Facebook copiază Discord cu o nouă interfață pentru grupuri

Marian Ciobanu
By Marian Ciobanu
2 Min
Facebook copiază Discord cu o nouă interfață pentru grupuri

Facebook lucrează la o revizuire completă a interfeței pentru grupurile sale. Scopul este de a crea comunități reale. Pentru aceasta, Meta s-a inspirat dintr-o formulă care funcționează: cea a lui Discord.

Facebook a dezvăluit într-adevăr primele imagini ale acestei interfețe și asemănarea cu Discord este evidentă. Operațiunea urmează liniile principale, cu, de exemplu, diferite canale de discuții și camere de voce.

Facebook se inspira de la Discord pentru grupurile sale

Pentru moment, aceste noi grupuri sunt încă departe de a fi finalizate, dar începem deja să ghicim cum vor funcționa. În stânga ecranului, găsim un panou în care apar diferitele grupuri integrate de utilizator … la fel ca pe Discord.

Selectând una, accesăm mai multe camere scrise și vocale, toate trecând prin Messenger , dar și canale în care administratorul poate publica conținut (ca pe o cronologie clasică) sau chiar un calendar pentru a nota evenimente importante. Desigur, va exista posibilitatea de a crea chat-uri dedicate anumitor membri ai comunității, precum VIP-uri sau cei interesați de un subiect comun. Pe scurt, dacă cunoști Discord, vi se va parea familiar.

Facebook copiază Discord cu o nouă interfață pentru grupuri

Scopul este de a crea comunități reale cu membri care se pot apropia și mai mult datorită acestui nou sistem. Cu toate acestea, va fi necesar să vedem cum va fi primit lucrul de către utilizatori, mai ales în grupurile formate din mii de membri. În orice caz, nu este prima dată când Facebook s-a inspirat de la alții pentru rețeaua sa. Ne amintim în special de apariția poveștilor, de o caracteristică furată de pe Snapchat sau de includerea unor scurte videoclipuri în fluxul de știri, ca pe Tik Tok.

În acest moment, noul design al grupului este încă în faza de testare. Prin urmare, nu ar trebui să ajungă imediat publicului larg.

[SURSA]

Urmărește Geeki.ro și pe Google News

Etichetat: ,
Distribuie acest articol
Postat de Marian Ciobanu Redactor-șef
Urmăriți:
Fondator GEEKI, am creat acest portal de ştiri it, tutoriale, ghiduri şi alte articole din jurul unui divertisment mai "nerd" pentru a expune public ceea ce mă pasionează şi de a răspunde la întrebările multor internauţi. Vreau să duc acest portal mult mai departe, investesc foarte mult timp şi energie pentru a oferi calitate şi cantitate în egală măsură pentru publicul acestui site.
Lasa un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.