De cele mai multe ori, telefonul se încălzește și nu știm care este cauza. Fie problema este de la dispozitiv, fie aceasta are loc din pricina faptului că unele aplicații suprasolicită sistemul. Uneori, și de la un simplu videoclip pe care-l urmărim, smartphone-ul se poate înfierbânta. Este un pic cam greu de găsit soluția la această problemă, dar noi îți venim în ajutor. Așadar, să vedem ce se poate face.

Motive obișnuite pentru care telefonul se supraîncălzește

De obicei, supraîncălzirea telefonului are o cauză banală. Acest lucru poate include utilizarea excesivă sau uitarea unei funcții precum Bluetooth, NFC Date mobile sau GPS activată.

Ca o primă soluție, poți încerca să închizi toate aplicațiile recente și să dai un restart la telefon (da, știu că poate părea penibil, însă uneori funcționează).

Alte motive obișnuite din cauza cărora smartphone-urile se încălzesc sunt:

 • Luminozitatea prea ridicată;
 • Conexiunea Wi-Fi sau Date mobile activate pentru o perioadă îndelungată de timp;
 • Te-ai jucat prea mult (până la urmă nu e o consolă sau un PC).

Înainte de a continua trebuie văzut care parte a telefonului se supraîncălzește și care nu. În limite normale, acest lucru nu ar trebui să se întâmple.

Un alt lucru pe care trebuie să-l înțelegi este să nu confunzi un dispozitiv cald cu unul extrem de fierbinte. După 15 minute de jucat, o mică încălzire este ceva normal. Dacă îți este afișată o alertă în privința temperaturii prea mari, atunci trebuie să iei treaba în serios.

Motive neobișnuite pentru care telefonul se supraîncălzește

Utilizarea camerei

Telefoanele echipate cu camere performante se pot supraîncălzi. Asta nu se aplică în toate cazurile fiindcă depinde de câțiva factori:

 • Rezoluția selectată
 • Luminozitatea
 • FPS-urile (în cazul filmării)

De exemplu, am filmat recent un videoclip și m-am trezit că smartphone-ul are o temperatură foarte ridicată.

În acest scenariu, dispozitivul meu se afla într-o husă de piele de tip flip. Acesta a fost situat și în lumina directă a soarelui, deși carcasa l-a protejat puțin.

În timp ce foloseam setări de cea mai înaltă calitate pe cameră, iar videoclipul a durat aproximativ 20 de minute, a fost totuși o surpriză să primesc un avertisment că telefonul se va opri din cauza supraîncălzirii.

Având în vedere această întâmplare, cazurile nu sunt foarte izolate, poate să ți se întâmple și ție.

Telefonul merge greu și se încălzește foarte tare

Există două variante. Dispozitivul este învechit și nu mai face față, ori are un virus. Până la urmă, pe hackeri nu-i interesează ce se întâmplă cu el, ci datele care se află în interiorul său și colectarea lor în timp real.

Este suficient să scrii pe Google Play „Antivirus” și să descarci unul care să-ți facă diagnosticul.

De vină poate fi și husa

Ce carcasă folosești ca să-ți protejezi smartphone-ul? Îți recomand să o dai jos pentru o perioadă să vezi dacă mai ai parte de problemă. Cele mai multe huse izolează și face ca temperatura ridicată să nu poată fi emanată cu ușurință de telefon. Așadar, bagă de seamă și acest lucru.

Verifică bateria și cablul de alimentare

Un alt aspect de luat în considerare este cablul de alimentare și bateria.

Dacă deții un telefon mai vechi care a fost încărcat de foarte multe ori de-a lungul timpului (ideal ar fi să nu-l încarci mai mult de 80-90% pentru a menține viața bateriei), atunci supraîncălzirea poate apărea.

Pentru a nu face pagube în buget, prima oară înlocuiește cablul (unul de calitate, nu o chinezărie) iar dacă problema persistă, atunci schimbă-i bateria.

Moduri prin care să-ți aduci telefonul la temperatura normală și cum să o menții

Iată ce poți face pe scurt:

 • Scoate husa
 • Intră în modul avion pentru a dezactiva toate conexiunile
 • Ferește-l de bătaia directă a soarelui
 • Redu nivelul luminozității

Ca să previi supraîncălzirea, încearcă următoarele metode:

 • Activează modul Battery Saver
 • Curăță telefonul de fișiere nedorite și nefolositoare
 • Folosește Wi-Fi-ul, Bluethoot-ul, GPS-ul și NFC-ul doar la nevoie. Nu le lăsa deschise non-stop.

Dacă respecți cele de mai sus, ar trebui ca telefonul tău să nu se mai încălzească extrem de tare. În caz contrar, du-l la un service autorizat sau trimite-l în garanție.

Păstrarea unei temperaturi normale este benefică pentru durata de viață a bateriei. Ca măsură de precauție, cele mai multe dispozitive sunt concepute să nu ajungă la temperaturi înalte. Acum depinde ce smartphone deții… Alte două cauze de ultimă instanță mai pot software-ul sau defecțiunea hardware.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.