DJI este cea mai mare companie din lume producătoare de vehicule aeriene fără pilot, cunoscute drept drone, totuşi dji nu fabrică doar drone ci și gimbal-uri pentru camere, platforme de zbor, camere de supraveghere, sisteme de propulsie, stabilizatoare dar şi sisteme de control al zborului. Valoarea companiei fiind în 2018 de 15 miliarde de dolari.

Lucruri pe care probabil nu le ştiai despre DJI

În Paris, Franta în timpul incendiului catedralei Notre Dame, pompierii au folosit drone DJI pentru a monitoriza evoluţia incendiului şi pentru a identifica cele mai bune poziţii pentru stingerea focului. Prin pilotarea dronelor DJI Mavic Pro şi Matrice m210, deasupra catedralei, aceştia au reuşit să obţină date esenţiale pentru stingerea focului.

Lider mondial

DJI în momentul de faţă este lider mondial în domeniul dronelor, furnizând în jur de 70% din dronele disponibile pe piaţă, ceea ce îi transforma în liderul absolut în producerea şi vânzarea dronelor.

Cum a apărut?

Compania a luat naştere în urma unui proiect de cercetare, Frank Wang pune bazele companiei care avea să devină lider de piaţă în anul 2006, pe atunci acesta încă locuia într-o cameră de cămin, fiind un student al Universităţii de Ştiinţă şi Tehnologie din Hong-Kong, unde i-au fost acordaţi 2300 de dolari pentru cercetarea sa în domeniul Dronelor.

Din cauză că nu reuşeau să lucreze din camera de cămin, Wang împreună cu doi colegi de clasă au decis să închirieze un mic spaţiu de birou în Shenzhen. La început aceştia aveau atât de multă muncă şi documentare de făcut, în cât au fost nevoiţi să renunţe la mare parte din cursuri pentru aşi dedica timpul special pentru noul lor business. În prezent, Frank are o avere de 5.4 miliarde de dolari, fiind locul 325 în topul celor mai bogaţi oameni ai lumii.

Guvernul Statelor Unite avertizează companiile care folosesc dronele produse de DJI că ar putea fi folosite pentru spionare iar informaţiile obţinute să fie trimise guvernului Chinez. Departamentul securităţii interne a statelor unite, a emis o alertă pentru industrie cu privire la presupusele pericole de spionaj pe care le-ar putea face dronele, care conform celor spuse de ei, ar putea trimite informaţii sensibile guvernului chinez. Dar totuşi trebuie ţinut cont faptul că nu au nici un fel de dovadă, este doar o presupunere.

Dronele lor au fost şi sunt folosite în continuare atât în industria muzica cât şi în cea cinematografica, fiind utilizate în producţii TV precum American Ninja Worrior, Game of Thrones, The amazing race şi multe altele. Primind de asemenea premiul Emmy pentru Tehnologie şi Inginerie în 30 August 2017

Armata americană foloseşte dronele companiei DJI în misiuni de spionare şi colectare de informaţii sau fotografierea unei zone pentru dezvoltarea unor planuri de asalt eficiente. Dar datorită guvernului statelor unite şi a securităţii de stat, armata nu mai poate folosi drone DJI până când se clarifică treaba cu acuzaţiile de furt de informaţii.

Arenă

Cei de la DJI și-au deschis prima arenă de drone lângă oraşul Seoul din Coreea de Sud în 2016. Producătorul a dorit să creeze loc în care entuziaști ai zborului cu dronele pot învăţa noi trucuri îşi pot practica abilitățile de zbor. Stațiunea de 1400 de metri pătrați din Coreea are un circuit iluminat cu LED-uri, stații de lucru unde pasionații pot face unele reparații și pot încărca bateriile.

DJI a deschis, de asemenea, o arenă în Tokyo, Japonia. Compania se ocupa de arenă în parteneriat cu Japan Circuit. Arena are o gamă completă de produse DJI, suport tehnic și un circuit reglabil în care entuziaștii aerieni pot practica într-un mediu controlat. Probabil peste vreo 10 ani vor avea o arenă şi în România.

DJI oferă între 100 şi 30.000 de dolari pentru orice hacker care reuşeşte să găsească defecte sau modalităţi de exploatare a software-ului folosit în dronele lor. În funcţie de cât de semnificativă este exploatarea găsită cu atât mai mare devine recompensa.

Acest articol este facut de catre WorldFacts, un canal de YouTube foarte interesant. Puteti ajuta canalul printr-o mica donatie pe Patreon sau macar un subscribe la canal daca ti-a placut acest articol si video-ul de mai sus.

Link-uri:

Distribuie

Scrie ceva...