Doua resurse naturale folosite la baza de recuperare medicala de la Poiana Campina-Sanconfind

Recuperarea medicala este specialitatea care se ocupă cu tratamentele sistemului osteo-muscular şi articular, prin diminuarea afecţiunilor, cu ajutorul unor factori fizici şi naturali.

La Sanconfind recuperarea medicală îmbină atât factorii fizici: kinetoterapia, fizioterapia, masajul cât şi băile cu doi factori naturali: apa sărată de izvor, captată, şi nămolul de Techirghiol.

Cele două resurse naturale există în baza de recuperare medicală şi tratament în stare pură: apa sărată , cu o concentraţie de săruri de  321 g/l , vine de la izvorul natural din Poiana Câmpina, aflat la 2 km distanţă de baza de recuperare şi tratament. Nu are nici un adaos de substanţe, este încalzită la 33 de grade şi filtrată cu ultraviolete, astfel încât microorganismele nocive nu pot rezista în ea.

Beneficiile apei din baza de recuperare medicală de la Sanconfind sunt nenumrate: afecţiuni articulare, reumastimale de tip inflamator, musculare, osteoporoza, oboseală şi stress etc.

Nămolul de Techirghiol este adus cu cisternele de la Constanţa şi păstrat în condiţii speciale pentru a nu-şi pierde proprietătţle curative.

Beneficiile nămolului sunt diverse, având în vedere că a fost premiat în trecut ca cel mai bun nămol din Europa: se recomandă în oseoporoză, reumatism abarticular, hernia de disc, afecţiuni post-operatorii, tratamente post protezare. Este bogat în minerale și coloizi organici. Prin acţiunea microorganismelor, nămolul poate vindeca multe boli osteo-musculare. Contracturile musculare, durerile articulare şi oboseala dispar când corpul este învăluit în “catifeaua neagră”, aşa cum mai este supranaumit nămolul. Și nu este doar o metaforă, ci chiar un real efect de catifelare a pielii.

Procedurile cu nămol intalnite în baza de recuperare medicală şi tratament de la Poiana Câmpina Sanconfind sunt:  băi, împachetări şi masaj. Procedurile de recuperare cu apăă de izvor sunt: hidrokinetoterapie şi băi sărate la cadă.

Hidrokinetoterapia în apă sărată de izvor se face la Sanconfind în trei bazine dedicate, unul principal, unul de mers contra curent şi unul pentru copii. Copiii pot, de asemenea beneficia de această procedură sarată, obţinând aerosoli recomandaţi în afecţiunile pulmonare. Si adulţii, însoţitori, se pot bucura, de aceleaşi beneficii. Hidrokinetoterapia în apă sărată este recomandată în tratarea majorităţii afecţiunilor aparatului locomotor (degenerative, posttraumatice, tulburări de statică vertebrală, discopatii vertebrale etc), dar şi a unor afecţiuni neurologice.

Un alt beneficiu observat la terapia în apa sarată de la Sanconfind este că efortul cardiovascular este mai mic, deoarece corpul pluteşte în apă iar exerciţiile se fac mai uşor, sub îndrumarea profesorului de sport al bazei de tratament.

Atât procedurile cu apă sărată, cât şi cele cu nămol de Techighiol se fac sub atenta îndrumare a asistentului , maseurului sau a profesorului de sport care recomandă mişcările şi poziţiile corecte pentru remedierea afecţiunilor pacienţilor în suferinţă. Băile la cadă sunt statice, necesitând un timp de 20 minute pentru a obţine efectul dorit, băile în bazin 30-40 minute, masajul cu nămol 40 minute, pentru activarea circulaţiei şi impregnarea acestuia în ţesut, iar împachetările, 20 minute în termocuvertă, la cald.

Distribuie
WhitePress

WhitePress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *