Despre compoentele pc

Despre compoentele pc
Despre compoentele pc

Un computer, cunoscut și ca pc sau calculator, este compus din componente. Fie că este asamblat de o anumită firmă sau acasă de cei pasionați, el are nevoie de anumite componente pentru a funcționa. Toate componentele sunt importante și au rolul lor. Mai jos vor fi afișate componentele unui pc dar pentru mai multe informații vă recomand să citiți și acest articol legat de componetele pc. Conține informații utile și principalele magazine de pe care puteți achiziționa componente pc. Așadar, ce componente există pentru un pc ?

Placa de bază – Pe acest dispozitiv electronic vor fi conectate toate celelalte componente ale pc-ului. Putem spune că este cea mai importantă componentă a pc-ului. Pe placa de bază vor fi conectate componente precum: procesorul, ssd-ul sau hard-ul, placa video, plăcuțele de memorie ram, placa de sunet în anumite caz-uri, sursa, dvd-writer-ul, ventilatoarele sau coolerele. Prețurile variază în funcție de brand și specificații.

Procesorul – Este „creierul” calculatorului. Are funcția de prelucrare a informațiilor. Este un sistem electronic structurat funcțional. Principalele branduri de procesoare pentru calculator sunt Intel și Amd. Procesoarele Intel au nevoie de o placă de bază cu socket separat față de intel. În ultima vreme, Amd se remarcă prin procesoarele sale din seria Ryzen care oferă performanță și cel mai bun raport calitate preț.

Citeste si:  Componente electronice

Memoria Ram – Se mai numește și memorie vie conform Wikipedia. Este un mecanism de memorare a datelor ce pot fi utilizate de un echipament eletronic. Ram este prescurtatrea de la Random Acces Memory. În traducere memorie cu acces aleator. Memoriile ram sunt de mai multe tipuri și anume: sdram, ddr1, ddr2, drr3 și ddr4. Ddr4 este ultima generație. Frecvențele de lucru diferă de asemenea la fel și latența.

Placa video – Este o componentă cu rolul de a genera imagini către monitor. Este utilă mai ales în rândul gamerilor, majoritatea jocurilor având nevoie pentru o rulare optimă de o placă video dedicată. Cele mai importante branduri sunt Nvidia și Amd. Nvidia se remarcă prin modelele RTX iar Amd prin seria 5500, 5600 Xt sau 5700.

SSD/HDD – Sunt componentele folosite pentru stocare. HDD-ul a fost primul apărut dar SSD-ul a devenit popular pentru viteza de prelucrare. SSD-urile sunt mai scumpe dar se remarcă prin fiabilitate și rapiditate.

Citeste si:  Redmi Note 10X si 10X Pro sunt anuntate cu dual sim 5G

Carcasa – Aceste componente enumerate mai sus au nevoie și un spațiu pe care să fie încorporate. În carcasă vor fi regăsite toate componentele enumerate mai sus.

Sursa de alimentare – Computerul are nevoie și de electricitate iar acest lucru se face cu ajutorul sursei. în funcție de nevoile componentelor, alegem sursa. Ele sunt clasificate îndeosebi în funcție de puterea lor în W. Cele mai populare fiind cele între 500 și 800 W.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
10094519060061

In curand vei putea distribui povestile de pe Facebook pe Instagram

Articolul următor
WhatsApp

'WhatsApp Fake' depaseste Facebook-ul in unele tari

Postări Asemănatoare
Total
0
Share