Ericsson se opune interdicțiilor impuse Huawei din Suedia

Huawei
Huawei

Huawei a primit un sprijin neobișnuit, dar binevenit, de la rivalul Ericsson, în legătură cu interdicția din Suedia de a furniza echipamente operatorilor locali pentru construirea noi rețele 5G. Da, Suedia, patria lui Ericsson.

CEO al Ericsson Borje Ekholm a declarat într – un interviu că decizia ar putea fi limitarea liberei concurențe și a comerțului și că interdicția va întârzia lansarea noii tehnologii.

Cu exact o lună în urmă, Autoritatea suedeză pentru poștă și telecomunicații (PTS) a publicat o listă cu patru companii autorizate să concureze pentru frecvențe 5G în țara nord-europeană. Două dintre condiții erau ca instalațiile să nu includă produse de la Huawei și ZTE. Nu numai atat, companiile de telefonie ale căror rețele utilizează componentele Huawei vor trebui să le elimine treptat până în 2025.

Ekholm a dezvăluit că compania sa „ se bazează pe oportunitatea de a tranzacționa liber.”Și din punctul său de vedere, este important să avem piețe deschise. El a mai spus că Suedia s-a abătut de la liniile directoare ale UE privind rețelele securizate 5G, care au permis transportatorilor și autorităților de reglementare să supună producătorilor de echipamente un control aprofundat fără a interzice nicio companie anume.

Citeste si:  Este posibil ca Huawei să fi vândut Honor: noi detalii

Dar există un motiv mai subtil și mai profund pentru care Ericsson și Ekholm, în special, doresc ca Huawei să poată concura: o întârziere în adoptarea 5G ar putea afecta grav economia țării și ar avea consecințe negative și efecte secundare chiar și pentru Ericsson în sine.

Între timp, Huawei va face apel la decizia guvernului suedez.

Rămâi la curent cu toate noutățile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior
Galaxy Note 20 Ultra

Galaxy Note 20 Ultra este cel mai bine vândut smartphone 5G din septembrie

Articolul următor
Lebooo Smart Sonic

Huawei lansează periuța de dinți Lebooo Smart Sonic

Postări Asemănatoare
Total
1
Share