De ce scade pretul criptomonedelor Bitcoin, Ethereum si Dogecoin

By
Marian Ciobanu
Redactor-șef
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce...

Bitcoin, Ethereum, Dogecoin și majoritatea criptomonedelor înregistrează o scădere bruscă a prețului lor. Originile acestei noi faze bearish sunt noile amenințări de reglementare formulate de China. Amintind o poziție adoptată din 2017, Beijing avertizează băncile chineze: este interzisă furnizarea de servicii investitorilor care mizeaza pe criptomonede.

Condus de investițiile succesive ale lui MicroStrategy și Tesla sau de anunțul istoric PayPal, Bitcoin a crescut la peste 60.000 de dolari în aprilie. Ca întotdeauna, regina criptomonedelor a tras cele mai multe monede, inclusiv Ethereum, Litecoin, Binance Coin sau Dogecoin.

Ulterior, prețul Bitcoin s-a stabilizat între 30 și 40.000 de dolari. De atunci, moneda digitală a fluctuat în această zonă de preț. În ultimele ore, prețul s-a concentrat chiar în jurul a 32.000 de dolari în fața presiunii de vânzare. Aceeași poveste cu altcoins. După ce a urcat în jur de 4.500 de dolari, Ethereum s-a retras sub pragul de 2.000 de dolari.

Recent, o serie de anunțuri din China au provocat prăbușirea prețului majorității criptocasurilor. Luni, 21 mai 2021, Banca Populară Chineză a ordonat băncilor chineze și serviciilor de plată mobile să nu mai ofere un cont bancar sau servicii bancare unei persoane care a investit în Bitcoin, Ether sau altă monedă digitală.

„Tranzacțiile valutare virtuale și activitățile speculative au perturbat ordinea normală a economiei și a sistemului financiar”, susține Banca Populară Chineză. Banca centrală chineză solicită, de asemenea, organizațiilor bancare să sporească supravegherea investitorilor pentru a identifica persoanele care tranzacționează criptomonede. Băncile chineze și serviciile de plată mobile, cum ar fi Alipay, s-au conformat imediat orientărilor.

Anunțul sperie mulți investitori. Cu toate acestea, acesta este doar un memento al măsurilor deja în vigoare din 2017 . Autoritățile chineze au încercat evident să sperie persoanele care continuă să tranzacționeze monede digitale pe teritoriul lor.

În paralel cu acest apel la comandă, China continuă să-și reprimeze minerii Bitcoin. După ce a emis mai multe avertismente împotriva fermelor miniere, Beijingul le-a cerut furnizorilor de energie electrică să taie electricitatea companiilor suspectate ca ar fi miniere. Aceste măsuri au afectat și prețul criptomonedelor.

Etichetat:
Distribuie acest articol
Redactor-șef
Urmăriți:
Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.