SoftwareŞtiri

Funcţia Reading Mode de la Google primește o actualizare majoră pentru utilizatorii Android

Google a introdus o nouă actualizare pentru functia Reading Mode pentru utilizatorii Android, adăugând o funcție mult așteptată: posibilitatea de a asculta lectura în fundal. Aceasta este o veste bună pentru utilizatorii de Android, deoarece functia Reading Mode de la Google, lansată în luna decembrie a anului trecut, devine mai utilă ca niciodată. Aceasta a devenit rapid o unealtă preferată pentru utilizatorii care își doresc să își îmbunătățească experiența de lectură pe dispozitivele Android. Noua actualizare la versiunea 1.1 permite utilizatorilor să se bucure acum de o lectură audio neîntreruptă, chiar și atunci când utilizează alte aplicații sau când ecranul dispozitivului lor este oprit.

Reading Mode – o functie pentru îmbunătățirea experienței de lectură pe dispozitivele Android

Pentru cei care nu știu, Reading Mode este o aplicație care oferă o gamă de funcționalități pentru personalizarea experienței de lectură pe dispozitivele Android. Utilizatorii pot modifica contrastul, culoarea și dimensiunea fontului fără a modifica conținutul în sine. În plus, funcția de citire cu voce tare le permite utilizatorilor să le fie citit conținutul unui articol. Mode Lectură este conceput în principal pentru site-uri web sau anumite aplicații, dar nu acceptă în prezent fișiere PDF, e-mailuri, mesaje de chat sau fluxuri de rețele sociale.

Reading Mode funcționează acum în fundal

Înainte, atunci când utilizatorii părăseau pagina suprapusă sau își blocau dispozitivul, funcția de sinteză vocală în modul de lectură era întreruptă brusc. Cu toate acestea, noua actualizare schimbă complet acest comportament. Cu versiunea 1.1, modul de lectură continuă în fundal și utilizatorii primesc o notificare convenabilă de player multimedia care le permite să redați sau să opriți audio, să treceți la propoziția următoare sau anterioară și chiar să parcurgeți întregul articol. Această nouă caracteristică înseamnă că utilizatorii pot începe un articol lung, să își blocheze telefonul și să își continue activitățile, creând astfel o experiență apropiată de un podcast sau o piesă clasică. Vestea bună este că utilizatorii pot activa sau dezactiva această funcție în funcție de preferințele lor personale.

Disponibilitatea actualizării Reading Mode pentru Android

Versiunea actualizată Reading Mode pentru Android este în curs de implementare pe Google Play Store, dar este posibil să nu fie încă disponibilă pentru toți utilizatorii. Această actualizare aduce o îmbunătățire semnificativă experienței de lectură pentru utilizatorii de Android, oferindu-le o nouă modalitate de a se bucura de articolele preferate în modul audio, chiar și atunci când utilizează alte aplicații sau când ecranul dispozitivului lor este oprit.

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu, redactor-şef pentru publicaţia Geeki.ro, pasionat de tehnologie, maşini, divertisment nerd, ştiinţa şi jocuri video, îmi place să testez telefoane, laptopuri, dispozitive foto/video, tablete şi alte diferite gadgeturi iar aceste informaţii le împărtăşesc prin acest website. În perioada 2014-2018, am fost fondator şi redactor-şef la revista online de ştiri şi informaţii tehnologice BetIT, apoi din 2019, am început un nou proiect numit GEEKI, un portal de ştiri şi informaţii IT&C, unde puteţi găsi diverse articole despre Hi-Tech, Ştiinţă, divertisment nerd, jocuri video şi multe altele. În momentul de faţă folosesc un Samsung Galaxy S22 Ultra ca şi telefon principal pentru foto/video şi alte task-uri în serviciul website-ului, iar pentru conţinutul site-ului, şi bună gestionare a lui, folosesc un computer făcut "pe piese".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button