Descarca Certificatul European COVID, cum il descarci pe telefon si ce trebuie sa stii despre el

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
8 Min
Descarca Certificatul European COVID
Descarca Certificatul European COVID

Descarca Certificatul European COVID – Vă vom explica cum să descărcați Certificatul European COVID, astfel încât să îl puteți purta întotdeauna cu dvs. atunci când veți călători. Certificatul digital Covid este instrumentul cu care Uniunea Europeană dorește să faciliteze călătoriile în vremuri de pandemie, un mod în care se poate dovedi că persoanele sunt vaccinate sau au avut COVID-19 ori au un test negativ de covid.

Ideea este că daca descarcati certificatul si il aratati autoritatilor puteți evita anumite teste sau carantine la destinațiile dumneavoastră. Nu va fi un certificat obligatoriu, nu trebuie să îl purtați, dar dacă nu îl aveți, va trebui să vă supuneți măsurilor sanitare pe care le are țara în care călătoriți și aceasta poate fi efectuarea unui test PCR la sosire sau chiar trebuie să treceti printr-o o carantină.

Descarca Certificatul European COVID

Indiferent de telefonul pe care il aveti, exista o modalitate extrem de simpla de descarca Certificatul European de Covid, iar mai jos veti avea pasii necesari pentru a putea avea acest certificat.

 • Intrati pe site-ul certificat-covid.gov.ro – Completati cu ADRESA DE MAIL, apasati pe castua NU SUNT ROBOT apoi pe butonul AUTENTIFICARE
Descarca Certificatul European COVID
 • Mai departe, trebuie sa va verificati email-ul, indiferent de serviciul de mail pe care il folositi acesta va veni intr-un timp foarte scurt, puteti intra pe mail direct din aplicatia aferente, sau puteti apasa pe SCURTATURA CATRE EMAIL
Descarca Certificatul European COVID
 • Imediat ce ati intrat in serviciul de mail pe care il aveti, veti observa un mail nou despre Certificatul European de Covid, intrat pe acesta, iar ca in imaginea de mai jos, veti observa doua modalitati de validare a contului, unul este sa apasati direct pe AUTENTIFICARE a doua este de a apasa pe link-ul din subsolul paginii.
Certificatul European COVID
 • Din acest moment trebuie iar sa declarati ca nu sunteti robot, de obicei acest pas dureaza un pic, dupa cum ati vazut si la primul pas, apoi va trebuii sa treceti de aceasta pagina.
 • Dupa ce ati trecut de pagina cu „Nu sunt robot”, puteti completa cu mare atentie toate datele dumneavoastra personale. De indata ce ai trecut si de acest pas, totul ar trebuii sa fie in regula si sa ai certificatul European de covid.
 • Sunt doua metode prin care poti avea acces rapid la certificatul European de covid, unul este sa ai o scurtatura in meniul telefonului catre pagina cu certificatul, si a doua este ca poti opta sa descarci un fisier PDF care atesta faptul ca ai un certificat European de Covid.
 • In cazul in care alegi sa Descarci Certificatul European Covid, il vei gasi in meniul „Downloads”

Acestia sunt pasii simpli de a avea propriul Certificat European de Covid, in cazul in care pasii de mai sus ti se par prea grei, lasati-ma sa stiu acest lucru printr-un raspuns la rubrica de comentarii, explicati problemele de care dat si voi oferi in acest articol mai multe solutii, poate voi face chiar si un video pe viitor.

Ce tipuri de certificate Covid mai există

Când ne referim la Certificatul Covid, ne referim într-adevăr la un set de instrumente și nu doar la unul. Există trei tipuri de certificate pentru acreditarea diferitelor metode cu care puteți ști dacă sunteți liber de Covid, deși vestea bună este că obțineți și descărcați cele trei tipuri în același mod, lucru care facilitează foarte mult întregul proces.

Motivul pentru care există trei tipuri este acela că a fi avut boala sau a fi vaccinat nu este același lucru cu simplul test PCR sau antigen care este negativ. Vaccinul este mai fiabil decât orice test și, deși cele trei certificate vă pot economisi documentele, este logic să se facă distincții dacă aceste informații sunt valoroase. Acestea sunt cele trei tipuri de certificate pe care le veți putea solicita și descărca:

Certificat de vaccinare: Este un certificat care certifică faptul că sunteți vaccinat de unul dintre vaccinurile acceptate de Uniunea Europeană, care sunt Pfizer-BioNTech, Moderna, AstraZeneca sau Jannsen. Certificatul va indica numărul de doze pe care le aveți și data vaccinării.

Certificat de test Covid-19 negativ: Este un certificat care demonstrează că ați făcut un test PCR sau antigen și au dat un rezultat negativ. În el, va apărea data și ora la care ați făcut testul, centrul în care ați făcut testul și rezultatul. Descarca Certificatul European COVID

Certificat de recuperare: este un certificat care certifică faptul că ați avut COVID-19. În el, va apărea data la care ați avut un rezultat pozitiv al COVID, care a fost momentul în care ați fost infectat, și emitentul certificatului care atestă că ați depășit virusul și datele.

Intrebari frecvente despre descarcarea certificatului european de covid

Cat timp dureaza descarcarea certificatului de covid?

Prin metoda prezentata in acest articol, poti avea certificatul European de covid si intr-un minut, dar, in cazul in care a trecut o ora si nu l-ai primit, intra pe platforma sa reia pasii de la 0. Teoretic in maxim 30 de minute cu tot cu completarea formularului ar trebuii sa ai Certificatul tau European de Covid.

Exista o aplicatie pentru Certificatul European de Covid?

In Romania nu exista, totusi in alte state ale UE, exista, nu trebuie sa ne complicam deocamdata pentru a gasi solutii cu aplicatii din alte state, pentru ca pe platforma romaneasca putem obtine un certificat extrem de rapid si sigur.

Certificatul European de Covid este sigur?

Da, este sigur si a fost conceput special pentru a facilita deplasarea in Europa a turistilor dar si a lucratorilor. Site-ul web nu are virusi si este sigur 100% din toate punctele de vedere, aceasta este metoda noastra recomandata de a obtine acest certificat Covid.

Certificatul European COVID

Modul de lucru este următorul. Va trebui să solicitați certificatul digital Covid, un proces pe care îl puteți face în două moduri diferite. Când îl solicitați, certificatul vă va fi trimis într-un fișier PDF care conține informațiile dvs. QR, pe care le puteți descărca pentru a le lua cu dvs. pe mobil sau pe alt dispozitiv. În plus, în majoritatea cazurilor vi se va oferi și un certificat pe hârtie, care vă va fi trimis prin mail.

In acest articol, mai sus, mai exact, v-am explicat cum puteti avea un certificatul european de covid in cel mai simplu mod. Daca totusi nu reusesti in a Descarca Certificatul European COVID, va asteptam la rubrica de comentarii, incercam sa raspundem la toate intrebarile.

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Un Comentariu
 • Buna ziua.
  Numele meu este Samartinean Mihai .Intrebarea mea este Dupa cate zile de la testul pozitiv pot sa descarc certificatul verde,sau dupa cate zile dupa ce ies din izolare pot sa descarc certificatul verde .
  Va multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.