Criza cipurilor continuă să afecteze producătorii de automobile. Ford va opri sau va reduce drastic producția la opt dintre fabricile sale din cauza problemelor de aprovizionare cu semiconductori.

Ford Motor Company intenționează să suspende sau să reducă semnificativ producția la cele opt fabrici ale sale din SUA, Mexic și Canada săptămâna viitoare, din cauza crizei cipurilor. Producătorul de automobile a avertizat anterior că o lipsă de consumabile de semiconductori va duce la o scădere a vânzărilor de vehicule în trimestrul curent.

Decizia va intra în vigoare de azi. Producția va fi suspendată la fabricile din Michigan, Chicago și Cuautitlán. Producția F-150, unul dintre cele mai populare camionete ale companiei din SUA și care generează un profit semnificativ pentru companie, va fi oprită în Kansas City, iar Transit-ul va fi asamblat într-un singur schimb.

Fabricile din Dearborn, Kentucky și Louisville vor funcționa, de asemenea, într-un singur schimb sau pe un program redus. Se raportează că orele suplimentare vor fi eliminate la uzina Oakville din Canada. Departamentul de Comerț al SUA consideră că deficitul de aprovizionare cu cipuri va continua până în a doua jumătate a anului 2022. În raportul publicat la sfârșitul lunii ianuarie, se spunea că nu se prevedea ca problema să fie rezolvată în următoarele 6 luni.

[SURSA]

Distribuie.

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website.În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele.În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasa un raspuns