Opera, Romeo si Julieta, de William Shakespeare prezinta un concept destul de raspandit si in principiu ideal despre dragoste, fiecare individ are, undeva, un suflet pereche. Parintii vostri s-au casatorit ajungand la concluzia ca sunt suflete pereche si astfel au luat nastere noile generatii. Intrebarea de astazi este una destul de complexa..care sunt sansele ca tu, cel care urmaresti acest videoclip sa iti intalnesti sufletul pereche? 1 la 10.000, nu inchideti videoclipul stiu ca suna descurajator, insa de la bun inceput problema a fost pusa gresit. Adevarul matematic este ca nu avem UN suflet pereche, ci mai multe.

Inainte sa intram in calcule efectiv, comedianul Tim Minchin a abordat aceasta tema mai clar in cantecul sau ironic if I didnt have you..un cantec dedicat sotiei acestuia Sarah. Cantecul ofera o noua perspectiva asupra dragostei in general..citandu-l chiar pe tim, daca nu te-as avea pe tine, altcineva te-ar avea, ceea ce este adevarat. In functie de circumstante, o alta persoana ar fi putut fi sufletul tau pereche. Gary Lewandowski, profesor al departamentului de psihologie din Universitatea MonMouth sustine ca tinerii din ziua de astazi considera ca orice partener este automat si sufletul pereche, avand astfel asteptari mai mari de la relatie si in final, sfarsind si mai dezamagiti.

Vom putea gasi fericirea intr-o singura persoana? Si daca da, ne vom putea intalni cu respectiva persoana? Ei bine sa incepem cu inceputul, sa presupunem ca fiecaruia dintre noi ii atribuim un suflet pereche din oficiu la nastere (din moment ce perechea ne este predestinata). Functionand pe baza cliseelor romantice, presupunem ca vei stii ca respectiva persoana iti este sortita din momentul in care o vezi. La momentul actual, pe Pamant, sunt 7 miliarde de oameni, numarul tuturor oamenilor care au trait vreodata pe Pamant fiind estimat undeva la 107 muliarde.. asa ca prima problema adusa in discutie este daca perechea ta mai e in viata…cu o rata de mortalitate de 93 la suta, raportat la numarul total de oameni care au existat pe Pamant inseamna ca nu avem garantia ca eventualul suflet pereche nu a murit acum cateva mii bune de ani.

Daca intalnirea cu dragostea adevarata suna complicat pana acum, ei bine, acesta e doar inceputul. Daca partenerul vostru de viata a murit acum zeci, sute sau mii de ani, inseamna ca trebuie sa luam in considerare si posibilitatea ca partenerul sa nu fie nascut inca…astfel in ambele cazuri, perechea neapartinand aceleasi instante de timp ca voi. Pentru a simplifica procesul, stabilim faptul ca perechea ta traieste in acelasi timp cu tine, astfel evitand problemele de mai sus. Iar expresia dragostea nu are varsta nu se potriveste cu noua politica a youtubului, asa ca presupunem ca partenerul este de-o seama cu voi, calcul ce reduce drastic optiunile la 500 de milioane de persoane compatibile. Nu vom tine cont de religie, sex, cultura sau alte detalii, in principiu singura orientare a respectivului suflet pereche trebuie sa fie catre voi, indiferent de limba origni si asa mai departe.

Acum, sansele de a intalnii fizic persoana sortita nu ar fi o sarcina prea usoara..mai ales ca acest calcul depinde extrem de mult de ce fel de persoana esti si in principiu, ce ocupatie ai si in ce zona locuesti. Aceste date sunt relevante deoarece o persoana din mediul rural nu vede la fel de multe persoane necunoscute zilnic comparativ cu un politist dintr-o zona circulata frecvent. Luam cazul in care intalnim zilnic cateva zeci de persoane, ceea ce inseamna ca in medie putem intalnii pana la 50.000 de persoane a caror varsta este asemanatoare cu a noastra pe parcursul vietii. Din cele 500 de milioane disponibile, stabilite mai devreme, efectuam calculul si realizam ca din 10,000, sansa reala a omului intr-o astfel de realitate ar fi de 1. Din 10.000 de vieti traite, intr-o singura viata, gasirea perechii ar fi posibila.

Vestea buna, fiecare om poate avea posibil mai multe suflete pereche, sufletul pereche fiind un concept relativ ce se defineste altfel in functie de fiecare persoana. Cu toate acestea, exista oameni care nu gasesc respectiva pereche si raman inevitabil, singuri..Cu toate ca intra in contact cu persoane compatibile, din cauza unor decizii de natura psihologica, prefera singuratatea. Asta imi aduce aminte, care a fost cea mai singura persoana din lume? Cine s-a aflat la cea mai mare distanta fata de orice inseamna civilizatie si omenire? Ei bine, la momentul actual cei mai buni candidati sunt cei de la bordul modulelor Apollo, trimise in misiune pe luna. Mike Collins, Dick Gordon, Ron Evans si nu numai, sunt doar cativa dintre indivizii care au asteptat SINGURI la bordul modulelor pentru intoarcerea celorlalti membrii, ramanand astfel la o distanta permanenta de 3585 de km fata de echipajul de pe luna.

Michael Collins insusi a declarat ca, in ciuda pierderii conexiunii radio cu Pamantul, acesta nu se simtea singur. Avand posibilitatea de a orbita luna la nesfarsit si de a se debarasa de orice alta persoana pentru totdeauna, mike a petrecut 48 de minute in modul fiind considerat cel mai singur om din univers… Universul in sine, se afla intr-o expansiune accelerata, la fiecare 3.3 ani lumina parcursi, materia se deplaseaza si ea efectiv cu 72 de km pe secunda. Daca pana acum Caleea lactee ne permitea sa comunicam cu doar 3 la suta din galaxiile universului observabil, ei bine, cele 97% nu vor mai putea fi contactate niciodata indiferent daca o sa calatorim cu viteza luminii sau nu. O parte uriasa din istoria universului se desprinde la momentul actual de noi, gravitatia nefiind capabila sa opreasca procesul de expansiune..astfel incat vom ramane, cu adevarat, singuri

Acestea fiind spuse, nu vorbim despre un singur suflet pereche, ci un suflet pereche singur. Va multumesc pentru vizionare, pe data viitoare!

Acest articol a fost facut de catre ScienceFacts si adaptat de catre Geeki.ro, va rugam sa vizionati si video-ul din inceputul articolului acesta fiind foarte bine explicat cu imagini si parti video intuitive. Daca v-a placut acest articol va rugam sa tineti cont ca va puteti abona la canalul ScienceFacts si chiar dona pe Patreon-ul acestui canal.

Urmărește-ne pe Google News Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.