Ecosia lansează propriul browser web ecologic care plantează copaci pentru tine

Ecosia, motorul de căutare cunoscut pentru angajamentul său față de mediu, a marcat recent o etapă importantă în istoria sa. De la înființare, Ecosia a contribuit la plantarea a peste 200 de milioane de copaci în întreaga lume, iar acest număr continuă să crească. Principiul de funcționare al Ecosia este simplu: la fel ca alți concurenți, afișează linkuri sponsorizate în rezultatele căutării. Prin click-urile utilizatorilor pe aceste linkuri, compania generează venituri, pe care le reinvestește apoi în plantarea copacilor în zonele afectate de defrișări.

Extinderea misiunii ecologice prin lansarea propriului browser web

Dorind să meargă mai departe în acțiunile sale, Ecosia a lansat recent propriul browser web. Bazat pe nucleul Chromium, noul browser Ecosia oferă utilizatorilor familiarizați cu Chrome, Edge sau Opera majoritatea funcționalităților cu care sunt obișnuiți. Alegerea acestei baze nu a fost întâmplătoare, Ecosia dorind să atragă o bază cât mai largă de utilizatori.

Michael Metcalf, șeful de produs al Ecosia, a explicat: „Principalul motiv pentru care construim un browser este dorința de a fi acolo unde sunt utilizatorii noștri și de a începe să extindem amprenta utilizării lor durabile. În prezent, expertiza noastră se află în domeniul căutărilor, dar dorim să încercăm și alte aspecte ale navigării web.”

Funcționare similară cu motorul de căutare Ecosia

Noul browser Ecosia funcționează în mod similar cu motorul de căutare. La deschiderea browserului, utilizatorii vor găsi linkuri afiliate către platforme comerciale (asemănător cu Opera). Prin click-urile pe aceste linkuri, utilizatorii contribuie la plantarea de noi copaci. Pagina de start poate fi personalizată pentru a afișa sau a elimina anumite linkuri, în funcție de preferințele fiecărui utilizator.

Browserul web Ecosia este disponibil acum pentru Windows, Mac, Android și iOS, permitând unui public larg să se alăture eforturilor companiei de a combate defrișările și de a contribui la un mediu mai verde, simplu prin navigarea pe internet.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *