Cod client factura Enel – Ce este, unde poate fi gasit, la ce foloseste si alte informatii

Marian Mărian
factura Enel cod client

Facturile de energie electrică de la Enel pot fi copleșitoare și dificil de citit, dar este important să le înțelegeți pentru a evita orice fel de probleme asociate cu acestea.

- Publicitate -

Un aspect important al facturii Enel este un identificator unic care este atribuit fiecărui client. Acest identificator, care se află de obicei în partea de sus a facturii de energie electrică, este utilizat pentru a vă identifica ca și client, respectiv pentru a vă urmări consumul de energie și se numește cod client iar adesea este căutat online și sub denumirea de factura enel cod client. Acest cod client al facturii Enel este important, deoarece permite companiei de utilități să vă factureze cu exactitate consumul de energie și să vă ofere informații și servicii personalizate.

În acest articol, vă vom explica scopul și importanța a tot ceea ce constă factura Enel cod client. De asemenea, vă vom oferi câteva sfaturi și vom discuta despre modul în care îl puteți utiliza pentru a înțelege mai bine factura de energie electrică de la Enel și pentru a lua decizii informate cu privire la consumul de energie.

Ce este o factură Enel

O factură Enel este un document emis de această companie. Facturile Enel sunt de obicei trimise clienților lunar și includ detalii despre cantitatea de energie electrică sau de gaz consumată, precum și toate taxele și tarifele aferente. De asemenea, factura include informații despre contul clientului, cum ar fi numărul de cont, citirea contorului și informațiile prin care se poate efectua un Enel contact pentru tot felul de solicitări cum ar fi deranjamente, reclamații, întreruperi, avarii.

Clienții pot alege să primească factura Enel într-o varietate de formate, inclusiv pe hârtie, în format electronic sau prin intermediul unei aplicații mobile. Site-ul Enel oferă, de asemenea, instrumente și resurse pentru ca clienții să își gestioneze conturile și să își plătească facturile online.

O factură Enel include și poate fi eliberată pentru următoarele servicii

 • Alimentarea cu energie electrică: Aceasta se referă la energia electrică propriu-zisă care este furnizată consumatorului pentru a fi utilizată în locuința sau afacerea sa;
 • Întreținerea rețelei electrice: Enel este responsabilă pentru întreținerea rețelei de linii electrice și a infrastructurii necesare pentru a furniza energie electrică consumatorilor. Acest serviciu asigură funcționarea corectă a rețelei și furnizarea fiabilă a energiei electrice;
 • Impozite și taxe: Facturile Enel pot include taxe și tarife. Aceste taxe sunt utilizate de obicei pentru a finanța diverse servicii publice și proiecte de infrastructură;
 • Alte servicii suplimentare: Enel poate oferi alte servicii, cum ar fi programe de economisire a energiei sau asistență de urgență, care sunt incluse în factură. Aceste servicii pot fi opționale și pot fi optate sau nu de către consumator.

O factură Enel conține, de obicei, următoarele informații

 • Numărul contractului: Acesta este un identificator unic pentru contractul încheiat între consumator și Enel. Acesta este utilizat pentru a urmări și gestiona contul consumatorului;
 • Codul de client al consumatorului: Acesta este numărul atribuit contului consumatorului la Enel. Acesta este utilizat pentru a identifica consumatorul și contul acestuia;
 • Perioada de facturare: Acesta este intervalul de timp pentru care se aplică factura. Aceasta corespunde de obicei unui anumit număr de zile sau luni;
 • Consumul de energie electrică în kWh: Aceasta este cantitatea de energie electrică pe care consumatorul a folosit-o în perioada de facturare, măsurată în kilowați-oră (kWh);
 • Tarife și comisioane aplicate: Facturile Enel pot include diverse tarife și taxe care se aplică la consumul de energie electrică al consumatorului. Acestea pot include taxe, suprataxe sau alte taxe;
 • Suma totală datorată: Aceasta este suma totală pe care consumatorul o datorează pentru consumul de energie electrică și orice taxe sau tarife aplicabile;
 • Informații suplimentare: Facturile Enel pot include informații suplimentare, cum ar fi datele de contact ale Enel și instrucțiuni de plată. Aceste informații pot fi utile pentru consumatorii care au nevoie de asistență sau care au întrebări cu privire la factura lor.

Per ansamblu, o factură Enel constituie o dovadă importantă care oferă informații esențiale despre consumul de energie al unui client și despre socotelile pe care le are cu compania. Prin înțelegerea facturii Enel, clienții pot lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la consumul de energie și se pot asigura că plătesc pentru serviciile de care au nevoie.

Ce este un cod de client Enel

Codul de client sau cum mai este căutat online de către clienți, factura enel cod client, este un identificator unic atribuit fiecărui client Enel. Acest cod este alcătuit, de obicei, dintr-o combinație de litere și numere și este utilizat de Enel pentru a ține evidența clienților săi și a consumului de servicii.

Iată câteva dintre principalele moduri în care este utilizat un cod de client Enel:

 • Pentru a vă identifica ca și client Enel: Codul dvs. de client este identificatorul principal al contului dvs. Enel și este utilizat de Enel pentru a ține evidența detaliilor contului dvs. și a informațiilor de facturare;
 • Pentru a efectua plăți: Atunci când efectuați o plată către Enel, vi se va cere de obicei să furnizați codul dumneavoastră de client pentru ca plata să fie creditată în mod corespunzător cu privire la factura dumneavoastră;
 • Pentru a accesa serviciile online ale Enel: Dacă doriți să utilizați serviciile online ale Enel, cum ar fi verificarea soldului contului sau vizualizarea istoricului de facturare, va trebui să furnizați codul dvs. de client pentru a vă conecta la contul dvs.
 • Pentru a primi asistență din partea Enel: Dacă trebuie să contactați Enel din orice motiv, cum ar fi pentru a raporta o pană de curent sau pentru a pune o întrebare despre contul dvs., vi se va cere să furnizați codul dvs. de client pentru ca Enel să poată accesa rapid informațiile despre dvs. ca și client.

Deci, pe scurt, codul de client Enel este un identificator unic care este atribuit fiecărui client Enel. Acest cod este utilizat de Enel pentru a ține evidența clienților săi și a facturilor acestora și joacă un rol crucial în multe aspecte ale relației client-Enel. Fie că efectuați o plată, accesați servicii online sau primiți asistență din partea Enel, codul dumneavoastră de client este o informație esențială pe care trebuie să o aveți la îndemână.

Unde poate fi găsit codul de client pe factură Enel

localizare factura Enel cod client

În căutarea codului de client pe factura Enel, pentru a-l găsi trebuie să știm unde să ne uităm.

Pentru a găsi codul de client pe factura Enel, trebuie să urmați pașii de mai jos:

 • Deschideți factura Enel dacă e în format electronic sau în format fizic;
 • Localizați secțiunea superioară cu informații despre detaliile necesare plății, date factură, care ar trebui să fie situată pe prima pagină a facturii, sus;
 • În această secțiune, priviți în dreapta identificați pictograma ce reprezintă o persoană alături de care este scris “COD CLIENT” li urmat de un cod din 10 caractere.

În unele cazuri, codul de client se află în același loc cu ID-ul facturii, care ar trebui să fie situat pe prima pagină. Dacă aveți încă dificultăți în găsirea codului de client pe factura Enel, vă rugăm să contactați serviciul de asistență al Enel pentru mai multe informații.

Dacă ați găsit codul de client pe factura Enel, puteți utiliza acest cod pentru a plăti factura online sau pentru a accesa informații suplimentare despre contul dvs. prin intermediul site-ului Enel.

Importanța codului de client găsit pe factura Enel

Codul de client este esențial pentru ca Enel să vă identifice și să vă factureze corect consumul de energie.

Iată de ce mai este important codul de client de pe factura Enel:

 • Acesta este unic pentru contul dvs: Codul de client este unic pentru contul dvs. și nu poate fi folosit de nimeni altcineva. Acest lucru asigură faptul că Enel poate urmări cu exactitate și vă poate factura consumul de energie și previne activitățile frauduloase în contul dvs.
 • Este utilizat pentru serviciul clienți: Dacă veți avea vreodată nevoie să contactați Enel pentru serviciul clienți, va trebui să furnizați codul dvs. de client. Acest lucru ajută Enel să identifice rapid și ușor contul dvs. și să vă ofere asistența corespunzătoare.
 • Este utilizat pentru gestionarea online a contului: Dacă doriți să vă gestionați contul Enel online, va trebui să introduceți codul dvs. de client pentru a vă accesa contul. Acest lucru vă permite să vizualizați consumul de energie curent și trecut, să vă plătiți facturile și să faceți alte modificări în contul dvs.
 • Este utilizat pentru facturarea și plata automată: Dacă ați optat pentru facturarea și plata automată la Enel, codul dvs. de client este utilizat pentru a procesa automat facturile și plățile lunare. Acest lucru vă face mai ușor și mai convenabil să vă gestioneze contractul și vă asigură că facturile dvs. sunt plătite în timp util.
 • Este utilizat pentru identificarea contului dvs. în caz de urgență: În cazul unei situații de urgență, cum ar fi o pană de curent sau un dezastru natural, Enel poate folosi codul dvs. de client pentru a vă identifica rapid și a vă ajuta.

De asemenea, este important după cum am mai menționat pentru a vă proteja informațiile personale și securitatea contului (dacă aveți unul). Prin solicitarea codului dvs. de client pentru anumite acțiuni, cum ar fi accesarea contului dvs. online sau contactarea serviciului clienți, Enel se poate asigura că numai persoanele autorizate au acces la contul dvs. și la informațiile dvs. personale.

Cum se obține un cod de client Enel

Există mai multe modalități prin care puteți obține un cod de client al facturii Enel, în funcție de situația dumneavoastră specifică. Mai jos sunt prezentate cele mai frecvente modalități:

Opțiunile disponibile și pașii necesari pentru obținerea unui cod client factura Enel

 • Dacă sunteți un nou client Enel, aveți deja un cod de client. Îl puteți găsi pe factură sau înregistrându-vă pe site-ul Enel pentru a vă crea un cont. Pur și simplu vizitați site-ul MyEnel și faceți click pe butonul „Nu ai cont?” din colțul din dreapta sus. Urmați instrucțiunile pentru a crea un cont, introducând în principiu codul de plată și CNP-ul iar codul dvs. de client va fi afișat pe pagina de confirmare.
 • Dacă sunteți un client Enel deja existent, dar nu găsiți un cod de client, îl puteți obține contactând serviciul clienți Enel. Puteți face acest lucru sunând la numărul de telefon al serviciului clienți Enel (021 9977) sau vizitând site-ul Enel și făcând click pe butonul „Contactați-ne” din colțul din dreapta sus. Un reprezentant al serviciului de asistență pentru clienți vă va putea furniza codul dumneavoastră de client.
 • Dacă sunteți un client Enel existent și aveți deja un cod de client, dar l-ați uitat, îl puteți recupera vizitând site-ul Enel și făcând click pe profilul dvs. găsiți toate informațiile aferente profilului dvs., inclusiv codul client pe care l-ați uitat.

Documentele necesare pentru obținerea unui cod client factura Enel

Doriți să obțineți un cod client și nu știți ce documente sunt necesare? Acest tip de cod este esențial pentru toți cei care doresc să aibă grijă de plata energiei electrice. Face parte din sistemul companiei și este necesar pentru a accesa orice serviciu Enel și pentru a vă gestiona facturile. 

Procesul de obținere a acestui cod poate fi un pic complicat și necesită să furnizați o serie de documente. Iată care sunt acestea:

 • Faceți rost de toate documentele necesare: Documentele pe care trebuie să le dați depind de tipul de client care sunteți. Dacă sunteți o persoană fizică, veți avea nevoie de o carte de identitate valabilă, un document de ședere valabil și un formular completat de Enel. Dacă sunteți o întreprindere, veți avea nevoie de un document valabil de înregistrare a întreprinderii, un cod fiscal valabil și un formular completat de la Enel. 
 • Trimiteți documentele: Puteți să vă depuneți documentele fie online, fie personal. Pentru a le depune online, trebuie mai întâi să vă creați un cont pe site-ul Enel și apoi să încărcați documentele. Alternativ, le puteți duce la cel mai apropiat birou Enel. 
 • Așteptați confirmarea: Odată ce documentele dvs. au fost primite, veți fi notificat cu privire la statutul cererii dvs. Dacă totul este în ordine, codul de client al facturii Enel va fi trimis la adresa dvs. înregistrată în câteva săptămâni. 

Obținerea codului de client al facturii Enel nu este un proces dificil, dar necesită răbdare și capacitatea de a depune documentele necesare. Cu documentele corecte, puteți accesa cu ușurință serviciile și vă puteți gestiona facturile cu Enel. Tot ce trebuie să faci este să trimiți documentele, să aștepți confirmarea și apoi te vei bucura de ușurința de a-ți gestiona plățile de energie electrică cu ușurință.

Cum se utilizează codul de client Enel

Situațiile în care este necesară utilizarea unui cod client factura Enel

Când trebuie folosit codul de client al facturii Enel?

Există mai multe situații în care este posibil să aveți nevoie să utilizați codul de client al facturii Enel. Acestea includ:

 • Plata facturii de energie: Dacă vă plătiți factura de energie Enel online sau prin telefon, va trebui să furnizați codul de client al facturii ca parte a procesului de plată. Acest lucru ajută Enel să urmărească cu exactitate plata dvs. și să se asigure că aceasta este aplicată contului corect.
 • Accesarea serviciilor online: Dacă doriți să accesați serviciile online ale Enel, cum ar fi verificarea consumului de energie sau solicitarea unui serviciu, va trebui să furnizați codul dumneavoastră de client al facturii pentru a vă conecta la contul dumneavoastră.
 • Rezolvarea problemelor de facturare: Dacă aveți o problemă de facturare sau un litigiu cu Enel, va trebui să furnizați codul dumneavoastră de client al facturii pentru a ajuta Enel să rezolve problema. Acest lucru ar putea include probleme precum tarife greșite sau perioade de facturare eronate.
 • Solicitarea unui serviciu: Dacă trebuie să solicitați un serviciu de la Enel, cum ar fi o nouă legătură sau o decuplare, va trebui să furnizați codul dumneavoastră de client al facturii ca parte a procesului. Acest lucru ajută Enel să urmărească cererea dvs. de serviciu și să se asigure că aceasta este finalizată în mod corect și eficient.
 • Schimbarea informațiilor contului dvs: Dacă trebuie să modificați oricare dintre informațiile contului dumneavoastră, cum ar fi adresa sau datele de contact, va trebui să furnizați codul dumneavoastră de client al facturii pentru a ajuta Enel să vă actualizeze contul.

Utilizarea unui cod client factura Enel

Acum că aveți codul de client Enel este timpul să îl folosiți. Iată cum să vă conectați la portalul online Enel și să accesați toate funcțiile pe care acesta le are de oferit:

 1. Navigați la pagina de conectare MyEnel.
 2. Introduceți codul dumneavoastră de client Enel în câmpul corespunzător.
 3. Introduceți parola dumneavoastră. Dacă v-ați uitat parola, puteți face click pe link-ul „Forgot password” (Am uitat parola) pentru a o reseta.
 4. Faceți click pe butonul „Log in”.

Și gata! Acum ar trebui să fiți conectat la portalul online Enel și să puteți accesa toate funcționalitățile acestuia.

Concluzie

Este important să înțelegeți factura Enel și conceptul de cod de client pentru a vă gestiona consumul de energie și pentru a vă asigura că sunteți facturat în mod corect pentru consumul pe care îl realizați. Codul de client este un identificator unic care este utilizat de Enel pentru a vă urmări contul și pentru a vă oferi servicii personalizate. Înțelegând diferitele componente ale facturii Enel și modul de utilizare a codului de client, puteți lua decizii în cunoștință de cauză cu privire la consumul de energie și vă puteți asigura că plătiți suma corectă pentru electricitate sau gaz. De asemenea, este de folos să vă familiarizați cu diferitele formate în care puteți primi factura Enel, precum și cu resursele și instrumentele disponibile pentru a vă gestiona contul și a plăti factura direct online.

Întrebări frecvente despre codul de client Enel

Ce se întâmplă dacă am pierdut codul de client?

Dacă ați pierdut codul de client Enel, ar trebui să îl regăsiți pe factură. Acest cod este utilizat de obicei pentru a vă identifica contul și pentru a accesa anumite servicii, cum ar fi plata facturilor sau verificarea consumului de energie. Fără el, este posibil să aveți dificultăți în realizarea anumitor sarcini legate de contul dvs. Enel. Dacă nu mai aveți nicio factură la îndemână, Enel ar trebui să vă poată furniza codul de client în cadrul unei noi facturi. Este important să țineți evidența codului dvs. de client și a altor informații despre cont pentru a evita orice fel de perturbări ale serviciilor pe care le primiți.

Pot avea mai multe coduri de client dacă am mai multe contoare Enel?

În general, fiecare contor Enel are un singur cod de client asociat, care este utilizat pentru a identifica locația și consumul de energie al acelui contor. Dacă aveți mai multe contoare Enel, atunci fiecare dintre ele va avea propriul său cod de client unic. Astfel, este posibil să aveți mai multe coduri de client, dar fiecare dintre ele va fi asociat cu un contor specific. Dacă aveți întrebări suplimentare despre codurile de client Enel sau despre contoarele dvs., vă recomandăm să contactați direct compania Enel pentru informații suplimentare.

Pot schimba codul client de pe factura Enel?

Da, este posibil sa schimbi codul client de pe factura Enel prin intermediul serviciului de clienți care poate fi accesat prin intermediul website-ului Enel, telefonic sau prin intermediul aplicației mobile. Totusi, trebuie sa tii cont de faptul ca pentru a schimba codul client, poate fi necesar sa prezinți anumite documente de identitate sau alte informații verificabile pentru a confirma identitatea ta. Este important sa urmezi toți pașii specificați de Enel pentru a schimba codul client in mod corect și eficient.

Distribuie acest articol
By Marian Mărian Redactor
Urmăriți:
Marian prezintă un interes ridicat față de marketingul digital. Acesta consideră că internetul e un mediu minunat care oferă oportunități nelimitate utilizatorilor de a se dezvolta și de a-și exprima creativitatea. Cu o experiență vastă în copywriting, Marian a redactat articole pentru revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, în perioada 2016-2018. Apoi, din 2019, Marian a preluat rolul de Redactor-șef adjunct și SEO Specialist în cadrul portalului de ştiri şi informaţii IT&C intitulat GEEKI. Pe lângă capabilitățile sale de gândire critică, fiind capabil să facă diferența între corelație și cauzalitate în domeniul SEO, acestuia îi place, de altfel, să scrie articole despre diverse subiecte ce țin de tehnologie, știință și divertisment.