Facebook Messenger anunță noi funcții pentru mesaje securizate.

Spre deosebire de WhatsApp, Facebook Messenger nu folosește implicit criptare end-to-end. Dar pentru cei care nu doresc ca schimburile lor de informatii să fie vizibile atunci când trec prin serverele Meta, Messenger oferă în continuare o opțiune care vă permite să activați acest tip de criptare.

Această opțiune există de ani de zile, dar aceasta a fost mai puțin convenabilă, deoarece lipseau multe funcții. Vestea bună este că, în această săptămână, Meta corectează situația anunțând o ploaie de noi funcții pentru conversațiile criptate.

VERIFICA CELE MAI BUNE OFERTE BLACK FRIDAY 2024 PE:

„Crearea de funcții interactive sigure și distractive necesită timp și necesită ca inginerii noștri să inoveze și să rezolve problemele tehnice. Prin urmare, aceasta face parte dintr-o serie de actualizări ale produselor, deoarece ne îmbunătățim constant serviciile. Odată cu creșterea criminalității cibernetice și a hacking-ului, este mai important ca niciodată să găsiți modalități excelente de a vă conecta cu prietenii și familia prin comunicații private și securizate ”

spune Timothy Buck, Product Manager la Messenger.

Facebook Messenger: o mulțime de funcții noi pentru a face mesajele criptate

Acum Facebook Messenger vă va trimite o notificare dacă cineva face o captură de ecran într-un chat securizat

Într-un fel, conversațiile securizate de pe Messenger ajung din urmă alte servicii de mesagerie care folosesc criptare end-to-end. Printre noile funcții se numără și protecția împotriva capturilor de ecran.

În esență, dacă ai un chat securizat cu cineva și acea persoană face o captura de ecran, vei fi notificat. Desigur, acest lucru nu va împiedica această persoană să-și fotografieze ecranul pentru a nu declanșa notificarea, dar este deja un puternic descurajator.

Facebook Messenger anunță, de asemenea, utilizarea criptării end-to-end pentru apelurile de grup. „Anul trecut, am anunțat că am început să testăm criptarea end-to-end pentru chat-urile de grup, inclusiv apelurile vocale și video. Suntem încântați să anunțăm că această funcție este disponibilă pentru toată lumea. Acum puteți alege să vă conectați cu prietenii și familia în mod privat și în siguranță ”, spune Timothy Buck.

Discuțiile securizate pe Messenger vor fi, de asemenea, mai distractive, deoarece acum vă permit să trimiteți GIF-uri și să folosiți reacții. În plus, va fi în sfârșit posibil să folosiți funcționalitatea „răspunsuri” în discuțiile criptate end-to-end ale Messenger sau să redirecționați un mesaj.

Când interlocutorul dvs. răspunde, aplicația va afișa un indicator de tastare. Și mesageria securizată va suporta și insigne de verificare care autentifică identitatea anumitor interlocutori.

În sfârșit, va fi posibilă înregistrarea media, iar Messenger își echipează mesageria securizată cu un editor video demn de acest nume. În esență, toate acestea ar trebui să vă încurajeze să utilizați această versiune securizată de Messenger în locul versiunii clasice, pentru a asigura confidențialitatea schimburilor de mesaje.

Facebook vrea să cripteze totul, dar va dura

Facebook Messenger anunță noi funcții pentru mesaje securizate.

Ca reamintire, pentru a începe o conversație criptată pe aplicație, tot ce trebuie să faci este să compui un nou mesaj, să alegi unul sau mai mulți destinatari și să apeși pe lacătul mic (care activează criptarea), din aplicația mobilă.

Rețineți că obiectivul pe termen lung al companiei Meta este de a face toate serviciile sale de mesagerie criptate implicit, cum ar fi WhatsApp. Când acest proiect este finalizat, nu va trebui să activați nimic pentru a vă proteja discuțiile.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *