ŞtiriTehnologie

Diferențele dintre Windows 11 și Windows 10 au fost detaliate: vin îmbunătățiri mari

Microsoft va lansa pe 5 octombrie Windows 11. Noul sistem de operare va fi cel mai optimizat sistem de operare Windows din punct de vedere al securității dintre toate Windows-urile realizate vreodată. Datorită TPM 2.0, acesta va oferi securitate utilizatorilor care nu au acces la actualizări de securitate, reducând în același timp consumul de resurse al aplicațiilor neimportante.

Eficiența sistemului crește

Diferențele dintre Windows 11 și Windows 10 au fost detaliate

Compania permite scalarea performanței în aplicațiile care vor rula în prim-plan, în timp ce performanța poate fi atinsă chiar și atunci când CPU – ul este sub sarcină mare. Noul sistem de operare, care partajează automat resurse pentru aplicațiile care sunt deschise ulterior, va economisi 30 % în memorie .

Microsoft oferă optimizare în cadrul arhitecturii nucleului hibrid în viitoarea familie Intel a 12-a generație. Spunând că nucleele care vor oferi „Performanță” și „Eficiență” si vor funcționa în armonie, compania va sprijini noi arhitecturi.

Funcție de sleep îmbunătățită

Diferențele dintre Windows 11 și Windows 10 au fost detaliate

Pe lângă toate acestea, compania dezvoltă și mecanismul de reluare din modul sleep, care păstrează prioritatea aplicației, hardware – ul având o secvență specială de deblocare. Windows 11 va reduce timpul de participare cu 25 %, în timp ce trece la starea de trezire, reducând în același timp timpul de autentificare Windows Hello cu 30 %. Cu numele „ Întotdeauna activat ”, această caracteristică va permite computerelor certificate Windows 11 să răspundă la fel de repede ca telefoanele.

Lucrând pentru a reduce spațiul total pe disc al sistemului de operare, compania va permite aplicațiilor încorporate să fie deschise pe web sau sub formă comprimată în timpul primei porniri. Cu aceasta, activitatea de fundal a aplicațiilor interne va fi redusă la minimum și nu va fi pusă la coadă pentru actualizări.

Compania, care a trecut la un singur sistem major de actualizare în loc de opțiunea de actualizare partajată de două ori pe an, pe care am văzut-o în Windows 10 , pare să ofere o experiență fluentă utilizatorilor cu procesoare TPM 2.0, Ryzen 2000 / Intel 8th Generation de mai sus cu Windows 11.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef la Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment, ştiinţă şi jocuri video. A fost fondator și redactor-șef la BetIT (2014-2018), iar din 2019 conduce Geeki.ro, un portal de știri IT&C și articole despre Hi-Tech și gaming.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare