F), anticipează că prețul Bitcoin ar putea urca la 1 milion de dolari în 2025.
Mai jos este un ghid despre unde și cum să cumpărați Bitcoin în mod simplu.
Cumpara Bitcoin, dar de unde?
Dacă ați avut ocazia să aflați despre criptomonede și sunteți acum gata să cumpărați Bitcoin, acest ghid vă va informa exact cum. De-a lungul anilor, accesul la criptomonede a devenit mai ușor pentru publicul larg. Astăzi cumpărăm aceste active ca aproape orice activ tradițional (stocuri, produse structurate etc.).
Aveți grijă, acest lucru nu înseamnă că veți putea cumpăra Bitcoin pe platforme clasice de brokeraj, cum ar fi Boursorama sau Binck. Criptomonedele se află într-o categorie proprie – și le veți putea cumpăra pe portaluri care (astăzi) oferă exclusiv această clasă de active.
În plus, unii brokeri de internet care oferă produse financiare precum CFD-uri ( Contract for Difference) , precum eToro) vând „expunere la variații de preț Bitcoin” și nu Bitcoin în sine. Neo-banca Revolut și PayPal nu vă permit, de asemenea, să dețineți efectiv criptomoneda. Iată ce vom vedea mai jos pe această pagină.
Dacă doriți cu adevărat să cumpărați și să dețineți Bitcoin, Ether sau orice alta criptomoneda, va trebui să treceți printr-o platformă de schimb de criptomonedă (numită și „exchange” în engleză). În ceea ce privește volumul tranzacțiilor, liderii mondiali sunt Coinbase și Binance. Acestea atrag o clientelă de indivizi și investitori instituționali care oferă o mare parte din volume.
Cu toate acestea, există și alți jucători precum ZenGo, care sunt mai orientați spre publicul larg și care oferă interfețe foarte intuitive. Acesta din urmă este cunoscut pentru faptul că oferă o aplicație mobilă ultra sigură, care vă permite să cumpărați, să vindeți și să stocați cripto-valute . Dacă toate monedele digitale nu sunt întotdeauna prezente pe platformele menționate, Bitcoin este încă disponibil.
Mai jos vă vom spune cum să cumpărați Bitcoin pe platformele Binance, Coinbase și ZenGo.
Tutorial de cumpărat bitcoin de pe Binance, Coinbase sau ZenGo
Dacă romanii nu știu întotdeauna unde să meargă pentru a cumpăra Bitcoin, există câteva platforme de referință pentru a face acest lucru. Trebuie să rămânem foarte vigilenți cu site-urile mai puțin cunoscute, există multe escrocherii care sunt semnalate de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiară). Binance, Coinbase și ZenGo sunt de încredere de experți din industrie – la fel ca Bitstamp sau Kraken.
Procedura de cumpărare Bitcoin pe aceste platforme este standardizată: trebuie să deschideți un cont, să vă validați identitatea și să introduceți un mijloc de plată. Veți avea de ales între cumpărarea Bitcoins-ului dvs. prin card de credit sau prin transfer. Pe ZenGo, nu trebuie să vă validați identitatea pe termen scurt, iar crearea unui cont vă va dura doar 19 secunde.
Evident, în toate cazurile, un comision va fi perceput de aceste platforme pentru fiecare tranzacție (cumpărare sau vânzare). Rețineți că depunerile prin transfer bancar sunt întotdeauna mai ieftine decât cumpărarea Bitcoin cu un card de credit.
Pentru a vă retrage fondurile, este același principiu: va trebui să introduceți datele bancare (sau alt tip de portofel electronic) pentru a recupera fondurile. Fie că este vorba de Coinbase, Binance sau ZenGo, toate fac instantaneu (și automat) retrageri.
1) Cum se cumpără Bitcoin cu Binance?

Binance este cel mai important schimb de criptomonede din lume în ceea ce privește popularitatea si volumul de tranzactionare. De asemenea, a cumpărat popularul portal de informații Coinmarketcap. Pentru o lungă perioadă de timp, a acționat ca o platformă exclusiv în criptografie: trebuia să veniți să depuneți cripto-valute și apoi să le schimbați cu alții. Atunci nu a fost posibil să se depună euro pentru a cumpăra Bitcoin.
În ultimii ani, datorită parteneriatelor bancare, a acceptat și depozite de la clienți în valute fiduciare (euro, USD etc.). Pentru a cumpăra Bitcoin de la ei, primul lucru de făcut este să deschideți mai întâi un cont. Odată ce v-ați dovedit identitatea, există mai multe moduri în care puteți cumpăra Bitcoins. Sub o anumită sumă, nu trebuie să vă dovediți identitatea.
Cea mai evidentă (dar scumpă) modalitate de a cumpăra Bitcoin pe Binance este cu un card bancar. Este ca și cum ai face orice achiziție de pe un site de comerț electronic. La Binance, trebuie să vă bazați pe un comision de 1,8% pentru a cumpăra cu cardul de credit. Pe de altă parte, dacă depuneți fonduri printr-un transfer bancar, nu vă va costa nimic pentru tranzacție. Fiecare tranzacție este apoi facturată cu 0,1%.
Odată ce v-ați creat și validat contul cu Binance, veți putea achiziționa Bitcoins. În meniul de sus, puteți alege modalitatea de plată: printr-un depozit bancar, prin card de debit / credit, în tranzacționare P2P (nerecomandat), cu un portofel electronic sau cu banii deja disponibili pe site.
Prin card de credit, veți fi limitat la o achiziție maximă de 5.000 EUR. Nu este cazul transferului bancar care nu are limită. Pe lângă faptul că puteți cumpăra Bitcoin de la Binance, există alte zeci de criptomonede disponibile.
Acestea fiind spuse, Binance are, de asemenea, o interfață mai sofisticată, care se adresează oamenilor mai familiarizați cu tranzacționarea. În partea stângă, aveți carnetul de comenzi cu comenzile de cumpărare și vânzare pe platformă. În partea dreaptă, aveți o listă cu alte monede electronice, precum și toate ultimele ordine executate pe Bitcoin (dreapta jos).
În mijlocul interfeței, puteți vedea prețul Bitcoin și o histogramă de volum. Mai jos este consola care vă permite să cumpărați Bitcoin. Spre deosebire de cealaltă interfață prezentată mai sus, aceasta vă permite să faceți mai multe lucruri. Vă permite să plasați comenzi „de piață”, comenzi „limită” și comenzi stop-limit.
Binance este platforma care oferă cel mai mare număr de criptomonede de tranzacționat. Acestea fiind spuse, pentru un novice, poate fi înfricoșător. Într-adevăr, poate fi foarte complex, iar interfața sa nu este întotdeauna cea mai ușor de înțeles. Acestea fiind spuse, Binance a făcut un efort real pentru a ajunge la publicul larg.
2) Cum se cumpără Bitcoin cu Coinbase?

Acum că am văzut cum să cumpărăm Bitcoin de pe Binance, să trecem la Coinbase . Platforma americană s-a gândit la UX cât mai mult posibil pentru a oferi o călătorie simplă și confortabilă celor 43 de milioane de clienți verificați. Coinbase este considerat „Apple of Cryptocurrency ” cu o interfață intuitivă și plăcută. Începătorii se vor familiariza rapid cu site-ul (sau cu aplicația).
La fel ca în cazul Binance, va trebui mai întâi să vă înregistrați pe site pentru a putea apoi cumpăra Bitcoin. După ce v-ați înregistrat, v-ați validat identitatea și ați creditat bani în cont, veți fi gata să „pariați” pe criptomonede.
Interfața este probabil cea mai intuitivă de pe piață, după cum puteți vedea mai jos. Coinbase are, de asemenea, o versiune Pro, care amintește de interfața avansată Binance. În funcție de profilul dvs., puteți alege intre cele doua. În mod implicit, dacă alegeți versiunea standard a site-ului Coinbase (disponibilă și pe mobil), acesta vă va costa 1,49% din sumă. Sub 200 €, se aplică costuri fixe.
În cele din urmă, Coinbase este mai scump decât Binance în ceea ce privesc taxele. Acestea fiind spuse, pentru confortul pe care îl aduce, mulți utilizatori sunt tentați să meargă la Coinbase. Această platformă americană reglementată are un succes imens, cu peste 43 de milioane de clienți pe credit. Este reperul mondial și va deveni public. În Romania, este, de asemenea, un jucător de referință cu o interfață intuitiva, dar din pacate inca nu este tradusa si in romana. În cele din urmă, costurile sunt destul de marginale atunci când cunoașteți volatilitatea criptomonedelor.
Pentru începători, este evident că Coinbase va fi alegerea preferată pentru cumpărarea Bitcoin. Platforma oferă, de asemenea, toate cele mai populare cripto-valute ale momentului. Dacă preferați să utilizați o aplicație mobilă simplă și intuitivă, soluția ZenGo vi se potrivește. Aceasta este ceea ce vom vedea mai jos în ghid.
3) Cum se cumpără Bitcoin cu ZenGo?

Dacă doriți să cumpărați Bitcoin și să vă urmăriți cu ușurință câștigurile de pe telefon, ZenGo este o aplicație perfectă (iOS și Android). Este gratuit și durează doar 19 secunde pentru a crea un cont . Puteți să-l descărcați și să-l testați (gratuit) pentru a vedea cum arată și pentru a vă hotărî: nu vă va cere date personale.
Din punct de vedere al experienței utilizatorului, acesta este unul dintre cele mai eficiente de pe piață. ZenGo este, de asemenea, cunoscut pentru faptul că are un sistem de rezervă (backup) bazat pe recunoașterea facială cuplat cu o copie de siguranță criptată pe un serviciu Cloud (iCloud, Drive, Dropbox). Odată ce ați instalat aplicația, acesta este primul pas în securizarea contului. Nu ratați acest pas, este crucial.
Totul se foloseste la îndemâna oricui: puteți cumpăra Bitcoin, îl puteți vinde, puteți vedea prețul și îl puteți schimba cu alte criptomonede. În aplicație, aveți elementele esențiale pentru a deține și a investi în Bitcoin pe termen mai mult sau mai puțin lung. Pentru începători, acesta este un instrument bun.
În lunile următoare, ZenGo intenționează, de asemenea, să elibereze un card de plată (debit). Acesta va fi conectat la contul dvs. și la soldul aplicației. Veți putea folosi Bitcoin-urile achiziționate pentru a le cheltui în toate magazinele tradiționale. În ceea ce privește comisioanele, acestea sunt mai mari decât printre ceilalți jucători menționați mai sus. Acestea fiind spuse, simplitatea are un preț.
În acest caz, ZenGo lucrează cu un partener terț, MoonPay, pentru a procesa tranzacțiile. Dacă cumpărați Bitcoin cu un card bancar, acesta vă va costa 5,99% din tranzacție. Dacă efectuați un transfer bancar în contul dvs. ZenGo, acesta vă va costa 1,99% comision pe tranzacție. De asemenea, rețineți că, dacă convertiți o criptomonedă în alta, aceasta vă va costa 0,75%.
Ce este CFD pe Bitcoin?
Fie că este vorba de Binance, Coinbase sau ZenGo (acestea nu sunt CFD-uri), dețineți Bitcoin-urile pe care le-ați achiziționat. Acest lucru implică faptul că puteți face cu ei orice doriți: puteți alege foarte bine să le trimiteți la un alt schimb de criptocurrency sau la portofelul de stocare. Toate cele trei platforme oferă acum o metodă sigură pentru stocarea jetoanelor sale, dar puteți utiliza portofele offline, cum ar fi Ledger.
Este extrem de important să cunoașteți proprietarul Bitcoin. În cazul celor trei platforme pe care vi le-am prezentat mai sus, veți fi oficial proprietarul acestor criptomonede. Este diferit dacă mergeți la o platformă de tranzacționare CFD ( Contract for Difference ) pe Bitcoin.
Unul dintre cei mai renumiți jucători este eToro, care nu ezită să lanseze campanii de marketing agresive pentru a-și promova serviciile. Această platformă nu vă permite să cumpărați și să dețineți în mod oficial Bitcoin. Pe de altă parte, cu produsul său financiar, vă permite să aveți expunere la volatilitatea prețului Bitcoin. Ar trebui privit ca un instrument pentru specularea criptomonedelor mai degrabă decât un instrument pentru cumpărarea de Bitcoin.
Prin urmare, nu numai că nu veți fi deținătorul Bitcoin, dar este și mai riscant. Într-adevăr, aceste platforme de tranzacționare oferă mecanisme pentru a avea pârghie asupra prețului criptomonedelor. Prin urmare, potențialul de câștig este mai mare, dar pierderile sunt, de asemenea, mai mari. Cu ceva timp în urmă, AMF (autoritatea de reglementare a pieței financiare din Franța) a subliniat că aproape 95% dintre francezi își pierd banii atunci când tranzacționează CFD-uri. (Din romania nu avem date, dar cu siguranta si noi aveam pierderi, statisticile legate de frata au fost preluate dintr-un comunicat de presa) Prin urmare, este mai bine să investiți în Bitcoin direct și pe termen lung.
Declarați profiturile dvs. Bitcoin către autoritățile fiscale
În ultimii ani, Bitcoin a fost considerat un activ ale cărui câștiguri de capital sunt impozabile în Romania. Cu alte cuvinte, dacă ați cumpărat Bitcoin la un moment dat și îl vindeți mai mult la un moment dat T + 1, veți fi taxat pe câștig. Este obligatoriu să declarați că câștigurile sale de capital în criptomonede (dincolo de Bitcoins) respectă legislația romaneasca.
Dacă ați obținut un profit mai mic pe tranzacțiile dvs., veți fi scutiți de impozite. Prin urmare, va fi necesar să restituie statului 10% din toate câștigurile de capital pe Bitcoin.
În ultimii ani, „stablecoins” au crescut. Fie că este vorba de Tether, USDC sau EUR-L, acestea sunt criptomonede care sunt corelate 1: 1 cu monedele fiat (în acest caz, dolarul SUA pentru aceste două exemple). Cu alte cuvinte, este ca și cum ai deține dolari, dar este în continuare criptomonedă. Dacă deținerile dvs. sunt în monede stabile, autoritățile fiscale nu vă vor impozita. Acestea fiind spuse, în ziua în care doriți să vă recuperați banii din contul dvs. bancar clasic, va trebui să treceți prin autoritățile fiscale.
Întrebări frecvente despre Bitcoin
Aveți încă câteva întrebări despre cum să cumpărați Bitcoin? Mai jos, am enumerat principalele întrebări care ne-au fost aduse de comunitatea noastră. Cu toate acestea, dacă aveți totuși întrebări cu privire la criptomonede, platforme de tranzacționare sau cumpărarea de Bitcoin, vă rugăm să nu ezitați să ne contactați – fie prin e-mail, fie prin zona de comentarii de mai jos, ori prin grupul nostru de facebook.
De ce prețul Bitcoin diferă între site-uri?
Dacă comparați prețul Bitcoin pe Binance, Coinbase și ZenGo cu un moment T, veți vedea că acestea pot varia ușor. În acest caz, moneda electronică este descentralizată: nu există, așadar, un singur preț unic, dar fiecare platformă își afișează prețul în funcție de tranzacțiile înregistrate. Traderii profesioniști arbitrează între platforme și, în cele din urmă, diferența este întotdeauna minimă.
De unde să cumpărați cu ușurință Bitcoin?

Dacă doriți să cumpărați Bitcoin în cel mai simplu mod, va trebui să mergeți la Coinbase sau ZenGo. Prima oferă o interfață web (și mobilă), în timp ce a doua este doar pe smartphone-uri. Înregistrarea durează doar 19 secunde și apoi puteți cumpăra Bitcoin. Aplicația este ultra sigură, cu un sistem de recunoaștere facială care vă va garanta proprietatea asupra Bitcoins.
Care sunt taxele aplicate tranzacțiilor?
Platformele percep o taxă pentru fiecare tranzacție pentru a asigura buna funcționare și securitate. Este nevoie de taxe între 0,1% și 6%, în funcție de partenerul pe care îl alegeți. În orice caz, știți că cumpărarea Bitcoin cu cardul de credit vă va costa mai mult decât dacă efectuați un transfer pe platformă. Acestea fiind spuse, este mai ușor și mai rapid.
Sunt scam-uri CFD-urile Bitcoin?
Nu, CFD-urile Bitcoin nu sunt scameri. Pe de altă parte, aceste produse financiare sunt extrem de speculative și riscă să vă determine să vă pierdeți capitalul foarte repede. Mai bine să favorizați o achiziție de Bitcoin direct. CFD-urile vă vor oferi expunere la mișcarea prețurilor Bitcoin, dar, prin urmare, nu veți deține oficial criptomoneda.