Elon Musk
Elon Musk

Omul de afaceri Elon Musk a trimis un e-mail angajaților SpaceX pentru a încerca să liniștească echipa despre noul coronavirus (Covid-19), considerat o pandemie mondială de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), cu peste 6.500 de decese înregistrate.

Conform BuzzFed News, memoriul lui Musk este o scrisoare personală. În ea, CEO spune că a studiat subiectul și a sugerat că „nu se numără printre primele 100 de riscuri pentru sănătate în Statele Unite”. El a spus că decesele cauzate de accidente auto sunt mai multe probabilități decât din coronavirus – asta luând în considerare doar numărul de decese din săptămâna trecută și numai în Statele Unite.

„Cele 36 de decese au fost aproape toate în grupuri cu risc ridicat, în special la persoanele în vârstă care aveau deja probleme de respirație, diabet sau boli de inimă. Aceasta a fost extinsă în unele cazuri, cum ar fi fost blocată pe o navă de croazieră cu acces redus la facilități. spital „, a scris el.

Critici

BuzzFeed News a spus ca experți din domeniul sănătății au criticat dur poziția executivului, după ce toate cele două situații nu ar trebui nici măcar să fie comparate la egalitate: virusul se răspândește cu ușurință, încă nu există un vaccin dezvoltat și rata mortalității crește considerabil de-a lungul săptămânilor.

Musk nu a reușit să numere scalabilitatea bolii, indiferent dacă cei infectați sunt sau nu în grupuri de risc. Italia a înregistrat, de exemplu, 368 de decese într-o singură zi din cauza bolii și a depășit deja 2.000 de decese în țară.

Pe Twitter

Printre oamenii influenți din industria tehnologică, Musk pare să fie unul dintre cei mai mari critici ai strategiilor de conținere și combatere a coronavirusului. La începutul acestei luni, el a folosit Twitter pentru a spune că panica asupra lui Covid-19 a fost „stupidă” – înainte ca președintele american Donald Trump să declare boala o problemă serioasă și să închidă granițele țării.

Duminică trecută (15), Musk a revenit pe Twitter și pare să fi emis o nouă opinie pe această temă: „Frica este ucigașul minții”, o frază a scriitorului Frank Herbert în cea mai cunoscută lucrare a sa, Duna. Extractul original și complet este următorul: „Nu trebuie să-mi fie frică. Frica este ucigașul minții. Frica este o moarte mică care aduce o totală obliterare. Voi înfrunta frica mea. Îi voi permite să treacă prin mine…. Și când va fi plecat, îmi voi întoarce privirea interioară pentru a-i vedea drumul. Unde nu va mai fi frica, nu va mai fi nimic. Numai eu voi rămâne „.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.