Evenimente astronomice care pot fi observate în 2022

Intrăm într-un nou an prin încheierea anului 2021 cu ploi de meteoriți și diferite evenimente astronomice. În 2022, care a început odată cu ploaia de meteoriți din Quadrantid, ne așteaptă multe evenimente astronomice observabile.

Pământul va atinge cea mai mare viteză orbitală

După ploaia de meteoriți din Cadrantid care va dura până pe 3 ianuarie, este de așteptat ca Pământul și Soarele să atingă cea mai apropiată poziție a anului pe 4 ianuarie. Cu acest eveniment, numit Periheliu, Pământul și Soarele se vor apropia cu aproximativ 4,8 milioane de km de poziția sa afrodisiacă în iunie, iar Pământul va atinge cea mai mare viteză orbitală de aproximativ 19 mile pe secundă, potrivit EarthSky .

Apărând spre sud-vest după apusul soarelui pe 5 ianuarie, Jupiter va fi observabil și va fi separat de Lună doar cu 4 grade. Cu toate acestea, pe 29 ianuarie, Venus ne va primi în apropierea lui Marte și în direcția sud-est. În februarie, care va găzdui misiunea Artemis NASA, vor începe testele de zbor fără pilot către Lună.

În 2022, care va găzdui un total de 12 luni pline, două super luni vor apărea pe măsură ce Pământul și Luna se vor apropia cel mai mult unul de celălalt. Va fi cu 14 la sută mai mare și cu 30 la sută mai straluciotare, împreună cu eclipsa solară Super Moon, care se așteaptă să fie experimentată.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *